چگونه سرماخوردگی را در نطفه خفه کنیم؟
در این فصل از سال سرماخوردگی بسیار رایج است و همهی افراد در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
رپرتاژ آگهی: همانطور که میدانید عامل سرماخوردگی ویروس است که هر سال سویههای جدیدی از آن فراگیر میشود. در حال حاضر 200 نوع مختلف از ویروس سرماخوردگی شناخته شده است. وقتی این ویروسها وارد بینی شما میشوند، پوشش داخلی آن را تحریک کرده و باعث تولید مخاط میشوند تا مواد بد را دفع کند. این ویروس به سلولهای بینی میچسبد. سپس به مجاری تنفسی و سایر قسمتهای دستگاه تنفسی فوقانی از جمله گلو میرود اما اگر علائم سرماخوردگی را به زودی تشخیص دهید، میتوانید در همان ساعات اولیه از گسترش ویروس در بدن جلوگیری کنید. اگر برای شما سؤال است که چگونه سرماخوردگی را در نطفه خفه کنیم به خواندن این مطلب ادامه دهید.
1. ضدعفونی کردن و شستن مرتب دستها
حتماً این جملهی طلایی را بارها از پزشکان شنیدهاید: پیشگیری بهتر از درمان است. ضدعفونیکنندههای حاوی الکل، در پاکسازی ویروسها بیشتر از آنچه فکر میکنید مؤثر هستند. البته شستن مرتب دستها با صابون همیشه باید رعایت شود اما توجه داشته باشید که صابونهای ضد باکتری، ویروسها را از بین نمیبرند و به همین دلیل از گسترش سرماخوردگی جلوگیری نمیکنند. در واقع، درمان سرماخوردگی از این راه چندان امکانپذیر نیست.
2. داشتن خواب منظم و کافی
مطالعات نشان دادهاند که داشتن خواب کم و نامنظم میتواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را به خطر بیندازد. ضعف سیستم ایمنی نه تنها میتواند شما را مستعد ابتلا به بیماریها کند، بلکه در صورت بیمار شدن میتواند علائم آن را بدتر سازد. همیشه خواب را با رفتن به رختخواب و بیدار شدن در یک ساعت مشخص، حتی در تعطیلات آخر هفته، در اولویت قرار دهید.
برنامهریزی منظم برای خواب میتواند در تنظیم ریتم شبانهروزی بدن مؤثر باشد. از مصرف کافئین، الکل و سایر مواد مختلکنندهی خواب اجتناب کنید تا توانایی خود را برای داشتن خوابی آرام و راحت به حداکثر برسانید. طبق تحقیقات، همهی افراد بر حسب سن باید تعداد ساعات مشخصی از شبانهروز را به خواب اختصاص دهند:
-
کودکان در سن مدرسه: 9 تا 12 ساعت
-
نوجوانان: 8 تا 10 ساعت
-
بزرگسالان: بیش از 7 ساعت
اگر نمیتوانید خواب با کیفیتی داشته باشید، ممکن است استفاده از داروهای خوابآور برای شما مفید باشد. در صورتی که علائم بیماری شما را در شب بیدار نگه میدارد، در این مواقع انتخاب بهترین قرص برای سرماخوردگی که خوابآور باشد، مناسب است.
3. مصرف برخی مکملها
ممکن است شنیده باشید که قرص جوشان ویتامین C بهترین قرص برای سرماخوردگی است و علائم آن را برطرف میکند اما امروزه کارشناسان چندان در این زمینه متقاعد نشدهاند. تحقیقات نشان میدهد که ویتامین C تنها زمانی واقعاً در پیشگیری از سرماخوردگی مؤثر است که بدن انسان تحت فشار شدیدی باشد (برای مثال در سربازان یا دوندگان مسافت طولانی). در واقع افسانهی درمانگر بودن ویتامین C واقعاً مبنای علمی خوبی ندارد. البته هیچ ضرری در مصرف آن نیست و صرفاً اثر مستقیم آن در درمان سرماخوردگی به اثبات نرسیده است.
جالب اینجاست که در مطالعات بالینی، دارونماها (داروهای تلقینی یا پلاسیبوها) واقعاً در درمان سرماخوردگی خوب عمل میکنند. در واقع، تحقیقات نشان داده که وقتی بیماران یک داروی تلقینی دریافت کردند، بیماری آنها به طور قابل توجهی کوتاهتر و شدت آن کمتر بود. اساساً، هر دارویی که انتخاب میکنید، اگر بیخطر است و به نظر میرسد برای شما مؤثر است، مصرف آن را ادامه دهید.
در مقابل این مکملهای بیخطر، مکملهای درمانی مؤثری نیز وجود دارند. به عنوان مثال، کارکرد قرصهای روی (زینک) از نظر علمی ثابت شده است. تحقیقی نشان داده که مصرف مکمل زینک میتواند مدت سرماخوردگی را تا حدود چهار روز کوتاهتر کند. البته نباید از مصرف 100 میلیگرم زینک در روز تجاوز کنید.
