یک‌شنبه 30 دی 1403

20 نکته‌ای که دانش‌آموزان باید برای امتحانات نهایی بدانند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
20 نکته‌ای که دانش‌آموزان باید برای امتحانات نهایی بدانند

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، امتحانات نهایی دانش آموزان از امروز شنبه 5 خرداد 1403 آغاز شد. دانش آموزان پایه دهم و یازدهم از امروز و دانش آموزان پایه دوازدهم از فردا (یکشنبه 6 خرداد) امتحانات نهایی خود را آغاز می‌کنند. شروع فرآیند امتحانات نهایی پایه دهم ساعت 10 صبح است و دانش آموزان از ساعت 9:30 تا 10 صبح قبل بسته شدن درب در محل حوزه حاضر باشند. در جدول زیر زمانبندی حضور...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، امتحانات نهایی دانش آموزان از امروز شنبه 5 خرداد 1403 آغاز شد.

دانش آموزان پایه دهم و یازدهم از امروز و دانش آموزان پایه دوازدهم از فردا (یکشنبه 6 خرداد) امتحانات نهایی خود را آغاز می‌کنند.

شروع فرآیند امتحانات نهایی پایه دهم ساعت 10 صبح است و دانش آموزان از ساعت 9:30 تا 10 صبح قبل بسته شدن درب در محل حوزه حاضر باشند.

در جدول زیر زمانبندی حضور دانش‌آموزان در حوزه‌های امتحانات نهایی را مشاهده می‌کنید:

دانش‌آموزان به این نکات مهم برای موفقیت در امتحانات نهایی توجه داشته باشند:

روی کارت ورود به جلسه مکان حوزه امتحان شماره صندلی و روز های امتحان درس ها ی شما علاوه بر مشخصات فردی و رمزینه (بارکد) جهت حضور غیاب الکترونیکی شما است؛ آن را مخدوش نکنید.

یاد خداوند آرام‌بخش دل‌هاست، کمک گرفتن از او و تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم می‌تواند آرامش را به شما هدیه دهد.

پاسخ برگ‌ها شخصی‌سازی می‌شوند و دارای رمزینه (بارکد) مخصوص شما بوده و برای تصحیح الکترونیکی اسکن می‌شوند‌.

از مخدوش کردن بارکد، علامت‌گذاری و نوشتن در سربرگ‌ها، تا کردن، مچاله کردن، پاره یا مرطوب کردن آن خودداری کنید.

در آزمون سعی کنید سوالات را با دقت بخوانید و زیر قسمت‌های مهم سؤال خط بکشید. مثلا آیا سؤال، سرعت را بر‌اساس کیلومتر بر ساعت می‌خواهد یا متر بر ثانیه.

در حین آزمون اگر متوجه شدید قادر به پاسخ دادن به سؤالی نیستید، بهتر است به سراغ سؤالات بعدی بروید تا زمان را از دست ندهید.

اگر سؤال، وقت‌گیر بود؛ در کنار آن (در برگه سؤالات) علامت ضربدر بزنید و ابتدا سؤال‌هایی را که برای‌تان آسان هستند، پاسخ دهید و بعد بر روی سؤال وقت‌گیر تمرکز کن.

سعی کنید پاسخ‌نامه، تمیز و خوانا باشد تا به علت بدخطی و نامنظم بودن، تصحیح‌کننده، پاسخ شما را اشتباه تشخیص ندهد.

در پاسخ به سؤالات، از روش‌های موجود در کتاب درسی به‌طور کامل و دقیق استفاده کنید و از به‌کارگیری روش‌های تستی و کنکوری بپرهیزید.

در سؤالات محاسباتی، دور جواب آخر خط بکشید.

در بعضی سؤالهایی که نیاز به تبدیل واحدهای اندازه‌گیری دارد مثل دروس فیزیک و شیمی نیاز به دقت و توجه بیشتر دارد و زیر موارد خواسته شده خط بکشید.

در پایان آزمون پاسخ‌های خود را بررسی کنید و برای ترک جلسه امتحان، عجله نکنید.

اگر در جلسه امتحان دچار آشفتگی و اضطراب شدید، از تکنیک‌های وقفه آزمون استفاده کنید و برای چند دقیقه آزمون را رها کنید و کارهای زیر را انجام دهید:

وضعیت نشستن خود را اصلاح کنید، چند ثانیه‌ای کف پاهای خود را کاملا بر روی زمین قرار دهید و سعی کنید ستون فقرات خود را در وضعیت عمودی و صاف نگه دارید. چند نفس عمیق بکشید. کمی آب بنوشید. آرام باشید.

