یک‌شنبه 4 آذر 1403

صندلی‌داغ تلویزیون ساخته می‌شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
صندلی‌داغ تلویزیون ساخته می‌شود

بعد از مدت‌ها تلویزیون به سراغ صندلی داغ یا همان گفت‌وگوی سخت می‌رود؛ این‌بار کسانی روی این صندلی می‌نشینند که به موضوعات جدی و بعضا جنجالی مرتبط با دهه‌هشتادی‌ها ربط دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ تلویزیون این روزها در تدارک برنامه‌ای با قالب گفت‌وگوی سخت یا همان صندلی داغ (هاردتاک) است اما با حال و هوای دهه هشتادیا؛ مجری برنامه محمدصادق باطنی و در 26 قسمت در یکی دو هفته آینده جلوی دوربین خواهد رفت. این روزها در پیش‌تولید و تکمیل دکور برنامه قرار دارد و تهیه‌کننده آن از فضای جذاب و چالش‌برانگیز این برنامه می‌گوید. احتمالا برنامه در کنداکتور عصرگاهی شبکه سه و یا پنج سیما قرار خواهد گرفت. هر قسمت 40 دقیقه و از هفته اول مردادماه پخش خودش را آغاز می‌کند و در هفته دو قسمت آن روی آنتن می‌رود.

برنامه "دهه هشتادیا" به همت گروه تلویزیونی مرکز بسیج صداوسیما تولید شده و برای جزئیات بیشتر به سراغ حسین شکیب‌راد تهیه‌کننده این برنامه تلویزیونی رفتیم و با او گفت‌وگویی داشتیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

* هدف از ساخت برنامه دهه هشتادیا چیست؟

همیشه از شکاف نسلی حرف زده‌ایم و اینکه اصولا والدین برای برقراری ارتباط با فرزندانشان دچار مشکلاتی‌اند و بالعکس. به عبارتی همیشه این طور بوده که نسل‌های قدیم و جدید درک متقابلی از هم نداشته‌اند و این مسأله گاهی مشکل‌ساز شده است. این در حالی است که در ادوار گذشته مثلا بین دهه 1350 و 1360 اختلاف فکری و سلیقه‌ای چندانی وجود نداشت. اما امروز رشد و تغییر در عرض کمتر از یک دهه هم به چشم می‌آید و می‌شود شکاف عمیقی را که بین نسل‌های قبلی با نوجوان‌های دهه 1380 وجود دارد، دید. اما در یک کلام ما در این برنامه می‌خواهیم بگوییم که ما دهه هشتادی‌ها را نمی‌شناسیم و نمی‌دانیم که نمی‌شناسیم. یعنی در یک جهل مرکبیم و اگر تلاشی برای این شناخت نکنیم مشکلات زیادی خواهیم داشت.

* چرا سراغ دهه هشتادی‌ها رفتید؟

الان در شرایطی قرار داریم که همه دهه هشتادی‌ها دوران کودکی‌شان را پشت سر گذاشته‌اند و اولین گروه از آنها وارد دانشگاه شدند. آینده کشور به دست همین نوجوان‌ها رقم خواهد خورد. اما ما بزرگترها به خوبی آنها را نمی‌شناسیم. اتفاقات زیادی که در این سال‌ها با محوریت همین نسل افتاده برایمان عجیب است. البته ویژگیهایی که در مورد دهه هشتادی‌ها می‌گوییم در کل جهان و به اصطلاح در نسل z وجود دارد. در این برنامه قرار است با این ویژگی‌ها بیشتر آشنا شویم.

* یعنی مخاطب برنامه بزرگترها هستند؟

بله اولین مخاطب برنامه والدین‌اند و البته سایر کسانی که چه در قامت مسئول و چه به عنوان فعال فرهنگی با این قشر سر و کار دارند. اما در لایه دوم بنا داریم به گونهای این برنامه را ارائه کنیم که خود نوجوان‌ها و دهه هشتادی‌ها هم بیننده آن باشند. و امیدمان این است که لااقل بعد از این برنامه، والدین و نوجوان‌ها بنشینند پای حرف‌های همدیگر و سعی کنند دقیق‌تر حرف هم را بشنوند و درک بهتری از هم داشته باشند. این تازه اول راه است.

* اینکه گفتید می‌خواهید برنامه برای خود نوجوان‌ها هم جذاب باشد را بیشتر توضیح می‌دهید؟

مهمترین فاکتوری که از ابتدا درنظر داشتیم این بوده که همه‌چیز را از دیدگاه خود دهه هشتادی‌ها ببینیم. موضوعات مختلفی که قرار است محور برنامه ما باشند از زاویه دید نوجوان‌ها بررسی خواهند شد. برای این کار یک اتاق فکر از خود دهه هشتادی‌ها تشکیل دادیم که غالبا اعضای باشگاه هنر و رسانه نوجوان‌اند. این افراد به صورت مستمر با سردبیر و نویسنده برنامه در ارتباط‌اند و نقطه نظراتشان را در خصوص مسائل فرمی و محتوایی برنامه ارائه می‌کنند. به این صورت خود دهه هشتادی‌ها هم حس خواهند کرد برای یک بار هم که شده حرف دلشان را دارند در یک فضای جدی مطرح می‌کنند.

* قالب برنامه چیست؟

اساس برنامه یک گفت‌وگو است در اصطلاح هاردتاک یا همان صندلی داغ (گفت‌وگوی سخت). هر بار با حضور مجری کارشناس برنامه، سه یا چهار مهمان هم گرد میز گفت‌وگوی ما حاضر می‌شوند و درباره موضوعات جدی و گاهی جنجالی مرتبط با دهه هشتادی‌ها به گفت‌وگو می‌پردازند. موضوعاتی که با محوریت یک کیس یا موضوع خاص مطرح می‌شود. مانند «رومینا اشرفی»، «سحر تبر»، «تتلیتی‌ها»، «نهنگ آبی» و... البته آیتم‌هایی هم داریم که در کنار این گفت‌وگوها ما را به هدفمان نزدیک می‌کنند.