واردات دام پایه پروار موثرترین راهکار برای رسیدن به خودکفایی
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: با واردات دامهای مولد پایه پروار و حمایت از تولید داخل امکان تامین نیاز داخل وجود دارد.
ارسلان قاسمی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار در سنوات گذشته حداکثر 100 تا 150 هزارتن گوشت به منظور استفاده صنایع گوشتی و پرمصرف وارد می شد.
به گفته او، طی سال های 1401 و 1402 به دلایل متعدد از جمله خشکسالی یا کمبود شدید نهاده های دامی و توجه به وضعیت معیشت عشایر موجب شد تا دامداران بدلیل کمبود سرمایه درگردش ناگریز به کشتار دام های مولد شوند که در شرایط فعلی باید نسبت به جایگزینی و ترمیم گله های مولد اقدام کنیم.
قاسمی با بیان اینکه با واردات 100 تا 200 هزارتن گوشت امکان کنترل و تنظیم بازار وجود ندارد، افزود: با توجه به شرایط کشور ساده ترین راه برای تنظیم بازار را انتخاب کرده ایم و تنها شعار واردات دام پایه پروار را می دهیم، درحالیکه واردات دام پروار راهکار افزایش تولید گوشت قرمز و دستیابی به خودکفایی است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ادامه داد: بنابر آمار تا قبل از کشتار دام های مولد سالانه 850 تا 900 هزارتن تولید گوشت قرمز دام سبک و سنگین، گاومیش و شتر داشتیم که طبق اعلام مرکز آمار در شرایط عادی سرانه مصرف 11 کیلوگرم بود، درحالیکه اکنون سرانه مصرف حداکثر 6 کیلو اعلام شده که با احتساب جمعیت کشور و اتباع بیگانه 600 هزارتن گوشت قرمز مورد نیاز است که توان تولید این میزان را در داخل داریم و با واردات دام پروار نیازی به واردات نداریم.
او گفت: براساس اعلام مرکز آمار در گذشته 120 میلیون واحد داشتیم که اکنون به حدود 60 میلیون واحد رسیده است چراکه با از دست دادن دام های مولد، تولید کاهش یافت و اکنون با واردات دام های مولد پایه پروار و حمایت از تولید داخل و رفع موانع امکان افزایش جمعیت دام کشور و تامین نیاز داخل وجود دارد.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی