چهارشنبه 26 دی 1403

پارس جنوبی بزرگترین دارایی یکپارچه مردم ایران است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
پارس جنوبی بزرگترین دارایی یکپارچه مردم ایران است

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: تولید گاز از میدان پارس جنوبی نقش به‌سزایی در تأمین انرژی مورد نیاز صنایع، نیروگاه‌ها و بخش خانگی ایفا می‌کند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین دارایی یکپارچه مردم ایران است، گفت: تولید گاز از این میدان مشترک نقش به‌سزایی در تأمین انرژی مورد نیاز صنایع، نیروگاه‌ها و بخش خانگی ایفا می‌کند و بیشترین وزن را در تولید ناخالص داخلی دارد.

به نقل از شرکت نفت و گاز پارس، تورج دهقانی دوشنبه (24 دی) در نشست بررسی عملکرد و بهره‌دهی چاه‌های گازی میدان مشترک گازی پارس جنوبی با حضور جمعی از مدیران، معاونان و مجریان طرح‌های توسعه‌ای با اشاره به تکلیف سنگین این شرکت در بهره‌برداری از میدان مشترک پارس جنوبی و ایجاد ظرفیت‌های جدید در تولید گاز، اظهار کرد: توسعه همکاری با بخش خصوصی به‌ویژه در زمینه فعال‌سازی بیشتر دکل‌های حفاری در میدان مشترک پارس جنوبی ضروری است.

وی با اشاره به سهم اثربخش و قابل‌توجه این شرکت در تأمین حدود 70 درصد گاز مصرفی کشور، میدان گازی پارس جنوبی را بزرگترین دارایی یکپارچه مردم ایران دانست و گفت: تولید گاز از این میدان مشترک نقش به‌سزایی در تأمین انرژی مورد نیاز صنایع، نیروگاه‌ها، بخش خانگی و... ایفا می‌کند و بیشترین وزن را در تولید ناخالص داخلی دارد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه مخزن مشترک پارس جنوبی وارد نیمه دوم عمر خود شده است، افزود: بنابراین پارس جنوبی در این برهه به مراقبت و بهره‌برداری مطلوب‌تری نیاز دارد و شرکت نفت و گاز پارس از این حیث که متولی تنظیم نوع رفتار با این مخزن ارزشمند است، شرکت حائز اهمیتی به‌شمار می‌رود.

ضرورت صرف هزینه‌های بیشتر برای نگهداشت تولید پارس جنوبی

سپهدار عباس‌زاده، سرپرست معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس نیز در این نشست، از تلاش شبانه‌روزی همکاران این شرکت در بخش‌های مختلف صف و ستاد قدردانی کرد و گفت: باتوجه به تنگنا‌های موجود، توانسته‌ایم تاکنون سرمای بی‌سابقه امسال را با همکاری و همیاری یکدیگر پشت‌سر بگذاریم.

وی گذشت بیش از 2 دهه از عمر تأسیسات میدان مشترک پارس جنوبی را نیازمند صرف هزینه‌های بیشتر تعمیرات برای نگهداشت تولید دانست و گفت: برای تضمین تولید ایمن و پایدار گاز از این میدان مشترک، ضروری است زیرساخت‌های مناسب‌تری فراهم کنیم.

برداشت روزانه حدود 700 هزار بشکه میعانات گازی از پارس جنوبی

شهاب گرامی، سرپرست مدیریت مهندسی نفت و گاز شرک نفت و گاز پارس نیز در این نشست با بیان اینکه روزانه بیش از 700 میلیون مترمکعب گاز غنی از میدان مشترک پارس جنوبی برداشت می‌شود که ارزش حرارتی آن بیش از 4 میلیون بشکه نفت در روز است، اظهار کرد: همچنین برداشت روزانه بین 650 تا 700 هزار بشکه میعانات گازی، جایگاه مهم این میدان عظیم را در سبد انرژی کشور نمایان می‌سازد.

وی مدل ارائه‌شده در تهیه گزارش عملکرد و پیش‌بینی تولید از میدان گازی پارس جنوبی را برآیندی از همفکری و همکاری تمام ارکان شرکت نفت و گاز پارس از جمله 2 معاونت طرح‌های توسعه‌ای و عملیات و پشتیبانی، مدیریت برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌ها و... دانست و گفت: مدل ارائه شده که اطلاعات آن تا شهریور 1403 به‌روزرسانی شده است در 2 بخش از سوی معاونت عملیات و پشتیبانی و مدیریت مهندسی نفت و گاز ارائه شده است، همچنین برنامه‌های توسعه‌ای قطر با استفاده از تکنیک‌های شبیه‌سازی مورد استفاده قرار گرفته تا اثرات احتمالی آن در چاه‌های میدان گازی پارس جنوبی نمایان شود.

در بخش نخست نشست، گزارشی از بررسی عملکرد و بهره‌دهی چاه‌های گازی میدان پارس جنوبی در سه محور «آمار و عملکرد چاه‌های میدان پارس جنوبی»، «بررسی عملکرد 6 ماهه تولید کل میدان پارس جنوبی» و «عملکرد آزمایش‌های تفکیک‌گر سرچاهی و تعمیرات پیشگیرانه» از سوی معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس ارائه و به پرسش‌های مطرح‌شده از سوی نمایندگان مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی و نظارت بر تولید شرکت ملی نفت ایران پاسخ داده شد.

همچنین گزارشی از مدیریت مهندسی نفت و گاز شرکت نفت و گاز پارس با موضوعات وضعیت تولید فعلی میدان، متوسط فشار و تولید روزانه سکو‌های میدان در پایان آبان امسال، نقشه گستردگی چاه‌های درون‌میدانی، زمان‌بندی حفاری چاه‌های درون‌میدانی، برنامه تخصیص دکل‌های حفاری در سال آینده و نمای کلی پیش‌بینی تولید ارائه شد.