پروبیوتیکها نیز در این زمینه کمککننده هستند. بخش بزرگی از سیستم ایمنی بدن ما در روده قرار داشته و پروبیوتیکها در روده به طور قابل توجهی شدت علائم سرماخوردگی را کاهش میدهند.
4. استفاده از کیسه آب گرم
اگر میخواهید سرماخوردگی را در نطفه خفه کنید، کمپرس یا کیسه آب گرم را فراموش نکنید. حتی اگر یک حولهی داغ روی پیشانی و یا بینی خود قرار دهید، ممکن است در تسکینبخشی از فشاری که سینوسها را مسدود کرده، تأثیر داشته باشد.
5. نوشیدن مایعات فراوان
سرماخوردگی باعث افزایش چشمگیر تولید مخاط میشود که میتواند به سرعت آب بدن شما را کم کند زیرا سیستم ایمنی بدن از طریق ذخایر آب بدن میسوزد و مخاط ایجاد میکند. بنابراین یکی از بهترین گامهایی که میتوانید برای جلوگیری از پیشرفت بیماری سرماخوردگی بردارید، نوشیدن مایعات شفاف مانند آب، آبمیوه یا سوپ است. رساندن آب زیاد به بدن نه تنها به جلوگیری از کم آبی بدن کمک میکند، بلکه میتواند در بهبود عملکرد سیستم ایمنی، کاهش احتقان و گرفتگی بینی و تسکین گلودرد نیز مؤثر باشد. این نکات را در نظر داشته باشید تا در هنگام سرماخوردگی از رسیدن مایعات کافی به بدن خود نگرانی نداشته باشید:
-
مایعات کافی بنوشید تا تشنگی خود را برطرف کنید و اطمینان حاصل کنید که ادرار شما به طور مداوم شفاف یا زرد کمرنگ است. کل مایعات دریافتی (از جمله آنچه در غذا یافت میشود) باید برای مردان بالغ حدود 15.5 فنجان در روز و برای زنان بالغ حدود 11.5 فنجان در روز باشد.
-
اگر علائم شما شدید است، مصرف نوشیدنیهای دارای الکترولیت (که حاوی مواد معدنی ضروری مانند سدیم، پتاسیم و کلرید هستند) را در نظر بگیرید که به بدن شما کمک میکند تعادل مایعات را حفظ کند.
-
نوشیدنیهای داغ میتوانند به ویژه در کاهش علائم مفید باشند زیرا بخار آب میتواند احتقان را کاهش داده و گرما نیز در تسکین گلودرد اثر مثبت دارد.
-
برای درمان طبیعی گلودرد و همچنین داشتن طعم شیرین به نوشیدنیهای خود عسل اضافه کنید
مایعاتی که باید از مصرف آنها اجتناب کنید
هر چند نوشیدن چای یا قهوه در هنگام صبح مایعات زیادی به بدن میرساند، اما باید از مصرف بیش از حد نوشیدنیهای کافئیندار خودداری کنید. کافئین یک ادرار آور ملایم است یعنی باعث میشود بیشتر ادرار کنید که در هنگام تلاش برای حفظ سطح بالای مایعات بدن میتواند نتیجهی معکوس داشته باشد. همچنین هنگام مبارزه با سرماخوردگی باید از مصرف الکل خودداری کرد زیرا آب بدن شما را کم کرده، سطح عملکرد سیستم ایمنی را کاهش و احتمال ابتلا به عفونتها را افزایش میدهد.
6. مرطوب کردن هوا
هوا را مرطوب کنید. هوای سرد رطوبت کمتری نسبت به هوای گرم دارد. سوراخهای بینی اگر خشک شوند، بیشتر مستعد جذب ویروسها هستند و اگر از قبل بیمار هستید، هوای خشک میتواند گلودرد را بدتر کند. سعی کنید از یک دستگاه رطوبت ساز استفاده کنید. اگر ندارید، یک کاسه کم عمق آب را نزدیک منبع گرما مثلاً روی بخاری قرار دهید. همانطور که آب تبخیر میشود، رطوبت اتاق نیز افزایش مییابد.
7. بخور فراموش نشود
استنشاق بخار برای خلاصی از سرماخوردگی در مراحل اولیه بسیار ایدهآل است. ممکن است این روش قدیمی به نظر برسد، اما روشی قدرتمند برای کمک به پاکسازی مخاط و تسکین مجاری تنفسی تحریک شده نسبت به سرماخوردگی است. استفاده از یک دستگاه بخور و یا حتی روش سنتی کشیدن حوله روی سر و استنشاق بخار آب جوش از کاسه در درمان سرماخوردگی معجزه میکند.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.