یک‌شنبه 4 آذر 1403

کلاس‌های دانشگاه پیام نور غیرحضوری برگزار می شود

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
کلاس‌های دانشگاه پیام نور غیرحضوری برگزار می شود

رئیس دانشگاه پیام نور اعلام کرد: کلاس‌های پیام نور به غیر از مقطع دکتری همه به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود.

رئیس دانشگاه پیام نور اعلام کرد: کلاس‌های پیام نور به غیر از مقطع دکتری همه به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه پیام نور، ابراهیم تقی زاده بیان اینکه دانشگاه پیام نور پرچمدار آموزش از راه دور بود گفت: دانشگاه پیام نور محصول انقلاب اسلامی است در سال 1367 این دانشگاه تأسیس شد. برای اینکه بتواند آموزش را برای همه کس، در همه جا، در همه وقت فراهم کند، شاغلینی که امکان تحصیل حضوری را در دانشگاه نداشتند بتوانند از خدمات آموزشی از راه دور استفاده کنند.

وی افزود: نیاز جامعه و تقاضا محوری جامعه باعث شد تا اینکه دانشگاه بتواند در بخشی از اساسنامه خود تغییراتی را انجام دهد، و یک نظام آموزشی ترکیبی را ایجاد کند. با کیفیتی که برخی کلاس‌ها به صورت حضوری بتواند برگزار شود، برخی کلاس‌ها برای رفع اشکال به صورت حضوری برگزار می‌شود همچنین دوره‌های آزمایشگاه‌ها و دوره‌های عملی هم به صورت حضوری است.

تقی زاده با اشاره به اینکه کلاس‌های پیام نور به غیر از مقطع دکتر، همه به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود، افزود: کمتر از سه درصد پذیرفته شدگان دانشگاه در حال حاضر در دوره دکتری در 53 رشته درس می‌خوانند به صورت حضوری است.

رئیس دانشگاه پیام نور درباره شهریه و تأمین نیاز مالی دانشجویان گفت: این مأموریت در دانشگاه پیام نور وجود داشت که در مناطق کم برخوردار برای قشر کم درآمد هم بتواند ارائه خدمات آموزشی را داشته باشد، لذا میزان شهریه‌ای که در هیئت امناها تصویب شده، میزان شهریه بالایی نیست، تقریباً میانگین شهریه ما در مقطع کارشناسی؛ یک و نیم میلیون تومان است، در مقطع کارشناسی ارشد حدود دو و نیم میلیون تومان است که به تدریج طی اقساط پرداخت می‌شود و در نیم سال قبل حدود 23 میلیارد تومان وام شهریه‌ای به دانشجویان پیام نور داده شد، بنیاد حامیان و خیرینی هم داریم که چنانچه دانشجویان کم بضاعتی باشند شهریه آن‌ها توسط این بنیاد تأمین می‌شود. تا کنون شرایطی ایجاد نشده که احیاناً دانشجویی به دلیل کم بضاعتی توان ادامه تحصیل را نداشته باشد.

رئیس دانشگاه پیام نور در خصوص چالش‌ها در حوزه بومی گزینی گفت: با توجه به اینکه دانشگاه پیام نور در سطح گستره ملی، در تمام شهرها و نقاط کشوری؛ مراکز و واحدهای ما وجود دارند پذیرش دانشجو به صورت بومی گزینی انجام می‌شود.

تقی زاده درباره مدرک دانشگاه پیام نور در سطح بین المللی گفت: دانشگاه پیام نور در نظام رتبه بندی ISC ایران در نظام‌های آموزش عالی رتبه یک را داریم، در نظام رتبه بندی بین المللی؛ مثلاً در نظام «گرین متریک» ما در جایگاه هفتصد و هفتاد و هفتم هستیم. در نظام «بومتریک» هزار و چهارصد و شانزده که 910 رتبه ارتقا پیدا کردیم و در نظام «لایدن» که یک نوع رتبه بندی را انجام می‌دهد در جایگاه ششصد و هفتادم هستیم. در «تایمز» هم اخیراً ما برای اولین بار جایگاه پیدا کردیم که در جایگاه هزار و پانصد هستیم، ولی داریم ارتقا می‌دهیم که سطح رتبه مان به زیر هزار در تمام نظام‌ها بیاوریم، چون برخی از کشورها معمولاً مدارک فارغ التحصیلی زیر هزار را می‌پذیرند، برخی بالای هزار تا 1500 و برخی 1500 تا 2000، را پذیرش می‌کنند.

وی در ارتباط با اعتبار نداشتن مدرک دانشگاه‌های پیام نور برای اشتغال یا استخدام افزود: اصلاً چنین چیزی نیست، مدرک همه دانشگاه‌ها ازجمله دانشگاه پیام نور که یک دانشگاه مورد تأیید و زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، مدرک کاملاً معتبری چه در آزمون‌های استخدامی، چه در تمامی دستگاه‌ها است.