شنبه 11 اسفند 1403

طالبان مسیر تجاری افغانستان با هند را مسدود کرد

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
طالبان مسیر تجاری افغانستان با هند را مسدود کرد

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران به نقل از راشاتودی، گزارشات حاکی از آن است که طالبان به دنبال به دست گرفتن قدرت در افغانستان مسیر تجارت این کشور با هندوستان از طریق پاکستان را مسدود کرده و دو ترمینال تجاری بسیار حیاتی این منطقه را تعطیل کرده است.

اکانومیک تایمز به نقل از آجای ساهای، مدیرکل فدراسیون سازمان صادرات هند، گزارش داد: طالبان مسیر تجارت زمینی مرزی را بسته است و حرکت محموله‌های باری در مسیر ترانزیتی با پاکستان را متوقف کرده است.

البته طبق اعلام این فدراسیون مسیر تجارت افغانستان از طریق دوبی هنوز فعال است.

هند بزرگترین بازار افغانستان در در جنوب آسیا است. صادرات هند به افغانستان در 2021 شامل دارو، تجهیزات پزشکی، کامپیوتر، سیمان، البسه و شکر بوده است. حجم این صادرات به 825 میلیون دلار رسیده بود. صادرات افغانستان به هند در سال 2021 به 509 میلیون دلار رسید و شامل میوه، آجیل و روغن‌های گیاهی بود.

مقامات هندی امیدوارند این تعطیلی موقت بوده و با تثبیت قدرت سیاسی طالبان مسیر تجاری بازگشایی شود.

پیش از این سخنگوی طالبان، سهیل شاهین، اعلام کرده بود که هند همچنان می‌تواند به تکمیل پروژه‌های زیرساختی در افغانستان ادامه دهد چرا که این اقدامات به نفع مردم است.