دوشنبه 5 آذر 1403

گذری بر نکات مهم جزء هجدهم قرآن / تفاوت «تجارت» و «بیع»

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
گذری بر نکات مهم جزء هجدهم قرآن / تفاوت «تجارت» و «بیع»

حجت‌الاسلام بطحایی کارشناس مسائل دینی به بیان نکات مهم جزء هجدهم قرآن کریم پرداخت.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امروز سه‌شنبه 23 اردیبهشت مصادف با هجدهمین روز از ماه مبارک رمضان است و طبق روال روزهای قبل صوت ترتیل جزء هجدهم دهم قرآن کریم با صدای "عبدالباسط و عباس امام جمعه" جهت بهره‌مندی هرچه بیشتر مخاطبان منتشر شد که در اینجا می‌توانید بشنوید.

حجت‌الاسلام سیدعلی بطحایی کارشناس مسائل دینی در گفت‌وگو با تسنیم به بیان نکاتی مهم از جزء هجدهم قرآن کریم پرداخت که متن آن در ادامه آمده است:

***

آیه 3 سوره فرقان؛ و اتخذوا من دونه آله لا یخلقون شیئا و هم یخلقون و لا یملکون لأنفسهم ضرا و لا نفعا و لا یملکون موتا و لا حیا و لا نشورا

با مشرکین نیز مستدل سخن بگویید. حیوان، نفعی را به خود می‌رساند و شری را از خود دور می‌کند، اما بت‌ها بر هیچ یک از این دو قدرت ندارند و از حیوان هم کمترند.

آیه 37 سوره نور؛ الزانی لا ینکح الا زانی أو مشرک و الزانی لا ینکحها الا زان أو مشرک و حرم ذلک علی المؤمنین

«تجارت» داد و ستد دائمی است که برای به دست آوردن سود انجام می‌گیرد، اما «بیع» خرید و فروش مقطعی و دفعی برای رفع نیازهای روزمره زندگی است.

آیه 15 سوره نور؛ اذ تلقونه بألسنتکم و تقولون بأفواهکم ما لیس لکم به علم و تحسبونه هینا و هو عند الله عظیم

پذیرش آنچه بر سرزبان‌هاست، بدون تحقیق محکوم است.

آیه 27 سوره مؤمنون؛ فأوحینا الیه أن اصنع الفلک بأعیننا و وحینا فاذا جاء أمرنا و فار التنور فاسلک فیها من کل زوجین اثنین و أهلک الا من سبق علیه القول من هم و لا تخاطبنی فی الذین ظلموا انهم مغرقون

امام باقر علیه‌السلام فرمود: حضرت نوح علیه‌السلام 950 سال مردم را پنهانی و آشکارا به توحید دعوت کرد، تا آنجا که خداوند با جمله لن یؤمن من قومک الا من قد آمن (هود 36) به او فرمود: جز آنها که به تو ایمان آورده‌اند، دیگر ایمان نخواهند آورد، پس نوح گفت: نسل آنان نیز قابل هدایت نیستند. (و لا یلدوا الا فاجرا کفارا)(نوح 27) سپس خداوند فرمان ساختن کشتی را داد.(بحار، ج11، ص331)

لغو مراسم احیای شب‌های قدر در مسجد امیر (ع) شرح حدیث اخلاقی توسط رهبر انقلاب؛ مؤمن در برابر بلا صبور است توصیه‌های میرزا جواد ملکی تبریزی برای بهره از شبهای قدر

انتهای پیام /