ورزش کردن احتمال پیشرفت سرطان را کاهش میدهد
نتایج یک مطالعه نشان میدهد که میزان پیشرفت سرطان و احتمال مرگ و میر در افرادی که پیش از ابتلا به این بیماری ورزش میکردند نسبت به افرادی که فعالیت بدنی کافی نداشتهاند، کمتر است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سرطان اصلیترین عامل مرگ و میر در سطح جهان شناخته شده است و به همین دلیل متخصصان در تلاشند تا راهکارهای مختلفی برای مبارزه با سرطان پیدا کنند.
مطالعهای که بهتازگی درBritish Journal of Sports Medicine منتشر شده است، بررسی کرده که چگونه سطح فعالیت بدنی پیش از تشخیص سرطان بر پیشرفت سرطان و مرگ و میر در شرکتکنندگان در آفریقای جنوبی تأثیر داشته است.
این مطالعه که شامل دادههای بیش از 28,000 شرکتکننده مبتلا به سرطان میشود، نشان داد که فعالیت بدنی پیش از تشخیص سرطان با کاهش مرگ و میر و پیشرفت سرطان مرتبط است.
شناسایی سالانه 200 هزار مبتلا به سرطان در کشورنویسندگان این مطالعه تأکید میکنند که فعالیت بدنی میتواند از بروز سرطان جلوگیری کرده و مرگ و میر را کاهش دهد.
میانگین مدت زمان حضور شرکتکنندگان در مطالعه، 9.5 سال بود. محققان شرکتکنندگان را بر اساس سطح فعالیت بدنی به سه گروه تقسیم کردند:
- بدون فعالیت: هیچ فعالیت بدنی ثبتشدهای نداشتند.
- فعالیت بدنی کم: 1 تا 59 دقیقه فعالیت بدنی ثبتشده در هفته
- متوسط تا زیاد: 1 ساعت یا بیشتر فعالیت بدنی ثبتشده در هفته
کاهش 27 درصدی پیشرفت سرطان در بیماران با فعالیت بدنی
حدود 62 درصد از شرکتکنندگان فعالیت بدنی ثبتشدهای نداشتند، اما حدود 25 درصد فعالیت بدنی متوسط تا زیاد داشتند. سرطان پروستات و سینه رایجترین انواع سرطان در میان شرکتکنندگان بود.
در طول دوره، تقریباً 19 درصد از شرکتکنندگان فوت کردند، اما 65.5 درصد از آنها پیشرفت سرطان را تجربه نکردند.
در مقایسه با گروهی که هیچ فعالیت بدنی نداشتند، افرادی که فعالیت بدنی متوسط تا زیاد داشتند، 27 درصد کمتر احتمال داشت که پیشرفت سرطان را تجربه کنند و 47 درصد کمتر احتمال داشت که فوت کنند.
سیگار عامل ابتلا به سرطان مثانه / جوشکاران و تراشکاران در خطر60 دقیقه ورزش منظم هفتگی میتواند احتمال پیشرفت سرطان را کاهش دهد
به طور کلی، نتایج این مطالعه تأثیر مثبت ورزش را در مقایسه با رفتارهای بیتحرک در پیشرفت سرطان و مرگ و میر نشان میدهد. این مطالعه پیشنهاد میکند که حتی سطوح پایین فعالیت بدنی نیز ممکن است مفید باشد.
دکتر جان پاتریسیوس؛ نویسنده مطالعه و متخصص طب ورزشی و ورزش در دانشگاه ویتس در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی، در مورد نتایج این دادهها گفت: آگاهی از اینکه تنها 60 دقیقه ورزش منظم هفتگی ممکن است احتمال پیشرفت سرطان را 27 درصد و مرگ را 47 درصد کاهش دهد، باید همه پزشکان را ترغیب کند که از ورزش به عنوان دارو استفاده کنند.
به گفته وی، این مطالعه مزایای حتی مقادیر نسبتاً کم فعالیت بدنی را تأیید میکند، اما باید به پیروی از دستورالعملهای سازمان بهداشت جهانی برای 300 دقیقه ورزش با شدت متوسط در هفته تشویق کنیم تا از تمامی فواید آن بهرهمند شویم.