دوشنبه 1 بهمن 1403

معمای حج 260 میلیون تومانی

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
معمای حج 260 میلیون تومانی

حدود یک میلیون نفر بیش از 17 سال است که در انتظار اعزام به حج هستند، اما هزینه‌های این سفر معنوی از سال گذشته افزایش چشمگیری یافت؛ تا جایی که بسیاری از زائران گله کردند که بعد از سال‌ها انتظار، حالا هم از پس هزینه‌های اعزام بر نمی‌آیند. قرار بود 150 میلیون تومانِ هزینه پیش ثبت‌نام، 60 تا 70 درصد قیمت نهایی باشد، اما به یک‌باره «قیمت حج آینده به مرز 260 میلیون رسید» و هیچ مسئولی هم پاسخ...

در حالی که یک میلیون زائر 17 سال چشم انتظار حج تمتع بودند، حالا خبر رسید که تعدادی از زائران پول رفتن به مکه را ندارند.

به گزارش فارس، «از سهمیه 82 هزار نفری ایران در حج آینده، حدود 12 هزار نفر هنوز هزینه‌های خود را پرداخت نکرده‌اند». این را سازمان حج اعلام کرده است.

مدیر کاروان حج علی صالحی می‌گوید که «زائران فکر نمی‌کردند علاوه بر 150 میلیون تومان پیش ثبت‌نام، باید در مرحله دوم 80 تا 115 میلیون تومان دیگر بدهند.»

حدود یک میلیون نفر بیش از 17 سال است که در انتظار اعزام به حج هستند اما هزینه‌های این سفر معنوی از سال گذشته افزایش چشمگیری یافت؛ تا جایی که بسیاری از زائران گله کردند که بعد از سال‌ها انتظار، حالا هم از پس هزینه‌های اعزام بر نمی‌آیند.

قرار بود 150 میلیون تومانِ هزینه پیش ثبت‌نام، 60 تا 70 درصد قیمت نهایی باشد اما به یک‌باره «قیمت حج آینده به مرز 260 میلیون رسید» و هیچ مسئولی هم پاسخ در این باره نداد.

بر اساس قوانین سعودی‌ها فقط به یک و نیم درصد از سهمیه هر کشوری (برای ایران این تعداد حدود 1300 نفر است) به عنوان عوامل، ویزای رایگان داده می‌شود این در حالی است که ایران 5000 نیرو ستادی و اجرایی می‌بَرَد و باید هزینه‌های تمام این افراد را سازمان حج از «ردیف بودجه نداشته» تأمین کند.

مدیر دفتر زیارتی رضا حسنی می‌گوید که «با توجه به بالا بودن تعداد زائران باید نیروهای اجرایی و ستادی هم متناسب با آن افزایش یابد تا خدمات بهتری به زائران خانه خدا ارائه شود.»

در مقابل حسین رضوی، یک فعال زیارتی، با بیان اینکه اگر 250 نفر ظرفیت هر پرواز باشد، فقط 20 پرواز به انتقال نیروی ستادی و اجرایی اختصاص می‌یابد، می‌گوید که «بسیاری از اقدامات نیازی به حضور نیروهای ستادی و اجرایی ندارد و می‌توان با اعزام کارگزاران بدون حق مأموریت ارزی هزینه‌ها را هم کاهش داد.»

کارشناسان می‌گویند که باید ظرفیت کاروان‌ها افزایش یابد و طرح هر پرواز یک کاروان اجرایی شود تا تعداد عوامل هر کاروان نیز متناسب‌سازی شود.

از طرفی هم در کنار اصلاح ساختار زیارتی، می‌توان با اعزام کارگزاران توانمند که حاضرند بدون حق‌الزحمه به زائران خدمت کنند، به‌جای نیروهای ستادی و اجرایی که حق مأموریت روزانه متوسط 50 یورویی (4 میلیون تومان) دارند، در برخی مسئولیت‌ها همچون انبارداری بهره گرفت تا از هزینه‌های تحمیلی به زائران کاست.

از میان اخبار

ماجرای شیوع کرونای چشمی در کشور

مهاجم قاتل به جنگل هیرکانی رسید

(ویدیو) چه اتفاقی برای قاضی منصوری افتاد؟

(ویدیو) شهلا جاهد واقعا قاتل بود؟!