شنبه 7 مهر 1403

روند ناترازی برق از سال 1400 شدت گرفت

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
روند ناترازی برق از سال 1400 شدت گرفت

مرکز پژوهشها اعلام کرد که مهم‌ترین عارضه‌ای که صنعت برق در سال‌های اخیر به آن دچار شده ناترازی در تأمین و تقاضای برق در ایام اوج مصرف است.

مرکز پژوهشها اعلام کرد که مهم‌ترین عارضه‌ای که صنعت برق در سال‌های اخیر به آن دچار شده ناترازی در تأمین و تقاضای برق در ایام اوج مصرف است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس، برنامه هفتم پیشرفت هدف‌گذاری‌های متعددی برای بخش برق کشور داشته که نظارت بر میزان تحقق آنها مستلزم پایش مداوم شاخص‌های کلان این بخش است. در این گزارش به بررسی شاخص‌های کلان بخش برق در سال 1402 به عنوان آخرین سال قانون برنامه ششم توسعه پرداخته می‌شود و در گزارش‌های آتی پایش 6 ماهه این شاخص‌ها انجام خواهد گرفت.

مهم‌ترین عارضه‌ای که صنعت برق در سال‌های اخیر به آن دچار شده ناترازی در تأمین و تقاضای برق در ایام اوج مصرف است. بررسی شاخص‌های کلان بخش برق در سال 1402 نشان می‌دهد اگرچه ظرفیت اسمی نیروگاههای کشور 1/7 درصد افزایش یافته اما رشد تقاضای برق در زمان پیک 5/8 درصد بوده و به همین دلیل ناترازی برق شدت گرفته است.

ظرفیت اسمی نیروگاههای کشور در سال 1402 با 1/7 درصد افزایش نسبت به سال قبل به 92.351 مگاوات رسیده است. همچنین روند ناترازی برق در کشور تقریباً از سال 1392 شروع شده و از سال 1400 به بعد شدت گرفته است. اختلاف میان تقاضای پیک و قدرت تأمین شده در لحظه پیک در سال 1402 به بیش از 12 هزار و 400 مگاوات رسیده است.

لذا در کنار افزایش تولید باید برنامه‌های مدیریت و بهینه سازی مصرف برق مورد توجه جدی قرار گیرند. در حوزه تنوع سید تولید برق نیز آمار موجود نشان دهنده اتکای بیش از حد بیشتر از 90 درصد تولید برق کشور به سوخت‌های فسیلی است. ناترازی گاز طبیعی در فصل سرد و همچنین زیان‌های اقتصادی و زیست محیطی سوخت‌های مایع توجه بیشتر به توسعه منابع غیر فسیلی تولید برق به خصوص تجدیدپذیر و افزایش راندمان نیروگاههای حرارتی را ایجاب می‌کنند.

برای خواندن ادامه گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس اینجا کلیک کنید.