دوشنبه 2 مهر 1403

ماجرای تجمع کارگران معدن زغالسنگ طزره

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
ماجرای تجمع کارگران معدن زغالسنگ طزره

صبح امروز، دوشنبه دوم مهرماه، حدود 400 نفر از کارگران معدن زغالسنگ طزره به‌دلیل مشکلات بازنشستگی پیش از موعد و بی‌پاسخ ماندن خواسته‌هایشان تجمع صنفی برپا کردند.

منابع خبری با اعلام این خبر گفتند: بامداد امروز (دوشنبه دوم مهر ماه) گروهی از کارگران معدن زغال سنگ طزره به دلیل مشکلات بازنشستگی پیش از موعد و بی‌پاسخ ماندن خواسته‌هایشان تجمع صنفی برپا کردند.

به گزارش ایلنا، از قرار معلوم این کارگران که شمار آن‌ها در حدود 400 نفر برآورد می‌شود؛ از صبح دیروز با برپایی تجمع در محدوده محل کار خود پیگیر مشکل بازنشستگی پیش از موعد خود شده‌اند.

یکی از کارگران معدن طزره در تشریح مشکلات خود و همکارانش گفت: همه کارگران این واحد معدنی که مشمول مقررات مشاغل سخت و زیان‌آور می‌شوند به دلیل درج عناوین شغلی غیر واقعی در لیست بیمه‌ای از سوی برخی پیمانکاران پیشین، در زمان بازنشستگی دچار مشکل شده و نمی‌توانند از مزایای بازنشستگی پیش از موعد استفاده کنند.

او با بیان اینکه متاسفانه پیمانکارانی که بین سال‌های 1383 تا 1393 تحت نظارت شرکت ذغالسنگ البرز شرقی با اتمام کار خود، جایشان را به پیمانکار دیگری داده‌اند، به تعهد خود درخصوص پرداخت 4 درصد حق بیمه اضافی ودرج عناوین شغلی کارگران درست عمل نکرده‌اند، گفت: اخیرا تعدادی از همکاران که برای بازنشستگی پیش از موعد اقدام کرده‌اند در پرونده‌های بیمه‌ای آن‌ها ردیف شغلی غیر از مشاغل سخت و زیان‌آور ثبت شده و تامین اجتماعی با بازنشستگی پیش از موعد آن‌ها موافقت نمی‌کند.

این کارگر معدن زغال سنگ طزره با بیان اینکه اگر مشکل درج عناوین شغلی غیرواقعی آن‌ها حل نشود آن‌ها باید به صورت عادی با حداقل 10 سال کار اضافه بازنشسته شوند، افزودند: بر اساس مقررات کار و تامین اجتماعی، کارگران شاغل در مشاغل سخت و زیان‌آور به شرط تایید شدن سوابق بیمه‌ای خود در سازمان تامین اجتماعی می‌توانند پس از 20 سال کار متوالی یا 25 سال کار متناوب به صورت پیش از موعد بازنشسته شوند.

او همچنین از نبود آگاهی صنفی در میان کارگران بیمه شده به عنوان یکی دیگر از دلایل بروز این اتفاق یاد کرده و افزود: بی‌اطلاعی صنفی باعث می‌شود تا کارگر به دلیل مخدوش بودن سابقه بیمه‌ای نتواند از مزایای بازنشستگی پیش از موعد برخوردار شود.

به ادعای این منبع کارگری؛ وضعیت به وجود آمده درحالی‌ست که تامین اجتماعی شعبه دامغان در پاسخ به ادعای کارگران اصرار دارد کارگران مستندات مربوطه را به تامین اجتماعی تحویل دهند، اما از قرار معلوم دست کارگرانی که دچار خسارت شده‌اند به جایی بند نیست.

این کارگر در خاتمه خطاب به مسئولان شرکت ذغالسنگ البرز شرقی تاکید کرد؛ کارفرمای مادر باید قبل از خروج پیمانکار ان پیگیر پرداخت طلب مزدی و بیمه‌ای کارگران باشد و بعد با او تسویه حساب کند؛ با این حال شرکت البرز شرقی به عنوان کارفرمای اصلی باید مبلغ سختی و زیان‌آوری کارگرانی را که سختی کارشان از سوی این شرکت‌ها پرداخت نشده، بپردازد.

از میان اخبار

مرگ بیش از 44 کارگر معدن در نیمه نخست سال 1403

سقوط دانش‌آموز تبریزی از طبقه چهارم مدرسه