فیاضی: نگاه به آموزش و پرورش نگاهی سرمایهای است
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در جریان دفاع از برنامههای خود در صحن علنی مجلس گفت: باید به دستگاه آموزش و پرورش به شکل هزینهای نگاه نشود چراکه هر اتفاق در این دستگاه بیافتد سرمایهای است.
خبرگزاری میزان - مسعود فیاضی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در جریان دفاع از برنامه های خود در صحن علنی مجلس گفت: آموزش و پرورش آینه تمام نمای کشور است بنابراین باید به این دستگاه بزرگ به شکل هزینهای نگاه نشود چراکه هر اتفاق در این دستگاه بیافتد سرمایهای است.
وی با بیان اینکه نیرو، تفکر و اندیشه در قلب وزرات آموزش قرار دارد، گفت: آموزش و پرورش در مسیر تحولی کشور باید نقش ویژهای داشته باشد. این دستگاه نیروی انسانی ذبده را برای همه دستگاه ها پرورش میدهد.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه شهید «علی لندیها» و «حججیها» برای همین نظام تعلیم و تربیت است، بیان داشت: بنابراین باید این دستگاه را پاسداشت.
گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش اولویتهایی دارد که صدر آن بحث رتبه بندی معلمان است، گفت: رتبهبندی پول پاشی نیست بلکه ایجاد تناسب منطقی بین علم و نظام پرداخت است. من مجری قانون هستم. هر تصمیمی که مجلس بگیرد، باید آن را به بهترین نحو انجام دهم. بحران امروز وزارت خانه کمبود نیروی انسانی است. وی افزود: در این 22 ماه که تدریسهای به صورت غیرحضوری بود بسیاری از معلمان و خانوادهها دچار مشکل شدند. به این موضوع نیز باید توجه کنیم. ما میتوانیم با استفاده از ظرفیت حق التدریسی مشکل نیروی انسانی را برطرف کنیم اگر ردیف بودجه تخصیص یافته برای پرداخت ماهیانه باشد این موضوع رفع میشود. وی گفت: متاسفانه معوقات فرهنگیان چند ماه چندماه عقب میافتد ما باید توجه کنیم ساماندهی وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان امر مهم است و با رفاه آنها ارتباط دارد فرهنگیان باید در طول خدمت از این رفاهیات بهرهمند شوند اکنون 96.5 درصد از بودجه آموزش و پرورش هزینه پرسنل میشود، ولی برای رفاهیات عددی وجود ندارد که این صندوق میتواند کمک کند. وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: در سال گذشته 980 هزار بازمانده از تحصیل داشتیم که اغلب در مناطق محروم بودند. ما در وزارتخانه قرارگاه محرومیت زدایی ایجاد خواهیم کرد و برای آن دستیار ویژه هم انتخاب میکنیم. فیاضی ادامه داد: تمرکززدایی بحث بسیار مهمی است تحول باید از پایین به بالا باشد در این حوزه تمرکززدایی باید به این تحول از پایین به بالا توجه داشته باشیم به عقیده من تحول باید در کلاس درس رخ بدهد در واقع ما باید مدیریت ستادی را به مدیریت شبکهای تبدیل کنیم و در هر استان شبکهای معلمان خلاق پیدا کرده و آنها را فعال کنیم و صرفا ما تنظیم گر و حمایت گر باشیم. فیاضی گفت: قوانین حوزه آموزش و پرورش نیازمند به روزرسانی است بسیاری از قوانین مانند قانون ورزش اجباری برای سالیان گذشته است. وی ادامه داد: بودجه آموزش و پرورش در سال گذشته 13.4 درصد کل بودجه بوده است. تنها دغدغهام ارتقاء آموزش و پرورش است. نزدیک به 50 میلیون از جمعیت کشور با این وزارت خانه در ارتباط هستند. بنده در مرکز پژوهشهای مجلس هستم و شأن نمایندگی را میشناسم به همین خاطر در مورد رأی نمایندگان خاضع هستم.