آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان
وضعیت اصلاح مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی همچنان نامعلوم است.
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از خبرآنلاین، وضعیت اصلاح مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی همچنان نامعلوم است، با وجود اعلام نظر منفی کمیسیون تطبیق مقررات مجلس، هنوز خبری از احتمال اصلاح این مصوبه در هیات دولت نیست.
میتوان گفت که در این خصوص بازنشستگان با دو سناریوی خوشبینانه و بدبینانه روبر هستند، یعنی یا دولت بلاخره مجبور به عقب نشینی از موضوع قبلی خود میشود و یا اینکه نهایت ایستادگی خود را برای حفظ این مصوبه به کار خواهد بست.
در رابطه با فرم خوشبینانه ماجرا به تازگی محمدحسن زدا، معاون فنی و سرپرست پیشین سازمان تامین اجتماعی در صفحه اینستاگرام خود گفت: به استناد قانون نحوه اجرای اصل 85 قانون اساسی، مجلس موضوع قانونی بودن نحوه افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی را به کمیسیون تطبیق مقررات محول کرد، نظر کمیسیون ابطال مصوبه بود که از طرف مجلس به دولت ابلاغ شد.
مطابق این روایت سرپرست پیشین سازمان تامین اجتماعی، نوع واکنش دولت به ماجرا نشان میدهد که اصل ایراد مجلس را قبول دارد و بنابراین به احتمال زیاد طی روزهای آینده این مصوبه مورد بازبینی قرار خواهد گرفت و این بار پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی برای افزایش 38 درصدی مستمری سایر سطوح تصویب خواهد شد.
احتمال مقاومت دولت در برابر افزایش حقوق بازنشستگان
در مقابل اما فرم بدبینانهای هم وجود دارد و آن اصرار هیات دولت بر حفظ و اجرای مصوبه افزایش 10 درصدی مستمری سایر سطوح بگیران است.
علیرضا حیدری، نائب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با چنین دیدی به چالش به وجود آمده میان مجلس و دولت نگاه میکند.
وی در این باره میگوید: به نظر میرسد دولت قصد بازنگری در افزایش 10 درصدی مستمری سایر سطوح بازنشستگان تامین اجتماعی را ندارد.
به صورت مشخص اشاره این مقام صنفی کارگران بازنشسته به صحبتهای اخیر رئیس جمهور است: د رابطه با افزایش عادلانه حقوق کارمندان، کارگران و بازنشستگان، توجه ما به حقوق همه است. این کار باید به نحوی انجام شود که هزینه های دولت افزایش نیابد، زیرا آثار تورمی در پی خواهد داشت.
از این صحبتها میتوان استنباط کرد که مقاومت دولت در برابر ابقای مصوبه پیشین هیات دولت همچنان ادامه دارد و قرار نیست افزایش 10 درصدی مستمری این گروه از بازنشستگان به 18 درصد یا صورت دیگری تغییر کند.
حیدری در این باره می گوید: از نظر شرایط تورمی در موقعیتی شبیه سال 74 است، آن زمان دولت وقت به دلیل استقراض خارجی و کاهش قیمت نفت با تورمی نزدیک به 50 درصد روبرو شد و برای کنترل وضعیت نهایت فشار را برای تحت کنترل درآوردن تقضای مصرف ایجاد کند.
وی ادامه داد: آن زمان از این رهگذر پس انداز ملی صورت گرفت و دولت توانست استقراض خارجی را بازپرداخت کند، هرچند در سمت مقابل قدرت خرید عمومی به صورت محدود و کنترل شده در سطح پایین باقی ماند.
همچنین بخوانید