وزیر تعاون: نگاه درست به عدالت، راه دستیابی به رشد پایدار است / تخصیص یارانه بر اساس عدالت نیست
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «احمد میدری» امروز (سهشنبه) در نشست هماندیشی ساز و کار عملیاتی تهیه و اجرای پیوست عدالت در دستگاههای اجرایی کشور که با حضور مدیران اندیشکدهها و پژوهشگران این حوزه برگزار شد، افزود: رهبر معظم انقلاب درباره پیوست عدالت فرمانی دادند که در شهریور 1403 نیز این فرمان تکرار شد. این بحث مانند خیلی از نکاتی است که گفته میشود، اما محقق نمیشود. باید...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «احمد میدری» امروز (سهشنبه) در نشست هماندیشی ساز و کار عملیاتی تهیه و اجرای پیوست عدالت در دستگاههای اجرایی کشور که با حضور مدیران اندیشکدهها و پژوهشگران این حوزه برگزار شد، افزود: رهبر معظم انقلاب درباره پیوست عدالت فرمانی دادند که در شهریور 1403 نیز این فرمان تکرار شد. این بحث مانند خیلی از نکاتی است که گفته میشود، اما محقق نمیشود. باید در مسیر جدید، این پیوست تدوین و تبدیل به روح وزارتخانهها شود و اینکه به عنوان یک اصل پذیرفته و چرایی آن درک شود نیاز به تغییر نگاه دارد. وی گفت: بدون کار رسانهای و گفتمانی هر تعداد دستور العمل نوشته شود، ممکن است نتیجهای نداشته باشد. بحث فقر و نابرابری نباید مربوط به مراحل بعد از تولید و توزیع باشد، نمیتوان ابتدا خلق ثروت کرد و پس از آن تصمیم گرفت که این ثروت کجا توزیع شود. نگاه درست به عدالت این است که راه دستیابی به رشد پایدار را پیدا کنیم. میدری خاطرنشانکرد: سازماندهی جمع بزرگی که برای پیوست عدالت گرد هم آمدهاند، کار سختی است. رشد عدالت محور 2 بال هستند که باید در کنار یکدیگر حرکت کنند و به موازات یکدیگر پیش بروند. قدم نخست برای دستیابی به رشد عدالت محور، ترویج ادبیات است. پس از آن باید در قدم بعدی در حوزههای تخصصی به ازای هر وزارتخانه یک پیوست عدالت تهیه شود. این عضو کابینه دولت چهاردهم بیانداشت: اصلاح ساختار قدرت در نگاه نخست نیاز به دیپلماسی و ایستادگی دارد، اما در کنار آن باید دانست چطور ادبیات برابری را گسترش داد. یکی از موضوعات حوزه برابری، مهاجرت نیروی انسانی است چرا که به ازای هر نیروی نخبهای که مهاجرت میکند، هزینهای از کشورها خارج میشود و از دست میرود که قابل بازگشت نیست.
تخصیص یارانه بر اساس عدالت اجتماعی نیست
وی با بیان اینکه یارانهای که اکنون به گروههای مختلف تعلق میگیرد بر اساس عدالت اجتماعی نیست و حاصل چانهزنی گروههای مختلف بوده است، تاکید کرد: برای تدوین پیوست عدالت، محدودیت موضوعی نداریم و میتوانیم به بسیاری از موضوعات متمرکز شویم. لازمه ریلگذاری جدید این است که افرادی که مطالبهگر وضعیت بهتر هستند، راهحل خود را مطرح کنند.