مسیر حل ناترازی بنزین از جاده مخصوص میگذرد / گذار به خودروهای برقی ناگزیر است
مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور گفت: برای کاهش ناترازی بنزین در کشور باید به سمت متنوع کردن سبد سوختی حرکت کنیم که یکی از این راهها اتکا به حمل و نقل برقی است. استفاده از خودروهای زیاد و با مصرف بالای بنزین، نتیجتا منجر به ناترازی بنزین خواهد شد. وی در ادامه بیان کرد: از...
مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور گفت: برای کاهش ناترازی بنزین در کشور باید به سمت متنوع کردن سبد سوختی حرکت کنیم که یکی از این راهها اتکا به حمل و نقل برقی است. استفاده از خودروهای زیاد و با مصرف بالای بنزین، نتیجتا منجر به ناترازی بنزین خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: از سوی دیگر باید اقدام به توسعه حمل و نقل ریلی درون و برون شهری کنیم تا به این وسیله تقاضا برای مصرف بنزین کاهش پیدا کند.
کاظمی عنوان کرد: سرمایه گذاریها باید به سمت توسعه حمل و نقل درون شهری و برون شهری برود که به نظر میرسد در حال حاضر در این حوزهها کم کاری کرده ایم. مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: از سوی دیگر خودروسازان باید اقدام به افزایش کیفیت خودروهای خود کنند و همچنین از موتورهای با کیفیت استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: حمل و نقل ما با مشکلات زیادی روبهرو شده است. امروزه نه تنها در داخل شهرها بلکه در جادههای برون شهری هم وجود دارد. زیرساختها کشش این حجم از تردد را ندارند، باید ریل برقی را در تمام کشور توسعه دهیم، زیرا این شیوه از هر جهت مصرف سوخت را به شدت پایین میآورد.
این کارشناس انرژی با انتقاد از اینکه از این شیوه غفلت شده است، ادامه داد: نگاهها از جاده باید به سمت ریل منتقل شود. مطالعهای که در دهه 80 انجام شد نشان داد که هر نفر / کیلومتر پیمایش 120 کیلوژول انرژی مصرف میشد و در ماشین سواری 2800 کیلوژول انرژی مصرف میکرد، این مسئله نشان میدهد که استفاده از ریل برقی چقدر میتواند شدت مصرف انرژی را کاهش دهد.
وی در ادامه افزود: خودروسازان هم باید کیفیت خودروهایشان را بهبود دهند تا به این میزان مصرف بنزین بالا نباشد، واردات خودروهای خارجی باید آزاد شود و محدودیتها از بین برود.
وی در ادامه توضیح داد: این محدویتهای واردات باعث شد که خودروسازان ما هم زیان انباشته داشته باشند و هم نتوانند از تکنولوژیهای روز استفاده کنند و از همان تکنولوژیهای قدیمی استفاده کنند.
کاظمی با بیان اینکه شیوه فعلی در خودروسازیهای داخلی ما باید اصلاح شود، ادامه داد: از سوی دیگر توسعه حمل و نقل برقی نیز باید گسترش پیدا کند، زیرا هم آلودگی کمتری دارد و هم امنیت بیشتر. اگر نگاهها عوض نشود روز به روز بر ناترازی افزوده خواهد شد.