وجود 73 هزار نمونه ژن گیاهی در کشور
رئیس موسسه تحقیقاتی اصلاح بذور کشور گفت: 73 هزار نمونه ژن گیاهی در مرکز تحقیقاتی اصلاح بذور کشور موجود است.
رئیس موسسه تحقیقاتی اصلاح بذور کشور گفت: 73 هزار نمونه ژن گیاهی در مرکز تحقیقاتی اصلاح بذور کشور موجود است.
به گزارش خبرنگار مهر، امروز دوشنبه تور رسانهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد. محمد زمانیان، رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح بذر در جمع خبرنگار به سابقه فعالیت این مؤسسه اشاره کرد و گفت: فعالیت تحقیقاتی گندم و جو در سال 1309 آغاز شد و این فعالیت با تأسیس مدرسه فلاحت و کشاورزی ادامه یافت. آبان 1338 به طور رسمی به تصویب مجلس وقت رسید و ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه مؤسسه 64 سال قدمت دارد، افزود: از سال 1371 تا 1392، 6 مؤسسه تحقیقاتی پسته، خرما، مرکبات، بیوتکنولوژی، کنترل گواهی و باغی از مؤسسه مرکزی جدا شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر این مرکز تحقیقاتی با 6 مرکز دانههای روغنی، حبوبات آبی، بخش تحقیقات ژنتیک و... مشغول مطالعات است.
زمانیان با بیان اینکه مؤسسه اصلاح بذر روی 35 محصول زراعی تمرکز دارد.، تصریح کرد: تحقیقات و پژوهشهای مؤسسه تحقیقات اصلاح بذر در 28 مرکز در کشور در حال انجام مطالعات است. بر اساس آمار سال گذشته 482 پروژه تحقیقاتی در مراکز ستادی و استانی اجرا شد که از این عدد 239 پروژه برای غلات بود.
این کارشناس بخش کشاورزی با بیان اینکه با روشهای علمی به دنبال تأمین و تضمین امنیت غذایی هستیم، تاکید کرد: افزایش ضریب غذایی در محصولات آبی، معرفی ارقام کم آب بر، معرفی هستههای اولیه اقلام زراعی، مشاوره به تولیدکنندگان و معرفی ارقام امیدبخش به مزارع نوآور از مهمترین برنامههایی است که مؤسسه دنبال میکند.
رئیس مؤسسه تحقیقاتی اصلاح بذر با اشاره به 73 هزار نمونه ژنتیک گیاهی در این مرکز افزود: دو رسالت مهم ما تولید اقلام پر مصرف و سازگار با شرایط مختلف محیطی است که در این راستا تاکنون 600 رقم از بدو تأسیس معرفی شده که 50 درصد آن معادل 300 رقم مربوط به پس از انقلاب اسلامی است.
وی اضافه کرد: در سال زراعی که گذشت 1300 تن هستههای اولیه در کشور تولید شد که باعث خودکفایی در محصولات گندم و جو به میزان 98 درصد، ذرت 89 درصد، سورگوم و حبوبات 100 درصد شد.
در حال تکمیل...