فرماندار: مراوهتپه به میدان فروش دام نیاز دارد
گنبدکاووس - ایرنا - فرماندار مراوهتپه در منتهی الیه شمال شرق استان گلستان گفت: این شهرستان مرزی از قطبهای مهم دامپروری استان است اما فعالان حوزه دام بهخصوص عشایر بومی و کوچنده از داشتن میدان فروش دام محروم هستند.
لقمان قربانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: افزون بر 70 درصد جمعیت 23 هزار نفری عشایر گلستان با 767 هزار راس دام سبک در مراوهتپه سکونت داشته و به فعالیت دامپروری مشغول هستند.
وی افزود: علاوه بر شمار دامهای عشایر بومی و کوچنده مراوهتپه، سایر دامداران این شهرستان نیز حدود 400 هزار راس دام سبک و سنگین در اختیار دارند.
قربانی اضافه کرد: با این حال دامداران مراوه تپه برای فروش دام های خود مجبورند فاصله 180 کیلومتری تا میدان فروش دام گنبدکاووس را طی کنند که علاه بر صرف وقت و هزینه، وضعیت نامناسب جادههای عشایری و دیگر راههای ارتباطی منطقه مشکلاتی برای آنان ایجاد میکند.
فرماندار مراوهتپه بابیان اینکه این شهرستان از چند سال قبل پیگیر احداث میدان فروش دام بوده و در این ارتباط چند متقاضی برای سرمایهگذاری اعلام آمادگی کردند، افزود: در نشست اخیر با مدیرکل امور عشایر گلستان تحقق مطالبه جامعه دامداران مراوهتپه مورد تاکید قرار گرفت.
وی ادامه داد: اداره عشایری مراوهتپه که به 70 درصد جمعیت عشایری گلستان خدمات میدهد تنها یک نیروی انسانی دارد که برای ارائه خدمات بهتر به جامعه عشایری شهرستان باید نسبت به افزایش شمار نیروهای آن اقدام شود.
به گزارش ایرنا، جامعه عشایری گلستان چهار هزار و 122 خانوار با جمعیت تقریبی23 هزار نفر هستند که نیمی از آنرا عشایر بومی و ترکمن و نیمی دیگر را عشایر کوچنده از استانهای خراسان شمالی و رضوی و سمنان تشکیل میدهند.
گلستان 862 هزار و 825 هکتار مرتع دارد که عشایر بومی و کوچنده با در اختیار داشتن 767 هزار راس دام در سطح 350 هزار هکتار از این مراتع در سه شهرستان گنبدکاووس، مراوهتپه و کلاله سکونت دارند.
از مجموع مراتعی که در اختیار عشایر کوچنده و بومی گلستان قرار داده شده 120 هزار هکتار آن در اختیار هزار و 978 خانوار عشایر کُرد خراسانهای شمالی و رضوی با جمعیت 10 هزار و 991 نفر است که همه ساله از 15 آبان به مدت پنج ماه در قالب قشلاق به این استان مهاجرت میکنند.
جامعه عشایری گلستان بهطور میانگین سالانه 6 هزار و 600 تن گوشت قرمز، هزار و 230 تن پشم، 14 هزار تن شیر، حدود 22 هزار مترمربع قالی، 2 هزار و 500 مترمربع پُشتی، 10 هزار و 300 مترمربع گلیم و 800 مترمربع جاجیم تولید و روانه بازار میکنند.
شهرستان مراوهتپه افزون بر 67 هزار نفر جمعیت دارد که در 2 نقطه شهری و 108 روستای دارای کُد شناسایی و در گستره 3 هزار و 60 کیلومتر مربع سکونت دارند.