یک‌شنبه 8 مهر 1403

فروش 2200 میلیاردی اموال مازاد دولت

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

مدیرکل مدیریت اموال و دارایی‌های دولت در وزارت اقتصاد از فروش 2200 میلیاردی اموال مازاد دولت در سال گذشته خبر داد و تغییرات در روند فروش این اموال در سالجاری براساس قانون بودجه را تشریح کرد.

مدیرکل مدیریت اموال و دارایی‌های دولت در وزارت اقتصاد از فروش 2200 میلیاردی اموال مازاد دولت در سال گذشته خبر داد و تغییرات در روند فروش این اموال در سالجاری براساس قانون بودجه را تشریح کرد.

فاطمه وظیفه دادگر در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سال گذشته تقریبا 2200 میلیارد تومان فروش اموال مازاد داشتیم. البته، مزایده 12 هزار میلیارد تومانی برای فروش امول مازاد دولت صورت گرفت اما خریداری نداشت. ضوابط اجرایی برای فروش اموال مازاد که هفته جاری ابلاغ شده، در سالجاری تغییر کرده است. پیش از این دستگاه‌های دولتی می‌توانستند با مجوز وزرات اقتصاد هزینه‌های خود را با فروش ملک موردنظر جبران کنند.

مجوز فروش دیگر دست وزارت اقتصاد نیست

وی افزود: برای امسال فروش اموال مازاد دولت در قانون بودجه در تبصره 18 که مرتبط به تولید است، قید شده است بنابراین، زمانی که ملک دولتی مازادی به فروش برسد، منابع حاصل از آن باید به بنگاه‌های اقتصادی، کارآفرینی و اشتغال اختصاص پیدا کند. سال گذشته فروش اموال مازاد دولت باید با مجوز وزارت اقتصاد انجام می‌شد اما امسال طبق بند ب تبصره 18 قانون بودجه، فروش اموال مازاد دولت منوط به مجوز روسای دستگاه های ملی و استانی در کارگروه ملی و استانی است.

مدیرکل مدیریت اموال و دارایی‌های دولت ادامه داد: همچنین، در جز دوم تبصره 18 قانون بودجه امسال آمده است که اگر وزارت اقتصاد ملک دولتی را به عنوان مازاد شناسایی کند، باید آن را بفروشد؛ بنابراین، تمرکز فعلی وزارتخانه بر این موضوع است و اگر دستگاهی بخواهد اموال مازاد خود را بفروشند، وزارت اقتصاد صرفا گزارش آن را دریافت خواهد کرد.

شناسایی 3200 ملک دولتی با گزارش‌های مردمی 

این مقام مسئول در وزارت اقتصاد با بیان اینکه دستگاه‌ها برای تمکیل طرح‌های خود و تامین هزینه‌ها به منابع فروش اموال مازاد نیاز دارند، گفت: اگر دستگاه دولتی ملک خود را در سادا ثبت نکرده باشد و از طریق گزارش‌های مردمی متوجه این موضوع شویم، پس از بازدید و بررسی‌های لازم نسبت به اصلاح سند ملک مورد نظر اقدام خواهد شد.

وی افزود: تاکنون تقریبا 3280 ملک دولتی را از سوی مردم به وزارت اقتصاد گزارش شده که این املاک پس از بررسی و بازیدد تعیین تکلیف خواهند شد. در صورت تایید مازاد بودن این املاک، سند آن‌ها اصلاح می‌شود و اگر ملک موردنظر امکان فروش داشته باشد، فروخته می‌شود. همچنین، اگر ملک قابلیت احیا و استفاده داشته باشد، مجوز استفاده از آن داده خواهد شد.

احتیاط دستگاه‌ها برای اعلام اموال مازاد 

دادگر با اعلام اینکه هنوز به مرحله پرداخت پاداش به گزارش‌های مرمی اعلام املاک مازاد نرسیده‌ایم، گفت: از 3280 ملک دولتی که به وزارت اقتصاد گزارش شده است، درباره دولتی و مازاد بودن 60 ملک به قطعیت رسیده‌ایم که به دستگاه مربوطه مهلت می‌دهیم تا دلیل منطقی برای مازاد شدن این ملک اعلام کند.

وی بیان کرد: اینکه پس از شناسایی ملک مازاد سند آن اصلاح و تغییر می‌کند، اهرمی خوبی برای اعلام اموال مازاد دستگاه‌ها شد تا نسبت به ثبت اموال خود در سادا اقدام کنند. از آنجا که برای امسال مشخص نیست که منابع حاصل از آزادسازی اسناد املاک به دستگاه‌ها برمی‌گردد یا خیر، فعلا برای اعلام اموال مازاد خود دست نگه داشته‌اند تا تکلیف این منابع مشخص شود.