زمان توزیع کارت داوطلبان آزمون دکتری اعلام شد
کارت ورود به جلسه آزمون دکتری تخصصی (PHD) دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سال 1401 طی روزهای سوم تا پنجم اسفند ماه بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار میگیرد و این آزمون نیز روز جمعه ششم اسفند با حضور بیش از 186 هزار داوطلب برگزار خواهد شد.
خبرگزاری میزان- نتایج اولیه آزمون دکتری 1401 دانشگاهها و موسسات آموزش عالی دهه اول شهریور ماه سال آینده به صورت کارنامه منتشر میشود و انتخاب رشته اینترنتی داوطلبان مجاز از نیمه اول شهریور آغاز خواهد شد و در نهایت نتایج نهایی آزمون دکتری تا پایان نیمه اول شهریور ماه اعلام خواهد شد.
بر اساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور پذیرش دانشجو در مقطع دکتری و دستیاری رشتههای گروه دامپزشکی شامل دو مرحله هست که هر کدام از مراحل مطابق شیوهنامه اجرایی آزمون انجام میگیرد.
بر این اساس مرحله اول آزمون متمرکز است که توسط سازمان سنجش آموزش کشور انجام میگیرد و پس از برگزاری آزمون کارنامهای شامل نمرات خام، نمرات کل و... در اختیار متقاضیان قرار میگیرد که متقاضیان مجاز به انتخاب رشته بر اساس آن نسبت به انتخاب رشته اقدام کرده و بر اساس کد رشته محلهای انتخابی و حد نصاب نمره سنجش عمومی (آزمون متمرکز) که با هماهنگی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی پذیرنده تعیین میشوند، با توجه به سهمیه متقاضی به کدرشته محلهای حائز حد نصاب معرفی خواهند شد.
طبق قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی مصوب 18 اسفند 94 مجلس و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی، سنجش و پذیرش در مقطع دکتری ناپیوسته بر اساس هر یک از شیوههای آموزشی، پژوهشی و پژوهش محور انجام میگیرد.
بر این اساس، در آزمون متمرکز شیوه آموزشی پژوهشی 50 درصد و پژوهش محور 30 درصد و همچنین سوابق آموزشی پژوهشی و فناوری در شیوه آموزشی پژوهشی 20 درصد و پژوهش محور 20 درصد در مصاحبه علمی و سنجش عملی شیوه آموزشی پژوهشی 30 درصد و پژوهش محور نیز 30 درصد و در نهایت تهیه طرح واره نیز 20 درصد سهم پذیرش را شامل میشود. همچنین اجرای مرحله اول آزمون متمرکز توسط سازمان سنجش کشور و تخصیص امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری، مصاحبه علمی و... توسط دانشگاهها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام خواهد شد.
در نهایت پذیرش نهایی از بین متقاضیان معرفی شده به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی بر اساس نتیجه سنجش عمومی و نتیجه مصاحبه دانشگاهها، بررسی مدارک یا هر روش دیگر مطابق آئیننامههای مربوط، اولویت کد رشته محلهای انتخابی و ظرفیت اعلام شده و سهمیه متقاضی صورت خواهد گرفت. در نهایت گزینش نهایی آزمون بر اساس معیارهای فوق انجام میگیرد.
همچنین نمره مصاحبه شامل ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری و مصاحبه علمی و سنجش عملی بر اساس شیوهنامه ابلاغی که از سوی سازمان سنجش دانشگاهها ارسال میشود، صورت خواهد گرفت و دانشگاهها برای همه افراد معرفی شده نمرهای مطابق با شیوهنامه مذکور تعیین کرده و گزینش نهایی به این سازمان ارسال میشود.
بر اساس مصوبه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی میتوانند با توجه به نمرات متقاضیان و نظر گروههای آموزشی حد نصاب برای متقاضیان را تعیین و به سازمان سنجش ارسال کنند.
همچنین دانشگاهها مجاز به برگزاری آزمون کتبی و شفاهی از متقاضیان معرفی شده برای مرحله دوم، هستند که نمره این آزمون در مقدار نمره مصاحبه علمی و سنجش عملی لحاظ میشود.
بیشتر بخوانید:
ادغام دانشگاههای علوم پزشکی در وزارت علوم بر مشکلات خواهد افزود