نادریمنش: برگزیدگان چهارمین دوره جایزه مصطفی اعلام شدند
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز نشست رسانهای چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) برگزار شد. در این برنامه حسین نادری منش عضو کارگروه علمی جایزه مصطفی (ص) با بیان اینکه هدف این جایزه این است که نشان دهیم اسلام به علم و فناوری توجه دارد و از طرف دیگر مسلمین در این مسئله نقش جدی دارند، گفت: از دو مسیر دانشمندان و برجستگان میتوانستند در این جایزه شرکت کنند یک مسیر...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز نشست رسانهای چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) برگزار شد.
در این برنامه حسین نادری منش عضو کارگروه علمی جایزه مصطفی (ص) با بیان اینکه هدف این جایزه این است که نشان دهیم اسلام به علم و فناوری توجه دارد و از طرف دیگر مسلمین در این مسئله نقش جدی دارند، گفت: از دو مسیر دانشمندان و برجستگان میتوانستند در این جایزه شرکت کنند یک مسیر آنکه فرد آثار خود را معرفی میکند (داشتن یک تعداد مقاله کافی نیست و فرد باید حداقل یک اثر و محصول فناورانه و دانشمحور داشته باشد) مسیر دوم آن است که در یک رصد و کشف مسلمینی که در کشورهای مختلف کارهای علمی بزرگی را انجام دادهاند خود شناسایی میکنیم.
نادریمنش ادامه داد: در 4 زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات، علوم و فناوری زیستی، علم و فناوری نانو و گروه عمومی (علوم پایه) کارگروهها شکل گرفتند و از 515 اثر ارسالی به دبیرخانه جایزه 484 اثر به گروههای اولیه برای داوری داده شد. 213 اثر به مرحله دوم داوری راه یافتند و درنهایت 41 اثر به مرحله نهایی رسیدند.
به گفته وی، از 41 اثر، 11 اثر به شورای سیاستگذاری جایزه معرفی و درنهایت با تصمیم شورا 5 اثر برگزیده چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی شناخته شدند.
عضو کارگروه علمی جایزه مصطفی بیان کرد: برای این دوره 20 هزارنفر ساعت وقت گذاشتند در مراحل نهایی داوری 150 داور بین المللی طی یکسال گذشته برای شناسایی برگزیدگان همکاری کردند.
وی با بیان اینکه دو جایزه 500 هزار دلاری (80 درصد به صورت نقدی و 20 درصد به صورت غیرنقدی) برای این دوره درنظر گرفته شده است، گفت: یک جایزه به دو دانشمند غیرمقیم کشورهای اسلامی به نامهای کامران وفا (ریاضی فیزیکدان ایرانی، استاد تمام دانشگاه هاروارد و خالق نظریه ریسمان) و زاهد حسن (از کشور بنگلادش و استاد دانشگاه پرینستون) اهدا می شود و جایزه دیگر به سه دانشمند مقیم کشورهای اسلامی شامل محمد سایق (استاد دانشگاه بیروت برای نظریه چگونگی جلوگیری از رد پیوند)، اقبال چدری (متخصص شیمی آلی از کشور پاکستان)، یحیی تیالاتی (استاد دانشگاه مراکش و بررسی کننده مشاهده پراکندگی نور با نور و جستجوی تک قطبی های مغناطیسی مورد کاربرد در ماده تاریک) به ترتیب اعطا خواهد شد.