دوشنبه 5 آذر 1403

5 مشکل اساسی دانشگاه‌ها / وضع قوانین یکسان برای دانشگاه‌ها آنها را محدود می‌کند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
5 مشکل اساسی دانشگاه‌ها / وضع قوانین یکسان برای دانشگاه‌ها آنها را محدود می‌کند

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف صبح امروز در برنامه آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی که با حضور وزیرعلوم و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درحال برگزاری است، گفت: برای دانشگاه افتخار است که امروز همزمان با 55امین سال تاسیس دانشگاه شریف میزبان برنامه آغاز سال تحصیلی هستیم. فتوحی بیان کرد: در شرایطی که بدخواهان ایران با اعمال تحریم‌های...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف صبح امروز در برنامه آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی که با حضور وزیرعلوم و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درحال برگزاری است، گفت: برای دانشگاه افتخار است که امروز همزمان با 55امین سال تاسیس دانشگاه شریف میزبان برنامه آغاز سال تحصیلی هستیم.

فتوحی بیان کرد: در شرایطی که بدخواهان ایران با اعمال تحریم‌های ظالمانه قصد از پادرآوردن ما را داشتند نیازهای دانشگاه‌ها در حوزه‌های مختلف با کمک دانشگاه‌ها و دانشگاهیان مرتفع شده است. همچنین در بسیاری از حوزه‌های نوین علمی مثل فناوری نانو، صنایع دفاعی، سلول‌های بنیادی، صنایع دفاعی و غیره سرآمدی را برای کشور رقم زده‌اند.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه عدم توجه مناسب به جایگاه علم و دانش کشور را نه تنها از لحاظ اجتماعی و اقتصادی بلکه از نظر امنیتی در معرض خطر جدی قرار می‌دهد، افزود: باید برای حل مشکلات و چالش‌های دانشگاه‌ها اهتمام ویژه‌ای شود.

وی با اشاره به مشکلات دانشگاه‌ها ادامه داد: کمبود منابع، فرسودگی تجهیزات و کاهش منابع انسانی زبده اولین مشکل دانشگاه‌هاست درخشش دانشگاه‌ها در علم و فناوری به بودجه‌های تحقیقاتی و جذب نیروهای انسانی زبده نیاز دارد درغیر اینصورت نهاد علم و فناوری کشور به تدریج تحلیل می‌رود.

فتوحی گفت: برای شکوفایی اندیشه‌ها و پاسخ به نیازهای علم و فناوری دانشمندان و اندیشمندان باید بتوانند با آزادی و آرامش دیدگاه‌ها و نظریات خود را مطرح کنند. از طرف دیگر حمایت از توسعه علوم بنیادی و رشته‌های بین رشته‌ای اهمیت دارد.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: دانشگاه‌های کشور مجموعه‌ای از توانمندی‌های مختلفی هستند که وضعی قوانین یکسان مسیر خلاقیت و نوآوری آنهارا محدود و تنگ خواهد کرد لذا بهتر است که با توجه به زیرساخت‌ها و موقعیت جغرافیایی و غیره هر دانشگاه برای آن مسیر تعالی تعیین کرد.

به گفته وی، تضعیف نقش هیئت امنا و دخالت‌های روزافزون دستگاه‌های نظارتی و غیره مانع اجرای برنامه‌ها برای بروز توانمندی‌ها و خلاقیت دانشگاه‌ها شده و امید است با هدایت وزیرعلوم جدید این مشکل از مقابل دانشگاه‌ها برداشته شود.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: بیش از 500 شرکت دانش‌بنیان عمدتا به همت فارغ‌التحصیلان و دانشجویان این دانشگاه در ناحیه نوآوری شریف که از سال 97 افتتاح و گسترده شده است، فعالیت دارند که این موضوع موجب اشتغال و جلوگیری از مهاجرت جوانان شده است.