جمعه 19 بهمن 1403

فرصت بررسی شبهات کنکور، پیش از مهرماه است / سازمان سنجش زمان را مدیریت نکرد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
فرصت بررسی شبهات کنکور، پیش از مهرماه است / سازمان سنجش زمان را مدیریت نکرد

علی امرایی، عضو کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت و عدالت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به قانون «رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمون‌های سراسری» گفت: در مجلس قانونی به اسم رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمون‌های سراسری داریم که در خصوص تقلب با سه ماده 6، 10 و 11 این قانون سرکار و داریم. وی با اشاره به تفاوت احراز قطعی تقلب و شک به داوطلب ادامه داد: در این قانون از دو...

علی امرایی، عضو کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت و عدالت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به قانون «رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمون‌های سراسری» گفت: در مجلس قانونی به اسم رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمون‌های سراسری داریم که در خصوص تقلب با سه ماده 6، 10 و 11 این قانون سرکار و داریم. وی با اشاره به تفاوت احراز قطعی تقلب و شک به داوطلب ادامه داد: در این قانون از دو واژه استفاده شده است. یکی (احراز تقلب به شکل قطعی) و دیگری «شبه» یعنی نسبت به تقلب داوطلب شک و شبه داشته باشند، اما تقلب وی احراز قطعی نشده است. عضو کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت و عدالت با اشاره به ماده 6 و 10 قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمون‌های سراسری افزود: ماده 6 و 10 اعلام کرده است در هر زمانی اعم زمان انتخاب رشته، حین تحصیل و حتی پس از دریافت مدرک فارغ التحصیلی، اگر تقلب داوطلب احراز شود، مطالبق این دو ماده، اگر فرد دانشجو باشد اخراج می‌شود، اگر فارغ‌الحتصیل باشد مدرکش باطل می شود و اگر در حال انتخاب رشته باشد از ورودش به انشگاه جلوگیری می شود.

امرایی با اشاره به ماده 11 تصریح کرد: ماده 11 این قانون بحث شک و شبه به نتیجه علمی داوطلب را مطرح می‌کند در ماده 29 آیین نامه اجرایی همین قانون، سه بند دارد که هیئت بدوی و تجدید نظر سازمان شنجش بر اساس این سه پارامتر می توانند به داوطلب شک کنند.

وی ادامه داد: طبق بند الف تفاوت فاحش نمره و رتبه اکتسابی با سوابق تحصیلی معدل و آزمون‌های قبلی یعنی داوطلبی که در کنکور ریاضی را 80 درصد زده و یک ماه قبل در آزمون کتبی نهایی دیپلم نمره 12 گرفته است. بند ب، گزارش واصله به دستگاه برگزارکننده آزمون که از اشخاص حقیقی و حقوقی مورد وثوق رسیده باشد؛ یعنی براساس صورت جلسه حوزه، نماینده تام‌الاختیار سنجش گزارش داده شده این افراد مورد وثوق هستند. بند ج داوطلبانی که پاسخنامه‌های آنان در تمام یا برخی دروس از لحاظ گزینه‌ها به طورغیر متعارف مشابه و یکسان باشد. در ماده 11 از ظرفیت این سه پارکتر استفاده می شود. امرایی با تاکید بر اهمیت مدیریت زمان سازمان سنجش و صحت سنجی نتیجه علمی آزمون گفت: سازمان سنجش بعد از برگزاری کنکور تا پیش از شروع سال تحصیلی جدید، موظف به بررسی اطلاعات متقلب است. در حالی که بررسی آن را تا ماه اسفند طول می‌دهد و داوطلب یا بلاتکلیف است یا وارد دانشگاه شده است. وی تصریح کرد: حتی اگر دانشجو ترم اول هم باشد در صورت احراز تقلب، طبق قانون اخراج می شود. امرایی تاکید کرد: زمانی که فرد دانشجو شد بر اساس شک نباید او را اخراج کرد، زمان بررسی و برطرف کردن شک شبه پیش از مهر و شروع سال تحصیلی است، نه اول سال تحصیلی. وی با تاکید بر تفاوت دو واژه «دانشجو» و «دواطلب» افزود: اگر تقلب دانشجو احراز شود در هر مرحله‌ای از تحصیل باید از دانشگاه اخراج شود. ولی اگر سازمان سنجش شک و شبه دارد نباید دانشجو را اخراج کند، زیرا طبق ماده 11 «رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمون‌های سراسری» زمان رسیدگی به شک و شبه قبل شروع سال تحصیلی است یعنی پیش از اینکه دانشجو شود. زمانی که فرد داوطلب است باید آزمون دوباره رفته شود. عضو کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت و عدالت گفت: سازمان سنجش باید زمان را مدیریت کند در بازه زمانی تیر تا مهر یعنی پس از آزمون تا قبل از اینکه داوطلب دانشجو بشود، فرصت بررسی شبه واقدامات لازم نظیر آزمون دوباره و مقایسه نمره است.