فعالیت دومین مرکز بینالمللی هواشناسی در محرومترین منطقه گلستان
استان گلستان با برخورداری از 140 مرکز ایستگاه هواشناسی وضعیت آب و هوایی را سنجش میکند، این در حالی است که در محرومترین نقطه استان دومین فعالیت مرکز بینالمللی هواشناسی فعال است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از گلستان ما، دومین مرکز بین المللی هواشناسی استان گلستان در روستای چناران استقرار دارد و سالهاست این منطقه محروم و کمترتوسعه یافته به عنوان یکی از مراکز هواشناسی بینالمللی هواشناسی مشغول به فعالیت می باشد.
فرماندار مراوه تپه در خصوص فعالیت این ایستگاه هواشناسی گفت: ایستگاه بین المللی هواشناسی مراوه تپه «واقع در جوار روستای چناران بخش مرکزی» دومین ایستگاه بین المللی استان گلستان است که در سال 1372 تاسیس شد. امانگلدی ضمیر ادامه داد: این ایستگاه هواشناسی دارای امکانات و تجهیزات مدرن و به روز است البته از امکانات سنتی هواشناسی از جمله: باران سنج «باران نگار»، آفتاب نگار، بادنگار «سرعتسنج باد» دماسنج «دمانگار» هوا، دماسنج رطوبت، دماسنج خاک، تبخیر سنج، فشارسنج «فشار نگار»، زلزله نگار و سامانه هوشمند پایش گرد و غبار برخوردار است. به گزارش گلستان ما، استان گلستان با مساحتی بالغ بر 20 هزار کیلومتر مربع دارای هفت اقلیم آب و هوایی است که 28 مرکز باران سنجی برخط و 140 مرکز ایستگاه هواشناسی در استان فعال هستند، همچنین هواشناسی گلستان دارای 11 ایستگاه سینوپتیک، 21 ایستگاه اقلیم شناسی، 81 ایستگاه باران سنجی، 26 ایستگاه خودکار، 13 ایستگاه باران سنجی بر خط، یک ایستگاه جادهای (خوش ییلاق)، یک ایستگاه جو بالا، یک سامانه کت وان (فرودگاهی)، دو سامانه پایش گرد و غبار، دو سامانه تشعشع سنجی «اینچه برون و مراوه تپه» و یک سکوی دریایی است. استان گلستان واقع در شمال کشور دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمهخشک و خشک و گرم و سرد می باشد که بارندگی آن از 150 تا 850 میلی متر متغیر و موقعیت طبیعی این استان شامل کوهستان های مرتفع، دشت هموار، مناطق پست، شوره زار، جنگل، مرتع و دریاست... در گلستان نزدیک به 2 میلیون نفر جمعیت در 33 نقطه شهری و یکهزار و 75 روستا سکونت دارند که معیشت اکثر مردم منطقه از طریق کشاورزی و دامپروری تامین میشود. انتهای پیام /