شنبه 19 آبان 1403

هر مگاوات نیروگاه خورشیدی 25 میلیارد تومان هزینه دارد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
هر مگاوات نیروگاه خورشیدی 25 میلیارد تومان هزینه دارد

خسرو روحی، کارشناس انرژی تجدیدپذیر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: نیروگاه تجدیدپذیر ابزار است و این ابزار بسته به مسئله شما می‌تواند مفید یا غیر مفید باشد؛ برای مثال چاقو یک ابزار است، اینکه شما از این ابزار برای حل مسئله یک بیمار و جراحی استفاده کنید، چاقو را به المانی مفید تبدیل کرده و اگر برای حل مسئله خصومت به‌کار ببرید و فردی را مورد اصابت قرار دهید، یک استفاده غیرمفید از چاقو کرده‌اید.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه تجدیدپذیر به خودی خود موضوعیت ندارد، گفت: متأسفانه جوی طرفدارمحور در حوزه تجدیدپذیر ایجاد شده و هیچ کس به مسئله فکر نمی‌کند.

وی افزود: اگر مسئله شما ناترازی برق است، باید دید تجدیدپذیر تا چه اندازه می‌تواند پاسخ به این موضوع باشد و اگر مسئله شما وابستگی به گاز طبیعی است، می‌توان راجع به نقش تجدیدپذیر صحبت کرد.

روحی با تأکید بر اینکه ایران باید رفع مشکلات انرژی خود را هدف بگیرد و به جو طرفداری ایجادشده فکر نکند، گفت: تجدیدپذیر، ذغال سنگ، گاز طبیعی، انرژی هسته‌ای و سایر منابع انرژی به خودی خود یک ابزار هستند و باید دید کدامیک از این ابزار بهترین پاسخ به سؤالات انرژی کشور ما باشد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران ظرفیت سرشاری از نیروگاه‌های تجدیدپذیر دارد و همچنین هزینه پایین بهره‌برداری از این واحدهای نیروگاهی در کنار الزامات محیط زیستی، مزایایی است که می‌تواند توسعه تجدیدپذیرها را برای ما به‌صرفه کند.

روحی تأکید کرد: ایران در طول سالیان گذشته همواره ساز توسعه تجدیدپذیر را کوک کرده، اما اتفاقی در فضای حقیقی رخ نداده که علت اصلی این مسئله اقتصاد برق و نیروگاه‌داری است.

این کارشناس ادامه داد: طبق آنچه از سوی دولت اعلام شده 6 سازوکار تامین مالی در حوزه تجدیدپذیرها به‌کار گرفته شده که نگاه دقیق به این جزئیات بیانگر آن است که می‌توان به آینده برق سبز در ایران امیدوار بود.

وی اضافه کرد: هم اکنون توسعه یک نیروگاه یک مگاواتی خورشیدی بین 20 تا 25 میلیارد تومان هزینه دارد و با مدل‌های 6گانه در نظر گرفته شده توسط دولت برای تامین مالی هزینه سرمایه‌گذاری بین 2 تا 5 سال بازمی‌گردد.

روحی با اشاره به اینکه پیش‌بینی بازار برق تجدیدپذیر در ایران به چه سمت و سویی است گفت: دولت اشتباهات گذشته این حوزه را تکرار نکرده و در صدد حل ریشه‌ای مسئله برآمده است. با این دست‌فرمان، پیش‌بینی می‌شود در آینده برق تجدیدپذیر به یک مزیت برای ایران تبدیل شود.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید تجدیدپذیر نیروگاه خورشیدی برق سبز سرمایه‌گذاری خسرو روحی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است