سامانه تسطیح ماهوارهای زمینهای کشاورزی در ایران ساخته شد
متخصصان یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق شدند نسل جدید سامانه تسطیح زمینهای کشاورزی با کمک فناوری ماهوارهای را طراحی و داخلیسازی کنند. این سامانه با مشخص کردن پستیها و بلندیهای زمین، موجب صرفهجویی در مصرف آب و افزایش بهرهوری میشود.
به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به کاهش مصرف آب برای زمینهای کشاورزی با ساخت سامانه دانشبنیان تسطیح زمینهای کشاورزی ماهوارهای شد چراکه پیشرفتهترین تسطیح بهوسیله سیستمهای ماهوارهای و GPS انجام میشود.
برای افزایش محصولات کشاورزی، زمین بایستی تسطیح شود و یکی از راههای افزایش محصولات، آبرسانی یکسان به زمینهای کشاورزی است که پیش از این به روش لیزر انجام میشد.
قبل از این، تسطیح در مساحت کمتری انجام شده و دقت پایینتری داشت؛ در سامانه جدید، قابلیت نقشهبرداری با دقت بسیار بالایی وجود دارد و پستی و بلندیهای زمین را در نقشهبرداری مشخص میکند و به صورت اتوماتیک، این پستی و بلندیهای زمین را صاف میکند.
این سامانه شامل چندین قطعه است: کنترل باکس که داخل کابین تراکتور است. آنتن رادیویی که در سقف تراکتور قرار میگیرد و همچنین سیستمی که در داخل زمین کار گذاشته میشود و موقعیتیابی کرده و براساس شیبی که به کنترلباکس در کابین تراکتور میدهیم براساس آبخور زمین، این زمین را تسطیح میکند.
این سامانه دانشبنیان دربرابر هرگونه نفوذ آب و گرد و خاک مقاوم است و تا 10 کیلومتر دقت کارکرد آن بالاتر از محصولات مشابه است. دقت آن 2 میلیمتر بوده و زمینهایی از جمله زمینهای نیشکر و برنج تسطیح میشود.
با ساخت این سامانه، این شرکت توانست 80 درصد نیاز بازار داخل را تأمین کند. این محصول دانشبنیان به 10 کشور جهان صادر شده و قیمت نمونه داخلی آن یک سوم نمونه خارجی است.
به گزارش تسنیم، سیستم تسطیح ماهوارهای زمین کشاورزی، یکی از ابزارهای حیاتی در مهندسی عمران و ساختمانی است که با استفاده از دادههایی که توسط ماهوارهها جمعآوری میشوند، به دقت بالایی در تعیین ارتفاع و موقعیت جغرافیایی اشیاء زمینی کمک میکند.
این سیستم شامل دو بخش اصلی است: بخش اول که شامل ماهوارههای ژئودزی و دیگر سنجشگرها است و بخش دوم که شامل تجهیزات پردازشی و رایانههای قدرتمند است. در این سیستم، ماهوارهها اطلاعاتی مانند ارتفاع و موقعیت جغرافیایی اشیاء زمینی را با دقت بالایی جمعآوری میکنند. سپس این اطلاعات توسط تجهیزات پردازشی و رایانههای قدرتمند، پردازش و تحلیل میشوند. در نهایت، ارتفاع و موقعیت جغرافیایی اشیاء زمینی با دقت بالایی تعیین میشود.
هوش مصنوعی در اطلاعات مکانی از کجا پدید آمد؟/ کاربردیسازی دادههای ماهوارههای سنجش از دور با هوش مصنوعیسیستم تسطیح ماهواره ای در صنعت ساختمانی، زیرساختهای شهری، مطالعات زمینشناسی و حتی در نظامی و فضایی به عنوان یکی از ابزارهای پایهای مورد استفاده قرار میگیرد. با استفاده از این سیستم، میتوان به دقت بالایی در تسطیح سطح دست یافت و در نتیجه، ساختمانها و زیرساختهای شهری با کیفیت و دقت بالاتری ایجاد شوند. همچنین، در مطالعات زمینشناسی نیز این سیستم مورد استفاده قرار میگیرد تا به دقت بالایی در تعیین ارتفاع و موقعیت جغرافیایی محلهای مورد مطالعه دست یافت. در کل، سیستم تسطیح ماهوارهای به دلیل دقت و سرعت بالایی که دارد ابزاری بسیار قدرتمند در مهندسی عمران و ساختمانی است.