جمعه 9 آذر 1403

40 کیلومتر از شبکه فاضلاب بیرجند باقی مانده است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
40 کیلومتر از شبکه فاضلاب بیرجند باقی مانده است

بیرجند - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: 460 کیلومتر شبکه جمع‌آوری فاضلاب در بیرجند از مجموع 500 کیلومتر شبکه فاضلاب این شهر اجرا شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا "حسین امامی" روز سه‌شنبه در بازدید سید "صولت مرتضوی" معاون اجرایی رئیس جمهور از طرح مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب بیرجند اظهار داشت: با اجرای 40 کیلومتر شبکه باقیمانده، 80 هزار مشترک در شهر بیرجند در آینده نزدیک از خدمات دفع بهداشتی فاضلاب بهره‌مند می‌شوند.

وی از اجرای همزمان پروژه فاضلاب در سه شهر فردوس، قاین و سربیشه نیز خبر داد و گفت: در قاین با مشارکت شرکت فولاد قاینات تصفیه‌خانه فاضلاب این شهر در کمتر از 18 ماه به بهره‌برداری خواهد رسید، همچنین ساخت تصفیه‌خانه فاضلاب سربیشه در مرحله مناقصه است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی افزود: در شهر فردوس نیز اجرای 21 کیلومتر خطوط جمع‌آوری فاضلاب در دستور کار است که این حجم کار معادل 10 سال گذشته خواهد بود.

وی اظهار داشت: 145 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های فاضلاب شهرهای سربیشه، بیرجند و فردوس مصوب شده که از این مقدار 60 میلیارد تومان برای طرح فاضلاب سربیشه، 60 میلیارد تومان برای طرح فاضلاب فردوس و 25 میلیارد تومان برای اجرای طرح فاضلاب شهر بیرجند اختصاص یافته است.

امامی گفت: از مجموع 145 میلیارد تومان اعتبارات مصوب طرح‌های فاضلاب استان تاکنون 36 میلیارد و 700 میلیون تومان آن تخصیص یافته است.

وی با بیان اینکه تصفیه‌خانه فاضلاب بیرجند جزو تصفیه‌خانه‌های پیشرفته کشور محسوب می‌شود افزود: از کل تجهیزات مورد نیاز این تصفیه‌خانه فقط سه میلیون یورو خرید خارجی است و بقیه تجهیزات از تولیدات داخلی خریداری شده است.

مدیرکل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: طرح فاضلاب بیرجند از سال 94 آغاز شد و در مرحله پیش راه‌اندازی قرار دارد که خط انتقال آن 100 درصد اجرا شده همچنین سایت تصفیه‌خانه و ساختمان بهره‌برداری از 93 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و در حال حاضر به‌صورت مکانیکی بهره‌برداری می‌شود.

وی از نصب ابزار دقیق تصفیه‌خانه به عنوان آخرین تجهیزات مورد نیاز در خرداد امسال خبر داد و گفت: برخورداری کل شهر بیرجند از شبکه فاضلاب، کاهش بوی تصفیه‌خانه با ارتقای مدول اول و افزایش ظرفیت دو مدول به 400 لیتر و استفاده از پساب در معادن و شهرک صنعتی خوسف از اهداف راه‌اندازی مدول دوم این تصفیه‌خانه است.

امامی ادامه داد: به دنبال این هستیم که پساب را جایگزین چاه‌های شرب استفاده شده در بخش کشاورزی به میزان چهار میلیون مترمکعب کنیم.

برچسب‌ها