نگرانی بابت سرمازدگی نداریم / تبدیل 28 درصد محصولات باغی به ضایعات
شادلو با بیان اینکه امسال 28 درصد محصولات باغی به دلایل مختلف به ضایعات تبدیل شده است، گفت: با توجه به برداشت محصولات باغی سال 98 نگرانی بابت سرما زدگی وجود ندارد.
مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان با اشاره به هشدار هواشناسی درباره احتمال یخزدگی محصولات باغی اظهار کرد: در حال حاضر در مناطقی که احتمال سرمازدگی وجود دارد محصولی بر روی درختان نداریم که نگرانی خاصی بابت آن وجود داشته باشد.
نایب رئیس اتحادیه باغداران افزود: در حال حاضر پرتقال والنسیا بر روی درختان باقی مانده که زمان برداشت آنها اسفند و فروردین ماه است که 80 درصد آن در مناطق جنوبی و مابقی در مناطق شمال کشور قرار دارد.
وی تصریح کرد: عمده پرتقال کشور حدود بیش از 90 درصد آن که تامسون شمال یا جنوب است برداشت شده، فصل برداشت پرتقال به صورت متعارف گذشته است و مقداری هم که باقی مانده تا پایان دی ماه برداشت میشود، حتی در حال حاضر هم برای برداشت دیر شده است.
شادلو گفت: برداشت کیوی تا پایان آذرماه و سیب و انار هم در آبان ماه پایان یافته است.
نایب رئیس اتحادیه باغداران ادامه داد: اگر قرار بر اتفاقی هم باشد گلخانه داران باید مراقب باشند اگر در صورت سردی هوا با قطعی گاز مواجه شدند سوخت ذخیره آماده داشته باشند تا محصولاتشان آسیب نبینند.
وی با بیان اینکه با توجه به برداشت محصولات باغی سال 98 نگرانی بابت سرما زدگی وجود ندارد، گفت: به زودی زمان گلدهی درختان فرا میرسد امیدواریم فصول در جای خود باشند و موجب خسارت به باغداران نشوند.
شادلو ادامه داد: در آبان ماه امسال به دلیل بارندگی مکرر و سرمای شبانه، زمان برداشت سیب، کیوی و انار به تاخیر افتاد و موجب آسیب دیدن به این محصولات شد و ارزش آنها برای عرضه به بازار از دست رفت که این مباحث طبیعی است و همیشه وجود داشته است.
نایب رئیس اتحادیه باغداران درباره خسارت وارده به باغات تاکید کرد: در آبان ماه عمده سیبها برداشت شده بود و حدود 30 درصد باقی مانده بود، انار و کیوی هم حدود 50 درصد آنها بر روی درخت باقی مانده بود که حدود 20 درصد دچار تبدیل به ضایعات شد.
وی با بیان اینکه در مجموع در مقدار میوه تولیدی امسال، ضایعات حدود 8 درصد به حد متداول ضایعات کشور افزوده شد، تصریح کرد: حد متداول ضایعات در بخش میوه و تره بار 20 درصد است که امسال این عدد در مجموع به 28 درصد رسید که باید تلاش کنیم این ضایعات را کم کنیم.
شادلو با بیان اینکه میوههایی مثل سیب، پرتقال، انار و کیوی در فصل پاییز برداشت میشود و به مرور تا بهار به فروش میرسد، اظهار کرد: در بسیاری از موارد مثل امسال که بخاطر نبود بازار روان و نبود شرایط توزیع مناسب در قبال این حجم از تولید، بازار همراهی نمیکند، مشکلات زیادی برای باغداران ایجاد میشود.
نایب رئیس اتحادیه باغداران با تاکید بر اینکه امسال تولید رشد قابل قبولی نسبت به سال قبل داشت، گفت: سال گذشته در تولید محصولات دچار سرمازدگی شدید شدیم و در زمان گلدهی باغات دچار مشکل شدند.
وی با بیان اینکه امسال با توجه به شرایط خوب آب و هوایی حدود 40 درصد رشد تولید داشتیم، افزود: به دلیل اینکه بازار صادراتی مورد قبولی که بتواند اضافه بر مصرف داخل را جذب کند وجود ندارد، در حال حاضر دچار رکود بازار و عدم جذب محصول تولید شده هستیم.
شادلو تصریح کرد: افزایش زمان جذب بازار، حمل و نقل، نگهداری در سردخانهها و چگونگی عرضه موجب افزایش ضایعات میشود.
نایب رئیس اتحادیه باغداران گفت: در حال حاضر بیش از 2 برابر مصرف داخلی تولید محصولات باغی داریم که باید بازار صادراتی داشته باشیم در حالی که این بازار وجود ندارد و تولیدکنندگان در شرایط سختی هستند. وی تاکید کرد: در حال حاضر باغداران در قبال فروش محصولات، 30 درصد از اصل هزینهای که کردن زیان میبینند.
شادلو درباره پرداخت خسارت به کشاورزان بیان کرد: خسارت سال گذشته به کشاورزانی که بیمه بودند به اندازه معادل بیمه که انجام داده بودند پرداخت شده، اما سایرین که باغات خود را بیمه نکردند هیچ تسهیلاتی از سوی دولت برای جبران به آنها پرداخت نشده است.
نایب رئیس اتحادیه باغداران امسال در اوایل آبان ماه بارندگی خوبی داشتیم، اما در ادامه در مناطق سردسیر بارندگی و برف نداشتیم که امیدواریم در ادامه بارندگی مناسب باشد.