طلا بخریم یا صندوق طلا؟/ کدام بازار سود بهتری نصیب خریداران میکند؟
طلای 18 عیار و دلار در دو ماه گذشته وارد روند صعودی شده و روزبهروز با افزایش قیمت روبهرو بودهاند. این موضوع بهانهای شد تا تجارتنیوز بازدهی طلا، دلار و صندوقهای طلا و سود خریداران را در این مدت بررسی کند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روند صعودی قیمت دلار از اوایل دیماه شروع شد و تا کنون نیز ادامه داشته است. حتی در حال حاضر که قیمت دلار و به تبع آن، قیمت طلا گارد کاهشی به خود گرفتهاند، همچنان قیمتها نسبت به سال گذشته در ارتفاع بالایی قرار دارند.
جهش قیمتها و رشد انتظارات تورمی طی ماههای اخیر سبب شد تا افراد به دنبال حفظ ارزش داراییهای خود باشند و برای سرمایهگذاری به تکاپو بیفتند. اما کدام بازار سود بهتری به بازیگران خود داده است؟
پیش از این، تجارتنیوز در نیمه بهمنماه 1402 (اوایل روند صعودی بازارهای طلا و ارز) به بررسی بازدهی بازارهای مختلف پرداخته بود. این بررسی مشخص کرد که در روند صعودی طلا و دلار، صندوقهای طلا بهترین گزینه خرید و همزمان پرریسک هستند.
حالا پس از گذشت بیشتر از دو ماه از روند صعودی دلار و طلا باید دید چه کسانی برنده سرمایهگذاری بودند، خریداران طلا یا صندوق طلا؟
وابستگی قیمت صندوق طلا به طلا نگاهی به روند قیمتی صندوقهای سرمایهگذاری طلا و مقایسه آن با قیمت طلا، نشان از کورولیشن (همبستگی) مثبت میان این دو متغیر دارد. به طوری که هرگاه طلا حرکت صعودی یا نزولی خود را آغاز کند، صندوقهای طلا نیز در جهت حرکت طلا گام بر میدارند. نمودار زیر این وابستگی را به خوبی نمایان کرده است.
این موضوع تا حد بالایی مربوط به وابستگی قیمت یونیت صندوقهای طلا به طلاست. از آنجا که حدود 70 تا 90 درصد از داراییهای این صندوقها طلاست، با افزایش قیمت طلا، NAV این صندوقها نیز بالا میرود. در نتیجه این رفتار، نسبت P/NAV صندوقهای طلا کاهش مییابد و همین موضوع، خرید صندوقهای طلا را به صرفه میکند. بدین ترتیب استقبال از خرید این صندوقها افزایش مییابد و روزبهروز بر قیمت آنها افزوده میشود.
سبقت صندوقهای طلا از طلای 18 عیار همانطور که در گزارشهای پیشین گفته شد، صندوقهای طلا در زمان صعود طلا، رشد شارپتر و در زمان نزول، نزول قدرتمندتری را تجربه میکنند. نمودار زیر بازدهی طلای 18 عیار، دلار و صندوقهای طلا را از 16 بهمن (بررسی قبلی تجارتنیوز) تا سقف قیمت طلا و پایان بازار روز گذشته را نشان میدهد.
همانطور که در نمودار پیداست در لگ صعودی قیمت طلای 18 عیار (از 16 بهمن تا سقف)، بازدهی طلا از دلار بیشتر بوده است. اما نکته قابل توجه این است که بازدهی 11 صندوق طلا در این مدت بیشتر از بازدهی طلای 18 عیار بوده است. این موضوع بار دیگر شتاب صندوقهای طلا را برای افزایش قیمت ثابت میکند.
در گام بعدی، بازدهی طلا و صندوقهای طلا از 16 بهمن تا کنون مقایسه شده که نشان میدهد، درست زمانی که طلا اصلاح موقت را آغاز کرد، قیمت صندوقهای طلا پایین آمد؛ این کاهش قیمت شدیدتر از افت قیمت طلا بوده است.
به طوری که تنها بازدهی چهار صندوق طلا در بازه زمانی 16 بهمن تا کنون (کل روند طلا) بیشتر از بازدهی طلای 18 عیار بوده است.
بر اساس آنچه گفته شد، باید تاکید کرد که اگر استراژی معاملهگران ریسکگریزی از نوسانات است، خرید طلای فیزیکی انتخاب مناسبتری نسبت به صندوقهای طلاست؛ هر چند این روش، ریسکهایی از قبیل سرقت طلا را نیز در پی دارد.
در طرف دیگر اما اگر سرمایهگذار در پی سبقت گرفتن از بازدهی طلای 18 عیار است و میتواند نقاط ورود و خروج را بهخوبی شناسایی کند، خرید یونیت صندوقهای طلا انتخاب بهتری است و در زمان رشد، گین بهتری به خریدار میدهد. همچنین این نکته نیز حائز اهمیت است که نگاهی به کارنامه هر یک از صندوقهای طلا، یک نمای مناسب از عملکرد این صندوق را در اختیار خریدار قرار میدهد.
220
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1893075