هزینه انرژی در خودروهای برقی کمتر از بنزینی است
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، بابک احمدی امروز سه شنبه 22 خرداد در همایش جایزه ملی مدیریت انرژی اظهار داشت: گفتمان برقیسازی حمل و نقل در دولت سیزدهم مورد تاکید شهید جمهور و دولت بود تا از این طریق به سمت جریان برقیسازی حمل و نقل حرکت کنیم اکنون برقی سازی با نگاه اقتصادی توسعه پیدا کرده است ضمن اینکه فواید زیست محیطی زیادی دارد.
وی افزود: خودروهای برقی دارای مزایای بسیاری از جمله مدیریت انرژی، مسایل محیط زیستی کاهش استفاده از سوخت های فسیلی هستند.
وی با بیان اینکه بعضی ها نسبت به تامین انرژی خودروهای برقی ابراز نگرانی می کنند گفت: خودروهای برقی سهم قابل توجهی از مصرف برق نیروگاهها را به خود اختصاص نمیدهند ضمن اینکه در بعضی از کشورها برای ترویج استفاده از خودروهای برقی، در بعضی از ساعات تردد خودروهای بنزینی را به خاطر محدودیت سوختهای فسیلی و مسایل محیط زیستی ممنوع کردهاند.
احمدی ادامه داد: پیک مصرف برق در 72 ساعت و در روز هست، این در حالیست که امکان شارژ خودروهای برقی در شب فراهم شده است که محدودیت انرژی وجود ندارد و برق مورد نیاز برای خودروهای برقی تامین شده است.
رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، میزان مصرف برق در خودروهای برقی را 15 کیلووات در هر 100 کیلومتر عنوان کرد و گفت: در خودروهای سواری بنزینی به ازای هر 100 کیلومتر 8 تا 10 لیتر بنزین مصرف می شود اما در طرح خودروهای برقی هر 100 کیلومتر 15 کیلووات برق مصرف می شود.
وی عنوان کرد: هزینه برق هر 100 کیلومتر خودروهای برقی با تعرفه 200 تومانی برق خانگی ارزان قیمت حدود سه هزار تومان است و به ازای برق گرانقیمت یک هزار و 600 تومانی، حدود 24 هزار تومان خواهد بود در حالی که هر لیتر بنزین با قیمت سه هزار تومانی در 10 لیتر معادل 30 هزار تومان است.
احمدی خاطر نشان کرد: اکنون ارزانترین برق اختصاص به خانگی با 200 تومان به ازای هر ساعت و برق گرانقیمت خورشیدی حدود یک هزار و 600 تومان است.
به گفته وی، 50 کیلووات ساعت باتری کامل خودروهای برقی است که حدود 340 تا 500 کیلومتر پیمایش در شرایط مختلف را فراهم می کند.
وی با اشاره به مصرف برق 350 هزار خودرو برقی گفت: اگر این تعداد خودرو را از ابتدا تا انتهای سال به حمل و نقل اضافه کنیم سهم 90 مگاوات از 70 هزار مگاوات برق تولیدی کشور را به خود اختصاص می دهد.
رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) عنوان کرد: اکنون 88 هزار مگاوات ظرفیت اسمی و 70 هزار مگاوات تولید برق در کشور داریم که امکان تامین برق خودروهای برقی وجود دارد.