سالانه یک میلیون بیمار از خدمات سازمان انرژی اتمی بهرهمند میشوند
رئیس سازمان انرژی اتمی در بازدید از نمایشگاه پژوهش و فناوری و رونمایی از سه رادیوداروی درمانی گفت: سالانه یک میلیون بیمار از خدمات سازمان انرژی اتمی در بخش پزشکی و سلامت، بهرهمند میشوند.
به گزارش مشرق، «محمد اسلامی»، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در هفته پژوهش در بازدید از نمایشگاه پژوهش و فناوری و در مراسم رونمایی از سه رادیوداروی درمانی که به مجموع رادیوداروهای بومی شده پیوسته، اظهار داشت: سالانه یک میلیون بیمار از خدماتی که سازمان انرژی اتمی در بخش پزشکی و جامعه سلامت کشور ارائه میکند، بهره مند میشوند.
وی افزود: سازمان انرژی اتمی به دلیل رسالت و مسئولیت قانونیاش باید با سیاستهای پابرجایی که دارد در راستای کمک کردن به پژوهش کشور در همه زمینهها یاری رسان باشد.
*س_بیشتر بخوانید:_س* *س_تختروانچی: هرگونه توسل به زور در فضای سایبری مردود است_س*اسلامی خاطرنشان کرد: این سازمان با استفاده از ظرفیتی که در اختیار دارد و تعاملی که با جامعه بینالملل، محیط علمی و پژوهشی و مراکز پژوهشی داخل کشور دارد سعی میکند با ایجاد فرصتهای متفاوت در هر رشتهای و جلب مشارکتها؛ زمینههای صنعتی سازی و تجاری سازی نتایج پژوهشی را فراهم کند.
وی با اشاره به مسئله محور بودن نقطه آغاز پژوهشها در کشور ادامه داد: در این زمینه گلوگاهها و نیازهای کشور در اولویت قرار دارد. حوزه سلامت به دلیل تحریمهای ظالمانهای که دامن کشور را فراگرفته در اولویت است.
اسلامی در بخش دیگری از پاسخ به پرسشهای مطرح شده و با پرداختن به بخش صنعت و رویکرد سازمان انرژی اتمی ایران گفت: در حوزه صنعتی به دلیل تحریمها یکسری صنایع دچار مشکل اساسی شدهاند. سازمان در بخش اول سرویس دهی و پشتیبانیهای تعمیراتی و در بخش و گام دوم توانسته با خلق فناوری و دستیابی به آنها جایگزینی برایشان پیدا کرده و نیازمان به خارج از کشور را مرتفع سازد.
رئیس سازمان انرژی اتمی طرح ریزی جدید توسعه کاربرد پرتوها را در اقلیم ایران مورد ارزیابی قرار داده و در این ارتباط افزود: در حوزه کشاورزی آب، خاک و به ویژه بذرها و توسعه کاربرد پرتوها، استانداردسازی و دیررس کردن میوهجات و سبزیجات و کنترل آفتها مورد توجه قرار گرفته و با طرح یک برنامه جامع و استفاده از آمایش سرزمین، جهت مدیریت بهتر محصولات؛ اقلیم ایران را به 12 منطقه تقسیم بندی کردیم.
وی در حوزه کمبود برق در کشورمان نیز پاسخهایی را ارائه کرد و در این ارتباط گفت: یک ظرفیت 10 هزار مگاوات را در چند سایت پیش بینی کردهایم که بتوانیم با مشارکتهایی که جلب میکنیم و استفاده از ظرفیتهای صنعتی و علمی کشور نیروگاههای هستهایمان را گسترش دهیم و حداقل به سوی 10 هزار مگاوات ظرفیت حرکت کنیم. این برنامه بسیار بزرگ است و یک سرمایهگذاری 40 میلیارد دلاری است.
گفتنی است اسلامی در نمایشگاه فناوریهای هستهای علاوه بر رونمایی از سه رادیو داروی درمانی شامل سرطانهای پروستات، سر و گردن، روده بزرگ و یک رادیوداروی تشخیصی از بخشهای دیگر دستاوردهای پژوهشی سازمان نیز بازدید کرد.
بذرهای هیبریدی خیار که برای اولین بار در کشور تولید شده، دستاوردهای مختلف در زمینه، سامانه تعیین نشتی سوخت در محفظه سیپینگ، تولید و عرضه نمونه ارتقاء یافته شتابدهنده الکترواستاتیک، تولید ایزوتوپ پایدار کربن به روش لیزری هم مورد بازدید بازدیدکنندگان قرار گرفت.
این نمایشگاه با مشارکت پژوهشکدههای کاربرد پرتوها، فیزیک و شتابگرها، فتونیک و فناوریهای کوانتومی، پلاسما و گداخت هستهای، کشاورزی هستهای و مرکز مهندسی مواد با دستاوردهایی در حوزههای مختلف علمی و پژوهشی برگزار شد.
منبع: فارس