واکنش قاضی رضایی به صحبتهای شاهحسینی؛ مردم بهترین داوران هستند
یکی از قضات باسابقه دادگستری و دیوان عالی کشور نسبت به صحبتهای رئیس پیشین کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال واکنش نشان داد.
خبرگزاری میزان - در پی مصاحبه عبدالرحمن شاهحسینی رییس اسبق کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال، دکتر حسین رضایی استاد دانشگاه و قاضی باسابقه دادگستری و دیوان عالی کشور، با ارسال یادداشتی، واکنش نشان داد.
رضایی در خصوص انتقاد از رای صادره در پرونده علی کفاشیان و عباس ترابیان نوشت: ادعاهای رییس اسبق کمیته انضباطی باعث حیرت و شگفتی است. این موضوع ناراحتکننده است؛ شخصی که سالها در مصدر چنین جایگاه رکن قضایی فوتبال بوده و باعنوان حقوقدان برجسته از وی یاد میشود، به مبانی حقوق شکلی و آیین دادرسی آن نهاد توجه نکردهاند. اولا کمیته استیناف یک مرجع تجدید نظر است و حدودصلاحیت آن محدود به همان موضوع پرونده تحت رسیدگی است نه همه تخلفات محتمل شخص؛ بنابراین به حکم قاعده اثبات شی نفی ماعدا نمیکند و رای آن کمیته سند برائت متهمان پرونده نسبت به سایر اتهامات محتمل نیست.
در ادامه این یادداشت آمده: ثانیا حقوقدان برجسته در خور شخصیتی است که به واسطه خلق آثار پژوهشی قابل توجه و خدمات شایان قضایی و یا ارایه دکترین ویا آموزههای حقوقی ازسوی جامعه حقوقی نه اینکه خود با این وصف مخاطب قرار گیرد. حقوقدان برجسته التفات دارد که در مورد نصوص قانون اساسی از جمله اصل 37 آن از واژه «اصل» استفاده میشود نه ماده. حقوقدان برجسته هرگز راجع به موضوعی که اشرافی برآن ندارد و پروندهای که نسبت به داکیومنتها وفکتها وعناصر آن اطلاعی ندارد اظهار نظر نمیکند. متن ماده 3 ق آدم از ابتدای دوران دانشجویی به یک رهرو طالب علم حقوق آموزش داده میشود تا بداند به عنوان حقوقدان مستدل و مستند سخن بگوید تا رای صادر کند.
در این یادداشت میخوانیم: سوال این است چگونه شخصی که از اوراق محتوای یک پرونده اطلاع ندارد، در مورد اتهامات متهمین اظهار نظر میکند. ایراد دیگر اینکه بین فرجامخواهی به عنوان طریق فوقالعاده اعتراض به رای و تجدید نظر تمایز آشکار وجود دارد. در مرحله تجدیدنظر که ایشان حتی یک روز در مرجع تجدیدنظر و دیوان انجام وظیفه نکرده، مرجع مزبور حق دارد رای مورد اعتراض را نقض یا تایید یا اصلاح نماید. ادعای اینکه مرجع تجدیدنظر باید رای را فقط تایید و نقض نماید و نمیتواند میزان مجازات یا تنبیه را کاهش دهد دور از منطق حقوق و خلاف مقررات دادرسی و حاکی از عدم توجه به مبانی حقوق شکلی است.
رضایی همچنین نوشت: در فقرات زیادی از پروندههای حقوقی و کیفری مرجع تجدید نظر در جهت تعادل بین مجازات یا جریمه با جرم یا تقصیر مبادرت به تقلیل میزان مجازات یا جریمه مقرر در رای تجدیدنظر خواسته نمود. نکته مهم دیگر شخصیت خاص چهار حقوقدان عضو کمیته محترم استیناف است. همه این اعضا از شخصیتهای شریف و زحمتکش وصاحبنظر هستند. دکتر محمدی استاد دانشگاه و قائم مقام رییس کل استان صالحی فرزند شهید بزرگوار با سی سال سابقه قضایی و غفاری قاضی بازنشسته و دکتر سید عباس موسوی استاد دانشگاه با سی سال سابقه قضایی هستند و در مدت خدمت کمترین چالش و جانبداری از رنگ تیم خاص از آنها دیده نشده است. این اعضا هیچگاه مثل برخی از مورد اعتراض قرارگرفتگان اسبق توسط کارشناسان منصف مورد اتهام جانبداری از تیم خاص قرار نگرفتهاند و اصل بیطرفی در رسیدگیها تا آنجا که در خاطرمان هست، رعایت کردهاند. همچنین حرمت اهالی فوتبال را نگه داشتهاند و مامورین انتظامی را برای یک فوتبالیست برای رعایت اصل احترام به کرامت ذاتی وارد ساختمان نکردهاند.
در پایان این یادداشت آمده: به علاوه برای تشخیص سلامت واقعی اشخاص ملاحظه اینکه در دوران مسئولیت چند سفر خارجی با کدام هزینهها داشتهاند، معیار مناسبی است. به هرحال این کمیته راجع به موضوعی با دیدگاه حقوقی خود رایی صادر کرده است. هجمه به این کمیته بدون استدلال و اطلاع از جزییات پرونده غیرمنطقی است. جامعه فوتبال، خود به نیکی ممیز و میزان خوبی برای شناخت افراد است. باهیاهو و تعابیر کلی و مصاحبههای مکرر نمیتوان خود را محبوب و دیگران را منفور جلوه داد. مردم بهترین داوران هستند و همواره عملکرد و گذشته اشخاص را فراروی خود میبینند. این مطلب صرفا به حکم آیه شریفه «فذکر ان نفعه الذکری» گفته شد.
- بیشتر بخوانید:
- سهرابی: دژاگه گفت اجازه بدهید در آلمان تمرین کنم