فردا سند ملی مهارت آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه رونمایی میشود
سند ملی مهارت آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در پنجمین جلسه شورای عالی مهارت آموزی به ریاست سردار باقری و با حضور وزرا و روسای سازمانهای ذیربط برگزار می شود.
سند ملی مهارت آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در پنجمین جلسه شورای عالی مهارت آموزی به ریاست سردار باقری و با حضور وزرا و روسای سازمانهای ذیربط برگزار می شود.
سردار موسی کمالی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه فردا سند ملی مهارت آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه رونمایی میشود، گفت: در این سند ساز و کارهای اجرایی مشخص میشود و وزارتخانهها و سازمان نیروهای مسلح که متولیان این موضوع هستند در جریان جزئیات سند ملی مهارت آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه قرار میگیرند.
به گفته مشاور عالی فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح هر سازمان و وزارتخانه وظیفه دارد تا ردیفی برای اجرایی شدن این سند از بودجه کلی خود در نظر بگیرد.
کمالی به 4 سیاست راهبردی و 15 سیاست اجرایی این سند اشاره کرد و گفت: آیندهپژوهی مشاغل و مهارتها مبتنی بر مأموریتهای دستگاهها و آمایش سرزمین، نیازسنجی مشاغل و مهارتها در بازار کار و تدوین و پیادهسازی برنامههای اجرایی طرح جامع مهارتآموزی کارکنان وظیفه متناسب با مشاغل و مهارتهای مورد نیاز حال و آینده کشور از سیاستهای اجرایی 15 گانه در راستای «مهارت آموزی متناسب با نیازها» است.
وی ادامه داد: همچنین فرهنگسازی، ترویج و تبلیغ طرح جامع مهارتآموزی کارکنان وظیفه، تأمین محل اجرای دورههای مهارتآموزی کارکنان وظیفه، تعیین الزامات، منابع و به اشتراکگذاری امکانات مورد نیاز طرح جامع مهارتآموزی و ساماندهی و تربیت مربی دورههای مهارتآموزی کارکنان وظیفه از سیاستهای اجرایی پانزدهگانه در راستای «بهرهگیری از ظرفیتهای ملی» است.
مشاور عالی فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: سومین محور سیاستهای راهبردی چهارگانه «استقرار سامانههای اطلاعات مهارت و اشتغال» است که شامل تبادل و اشتراکگذاری اطلاعات مشمولان دوره خدمت وظیفه عمومی، تبادل و اشتراکگذاری اطلاعات شاغلان بازار کار کشور، ایجاد ارتباط میان سامانههای تسهیلگری سیاستهای بازار کار و مشوقهای اشتغال کشور و ایجاد ارتباط میان سامانههای مشاوره تحصیلی و هدایت شغلی میشود.
کمالی در پایان گفت: محور چهارم سیاستهای راهبردی چهارگانه «حمایت از اشتغال و کارآفرینی» است، این محور شامل اعطای تسهیلات حمایتی، خوداشتغالی و کارآفرینی کارکنان وظیفه از محل اعتبارات، اشتغالزایی و سازوکارهای در اختیار دستگاهها، حمایت از تشکیل تعاونیهای متشکل از کارکنان وظیفه مهارتآموخته، تسهیلگری، حمایت و مشارکت در طرح و توسعه ایدههای نوآورانه کارکنان وظیفه مهارتآموخته تا رسیدن به محصول قابل ارائه در بازار و اعطای یارانه دستمزد، یارانه سود تسهیلات بانکی و معافیتهای بیمهای و مالیاتی به بهکار گیرندگان کارکنان وظیفه مهارتآموخته میشود.