یک‌شنبه 30 دی 1403

سند 2030 به صورت پنهانی در کشور در حال اجراست / اینترنت پاک؛ حق قانونی کودکان ایران

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سند 2030 به صورت پنهانی در کشور در حال اجراست / اینترنت پاک؛ حق قانونی کودکان ایران

ملیحه صحبت‌لو گفت: متاسفانه در سایه غفلت مسئولین، سند 2030 به صورت کاملا پنهانی و مخفیانه در کشور در حال پیاده سازی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ملیحه صحبت لو کارشناس و تحلیلگر رسانه در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: قدرت فضای مجازی در هدایت افکار عمومی جامعه به ویژه کودکان بی بدیل بوده و از سوی دیگر بر آسیب های جامعه تاثیر بسزایی می گذارد.

وی ادامه داد: امروز بسیاری از آسیب های فضای مجازی در سطح جامعه نمود پیدا کرده که در سایه غفلت مسئولین می تواند جبران ناپذیر باشد. صحبت لو با بیان اینکه قمار یکی از پررونق ترین کسب و کارهای غیر قانونی در فضای مجازی است، افزود: امروز قمار به راحتی در فضای حقیقی انجام می شود و در حال عادی سازی است. این کارشناس تصریح کرد: کودکان در گروه های دوستانه خود در فضای مجازی در سایه نا آگاهی والدین، همدیگر را به بازی قمار تشویق می کنند. وی افزود: بسیاری از گناه ها و آسیب های خطرناک دنیای مجازی، در فضای حقیقی در حال عادی سازی است که مهمترین دلیل، بی توجهی والدین و اینترنت ناسالم می باشد. صحبت لو ادامه داد: وقتی گرایش به تک فرزندی در جامعه یک الگو شد، هیچ کس تصور نمی کرد که آسیب های آن کودک را در برگرفته و سرگرمی آن به دنیای مجازی ختم می شود. این کارشناس با بیان اینکه سواد رسانه ای کودکان از والدین پیشی گرفته است، بیان کرد: وقتی والدین از سرعت پیشرفت تکنولوژی عقب می مانند، کودکان با سوء استفاده از این مهم می توانند در دنیای مجازی به راحتی زیست کنند. وی تاکید کرد: کودک نباید محتوای نامناسب دریافت کند زیرا زمینه ساز بزه و فساد می‌شود. بنابراین، مدیریت فضای مجازی و رده‌بندی دسترسی اطلاعات باید مدنظر باشد، متاسفانه در سایه غفلت مسئولین، سند 2030 به صورت کاملا پنهانی و مخفیانه در کشور در حال پیاده سازی است. صحبت لو ادامه داد: هر چند هیچ گاه سیم کارت دانش آموزی مورد موافقت قرار نگرفت اما موضوع مهمی است. در واقع، افراد زیر 18 سال می توانند به نام خود سیم کارت داشته باشند اما مسئولیت حقوقی آن به عهده والد است. این کارشناس افزود: اگر دستگاه‌ها همت کنند، ایجاد شبکه خاص با سیم کارت دانش آموزی یک ماهه می‌تواند انجام شود اما آموزش و پرورش باید به میدان بیاید. وی گفت: سیم کارت کودکان می‌تواند اینترنت پاک را برای آنها به همراه داشته باشد از سوی دیگر فرصت خوب و مناسبی را برای تأمین کنندگان اینترنت فراهم می‌کند تا فضای اینترنتی سالمی را برای این جامعه هدف بیش از 25 میلیون نفری فراهم کنند. صحبت لو تاکید کرد: باید محتواهای متنوع، خوب و مناسب برای کودکان و نوجوانان تولید کرد و از اکوسیستم تولیدکنندگانِ محتوای کودک در فضای مجازی نیز حمایت کرد. این کارشناس گفت: وقتی فضای امن و دسترسی مناسب در فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان فراهم می‌کنیم، نه تنها آنها را از آسیب‌ها مصون نگه می‌داریم، بلکه فرصت رشد را هم به آنها می‌دهیم. وی با بیان اینکه صیانت از کودکان آنلاین یک ضرورت غیرقابل انکار است، خاطرنشان کرد: اگر جامعه هدف این گروه سنی در فضای مجازی رها شده ساماندهی نشوند، نسل آینده در خطر جدی خواهد بود، زیرا این کودکان با دیدن محتوای نامناسب با صحنه هایی روبرو می شوند که فساد را در جامعه گسترش می دهد. صحبت لو در خاتمه گفت: هزینه پیشگیری همیشه کمتر از درمان است؛ بنابراین، برای ساماندهی فضای آنلاین کودکان برنامه ریزی کنیم تا مجبور نشویم برای خروج این رده سنی از فساد، میلیاردی هزینه کنیم. انتهای پیام /