کتاب گفتگوی پل آستر با آیبی زیگومفلت منتشر شد
![کتاب گفتگوی پل آستر با آیبی زیگومفلت منتشر شد](https://media.mehrnews.com/d/2022/12/12/3/4357262.jpg?ts=1670829816345)
کتاب «زندگی در روایت؛ پل آستر در گفتوگو با آی بی زیگومفلت» با ترجمه شهرزاد لولاچی توسط نشر افق منتشر و راهی بازار نشر شد.
کتاب «زندگی در روایت؛ پل آستر در گفتوگو با آی بی زیگومفلت» با ترجمه شهرزاد لولاچی توسط نشر افق منتشر و راهی بازار نشر شد.
به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «زندگی در روایت؛ پل آستر در گفتوگو با آی بی زیگومفلت» بهتازگی با ترجمه شهرزاد لولاچی توسط نشر افق منتشر و راهی بازار نشر شده است. اینکتاب چهارمینعنوان از مجموعه «مطالعات» است که اینناشر چاپ میکند.
پل آستر نویسنده سرشناس آمریکایی است که آثارش در ایران با رعایت حق کپیرایت توسط نشر افق منتشر میشوند. ایننویسنده 17 رمان و 5 سرگذشتنامه در کارنامه خود دارد. او سالها پیش در هفتمین رمانش «هیولا» نوشت: «هیچکس نمیتواند بگوید منشاه یک کتاب چیست، حتی کسی که آن را نوشته» و هنوز هم بر اینعقیده خود استوار است.
کتاب پیشرو گفتگوی آستر با آی بی زیگومفلت را شامل میشود. اینگفتگو در بخشهای مختلف درباره چگونگی تولد آثار ایننویسنده و پسزمینه آنهاست که پیشتر مطرح نشدهاند. شکلگیری داستانها و بنمایه اصلیشان هم از دیگر موضوعاتی است که در اینگفتگوها به آنها پرداخته شده است.
آستر در ابتدای راه خود در دهه 1970 بهعنوان شاعر، ادبیات را آغاز کرد. برای گذران زندگی و کسب درآمد مقاله مینوشت و اقدام به ترجمه میکرد. اما از سال 1997 تمرکز خود را بر نوشتن داستان گذاشت و «اختراع انزوا» را نوشت. سپس در دهه 1980 رمانهای سهگانه نیویورک را نوشت و به شهرت رسید. در دهه 1990 هم همراه با وین وانگ دو فیلمنامه «دود» و «خشمگین» را نوشت و کارگردانی کرد. سپس در همینحوزه فیلمنامه «لولو روی پل» را نوشت و کارگردانی کرد. او در اینمیان رمانها و کتابهای مختلفی نوشت و سال 2007 با «زندگی درونی مارتین فراست» به فعالیتش در حوزه سینما ادامه داد.
کتاب «زندگی در روایت» 2 بخش اصلی «خاطرهها» و «رمانها» را دارد که هرکدام فصلهای مختلفی را شامل میشوند. در بخش اول مخاطب با اینعناوین روبرو میشود:
اختراع انزوا (1982)، تصویر مردی ناپیدا: پیوستار یک انسان، کتاب خاطرات: زبان و بدن، بخور و نمیر، وقایعنگاری شکستهای آغازین (1997)، دفترچه سرخ (2002)، خاطرات زمستان (2012)، کپسول زمان (2013).
در دومینبخش هم اینعناوین بهترتیب پیش روی مخاطب قرار دارند:
سهگانه نیویورک (6-1985)، شهر شیشهای: نام و نامیده، ارواح: حکایت بازنمایی، اتاق دربسته: متن خودتخریبگر، کشور آخرینها (1987)، مون پالاس (1989)، موسیقی شانس (1990)، هیولا (1992)، آقای سرگیجه (1994)، تیمبوکتو (1999)، کتاب اوهام (2002)، شب پیشگویی (2003)، دیوانگی در بروکلین (2005)، سفر در اتاق تحریر (2006)، مردی در تاریکی (2008)، ناپیدا (2009)، سانست پارک (2010) و فهرست آثار پل آستر.
در قسمتی از اینکتاب میخوانیم:
پ. آ: بلندترین کارم تا آنروز. نوشتنش را در 1987 تمام کردم، اما نسخههای اولیهاش به سال 1968 برمیگردد. تا یکیدوسال بعد، بارها شروعهای نامناسبی برایش نوشتم و دوباره بازنویسیشان کردم. حتما تمام نسخههای اولیه در کتابخانهاند. همانطور که پیشتر گفتم، مون پالاس و شهر شیشهای در اصل یککتاب بودند. سرانجام وقتی نشستم و شهر شیشهای را چنان که حالا هست نوشتم، چیزهایی را از نسخه قدیمی اقتباس کردم. درباره نسخه نسخه نهایی مون پالاس هم همانطور بود.
آی. بی. ز: با اینهمه تقریبا از هر نظر با هم متفاوتاند.
پ. آ: هرکدام در قالب روایت خودش شکل گرفت و همهچیز تغییر کرد. مون پالاس کتابی پیچاپیچ است؛ سه داستان مرتبط درباره سه نسل از مردان.
آی. بی. ز: جایی گفته بود سه نسل که یک اشتباه را تکرار میکنند. سه مرد تنها در جستوجوی احساس تعلق، بیشتر درون خودشان. هرسه از فقدانهایی در عذاباند و هر سه یتیم شدهاند. اینجا آرزوی خاستگاه وجود دارد، نیاز به برخاستن از چیزی که تو را ساخته، اینطور نیست؟
پ. آ: همه میخواهند بدانند پدر و مادرشان چهکسانیاند.
آی. بی. ز: آیا عنصری سرگذشتی در کتاب هست؟
پ. آ: میدانم که کتاب حس خاطرهنویسی دارد، اما اینطور نیست. تقریبا هیچچیز از زندگیام در آن نیست، جز چند اتفاق جزئی که حتی آنها را تغییر دادم. کتابهایی که عموویکتور به مارکو میدهد...
اینکتاب با 336 صفحه، شمارگان 500 نسخه و قیمت 160 هزار تومان منتشر شده است.