فناوری نانو چیست؟
با تلاش های صورت گرفته متخصصان بومی در زمینه نانو تکنولوژی پیشرفتی مناسبی صورت گرفته و ایران از این حیث در جایگاه هفتم جهان قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، با وجود تحریم های بین المللی و ایجاد محدودیت در جریان انتقال تکنولوژی به کشور، تحقیقات و پژوهش های علمی در کشور مسیر خود را ادامه می دهد.
چرخه دسترسی به فناوری کشور بر دوش متخصصان داخلی طی سال های اخیر با شتاب بیشتری رو به جلو پیش روی کرده است و ایران را از لحاظ دسترسی به فناوری نانو تکنولوژی در موقعیت مناسبی قرار داده است.
با تلاش های صورت گرفته متخصصان بومی در زمینه نانو تکنولوژی پیشرفتی مناسبی صورت گرفته و ایران از این حیث در جایگاه هفتم جهان قرار گرفته است.
*س_معرفی فناوری نانو _س* فنآوری نانو توانایی ساخت، کنترل و استفاده ماده در ابعاد نانومتری است. اندازه ذرات در فنآوری نانو بسیار مهم است، چرا که در مقیاس نانویی، ابعاد ماده در خصوصیات آن بسیار تأثیرگذار است و خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی تک تک اتمها و مولکولها با خواص توده ماده متفاوت است. این اندازه در مواد مختلف متفاوت است، اما به طور معمول مواد نانو به موادی که حداقل یکی از ابعاد آنها کوچکتر از 100 نانو متر باشد گفته میشود.
فناوری نانو یا نانوتکنولوژی رشتهای از دانش کاربردی و فناوری است که جستارهای گستردهای را پوشش میدهد. موضوع اصلی آن نیز مهار ماده یا دستگاههای در ابعاد کمتر از یک میکرومتر، معمولا حدود 1 تا 100 نانومتر است. در واقع نانو تکنولوژی فهم و به کارگیری خواص جدیدی از مواد و سیستمهایی در این ابعاد است که اثرات فیزیکی جدیدی - عمدتا متاثر از غلبه خواص کوانتومی بر خواص کلاسیک - از خود نشان میدهند.
فناوری نانو موج چهارم انقلاب صنعتی، پدیدهای عظیم است که در تمامی گرایشات علمی راه یافته واز فناوریهای نوینی است که با سرعت هرچه تمامتر در حال توسعه میباشد. از ابتدای دهه 1980 میلادی گستره طراحی و ساخت ساختمانها هر روزه شاهد نوآوریهای جدیدی در زمینه مصالح کارآراتر و پربازده ترمقاومت، شکل پذیری، دوام و توانایی بیشتر نسبت به مصالح سنتی است.
نانوفناوری یک دانش به شدت میانرشتهای است و به رشتههایی، چون مهندسی مواد، پزشکی، داروسازی و طراحی دارو، دامپزشکی، زیستشناسی، فیزیک کاربردی، ابزارهای نیم رسانا، شیمی ابرمولکول و حتی مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی شیمی نیز مربوط میشود.
تحلیل گران بر این باورند که فناوری نانو، فناوری زیستی (Biotechnology) و فناوری اطلاعات (IT) سه قلمرو علمی هستند که انقلاب سوم صنعتی را شکل میدهند. نانو تکنولوژی میتواند به عنوان ادامه دانش کنونی به ابعاد نانو یا طرحریزی دانش کنونی بر پایههایی جدیدتر و امروزیتر باشد.
- بیشتر بخوانید:
- اپراتورهای اینترنت زیر ذره بین سامانه نت سنج