توجه داشته باشید که نگاه کردن به دیگر دانش‌آموزان و نحوه عملکرد آنان (همانند سریع‌تر یا کندتر نوشتن آنان) می‌تواند موجب اضطراب در حین امتحان شود. بنابراین تمام توجه خود را بر برگه امتحانی خود متمرکز کنید تا آرامش بیشتری داشته باشید.

حتما وقت را در نظر بگیرید و زمان آزمون را مدیریت کنید. در امتحانات تشریحی قبل از پاسخ دادن به سوالات با دقت فکر کنید. به این منظور: ابتدا نکات مهمی را که راجع به سوالات به ذهن‌تان می‌رسد، در چرک نویس یادداشت کنید.

این نکات را به ترتیب شماره‌گذاری کنید، سپس پاسخ‌ها را تنظیم و پاک نویس کنید. در پاسخ دادن به سوالات از خودکار مشکی یا آبی ستفاده کنید. شکل‌ها را با دقت رسم کنید تا تصحیح کننده پاسخ‌برگ شما بتواند به سهولت آن‌ها را بخواند.

آوردن هرگونه برگه به‌عنوان چرک نویس یا یادداشت در جلسه آزمون ممنوع است. حوزه امتحانی این موارد را در اختیار شما قرار خواهد داد.

با توجه به تصحیح اوراق آزمون نهایی بر‌اساس راهنمای تصحیح، سعی کنید تا مطالب را مطابق با کتاب درسی یاد بگیرید و از پاسخ‌دهی به سوالات بر‌اساس روش‌های تستی و کنکوری خودداری کنید.

برخی از دانش‌آموزان به دلیل نبودن دروس عمومی در کنکور سراسری ، مطالعه این دروس برای امتحان نهایی را به هفته‌های پایانی و منتهی به آزمون نهایی موکول می‌کنند که این روش به دلیل عدم فرصت کافی برا‌ی مطالعه مفهومی و شرکت در آزمون‌های تشریحی اشتباه است.

در آزمون نهایی صرفا پاسخ نهایی مد نظر نیست و هر قسمت از پاسخ یک سؤال، دارای نمره خاصی است. بنابراین به سوالات پاسخ کامل دهید و از خلاصه نوشتن پرهیز کنید.

حضور و غیاب به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و در صورت تأخیر، برای دانش‌آموز غیبت ثبت خواهد شد. و اجازه ورود به جلسه ازمون را ندارید. پس حداقل یک ربع قبل شروع فرآیند آزمون در حوزه امتحان حضور داشته باشید.(تذکر: ساعت شروع فرآیند با شروع آزمون متفاوت است.)

پس از استقرار در صندلی، حتما شماره کارت ورود به جلسه، شماره صندلی و شماره درج شده بر روی تمامی برگه‌های پاسخ‌برگ را با یکدیگر مطابقت دهید.

پس از توزیع سوالات، تعداد صفحات و تعداد سوالات دریافتی و رشته - درس آزمون را کنترل تا برگه سؤالی را کم یا برگه سوالات رشته‌های دیگر را اشتباها دریافت نکرده باشید.

خوش خط و خوانا بنویسید.

به هیچ عنوان از پشت پاسخ‌برگ‌ها برای پاسخگویی استفاده نکنید.

از جای خالی سوال دیگر که فضای بیشتری داردبرای پاسخ سوال دیگر که جای پاسخ کم آورده‌اید، استفاده نکنید. استفاده از ماشین حساب مهندسی در آزمون‌ها ممنوع است، فقط می‌توانید از ماشین حساب ساده استفاده کنید.

از تخلفات و ممنوعات آزمون آگاهی داشته باشید.

قرض گرفتن خودکار، مداد و.... حین آزمون از دیگران ممنوع است.

در پایان برای داوطلبان آرزوی موفقیت داریم.

همچنین نوبت دوم کنکور 1403 به‌دلیل برگزاری انتخابات در 8 تیر ماه به تعویق افتاد و (با همان روال مدنظر در 7 و 8 تیر ماه) به روزهای 21 و 22 تیر 1403 موکول شد، همچنین تأخیر دوهفته‌ای باعث تأخیر در اعلام نتایج خواهد شد و در نیمه مهرماه نتیجه نهایی کنکور اعلام خواهد شد.

20 نکته‌ای که دانش‌آموزان باید برای امتحانات نهایی بدانند 2