آقای بیست!
هر چقدر استقلال در خرید بازیکن خارجی موفق است، پرسپولیس معمولا چشم بازار را کور میکند و بهویژه در خط حمله فورواردهایی میگیرد که بدترین عملکرد ممکن را دارند... شش مهاجم خارجی سرخها روی هم 18 گل برای این تیم زدهاند؛ در حالی که مهدی عبدی با دبل برابر نساجی 20 گله شد و از آنها عبور کرد.
به گزارش ایسنا، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: «در هفته دوم لیگ برتر فوتبال، پرسپولیس در حالی موفق شد با نتیجه دو بر یک از سد نساجی قائمشهر بگذرد که هر دو گل سرخپوشان را مهدی عبدی به ثمر رساند. مهاجم 22ساله و مازندرانی پرسپولیس که با اعتماد گابریل کالدرون به سطح اول فوتبال ایران رسید، هر دو گل قرمزها را به ثمر رساند. به این ترتیب مجموع گلهای به ثمر رسیده از سوی عبدی برای پرسپولیس به عدد 20 رسید. او از این تعداد، 15 گل را در مسابقات لیگ برتر به ثمر رسانده، سه بار در لیگ قهرمانان آسیا گل زده و دو بار هم در جام حذفی موفق به گشودن دروازه رقبا شده است. عبدی از میانههای نیمفصل اول لیگ نوزدهم تبدیل به «چهره» شد. او اگر چه در این مدت فراز و فرودهایی داشته، اما به طور کلی عملکردش قابل قبول بوده و در عین حال در بزنگاههای مهمی مثل داربی، نیمهنهایی و فینال لیگ قهرمانان آسیا به کمک پرسپولیس آمده است.
با این همه نکته جالب درباره عبدی آن است که او از مجموع گلهای شش مهاجم خارجی آخر سرخپوشان بیشتر گل زده! هر چقدر استقلال در خرید بازیکن خارجی موفق است، پرسپولیس معمولا چشم بازار را کور میکند و بهویژه در خط حمله فورواردهایی میگیرد که بدترین عملکرد ممکن را دارند. دو مهاجم خارجی آخر پرسپولیس را همه میشناسند؛ اوساگونا و استوکس که با وجود مخالفت شدید کالدرون با حضور آنها در پرسپولیس، در پی عزل این مربی از سوی محمدحسن انصاریفرد مدیرعامل وقت سرخها جذب شدند. استوکس گل نزد و اوساگونا هم تنها یک بار موفق به گشودن دروازه رقبا شد. قبل از آنها جونیور براندائوی برزیلی به پرسپولیس پیوست که با پیراهن تاریخساز علی پروین یعنی شماره هفت، هیچ گلی به ثمر نرساند و سوژه خنده شد! ولادمیر پریمف اوکراینی هم که حتما معرف حضور هست؛ بازیکنی که در دوره برانکو به تیم اضافه شد و حضورش انتقادهای فراوانی به دنبال آورد. پریمف طی دوران بازیاش برای پرسپولیس تنها یک گل به قشقایی شیراز زد. بعد از او هم ماریو بودیمیر سرخپوش شد که طی یک نیمفصل دو بار برای تیم گل زد. تنها مهاجم موفق پرسپولیس در این سالیان که این آمار را تا حدودی تعدیل میکند، گادوین منشا است. او در مسابقات مختلف 14 بار موفق به گلزنی برای پرسپولیس شد. در نتیجه شش مهاجم خارجی سرخها روی هم 18 گل برای این تیم زدهاند؛ در حالی که مهدی عبدی با دبل برابر نساجی 20 گله شد و از آنها عبور کرد.
مقصود این مطلب هرگز نکوهش جذب بازیکن خارجی نیست. حتما باید فوتبالیستهای «خوب» به کشور وارد شوند، اما در عین حال بد نیست نیمنگاهی هم به استعدادهای جوان و گمنام داخلی داشته باشیم. مهدی عبدی با کمترین دستمزد ممکن از تیمهای پایه بالا آمده و امروز به مهرهای قابل اتکا در پرسپولیس تبدیل شده؛ چند «عبدی» دیگر داریم که کسی آنها را ندیده و هنوز مورد توجه قرار نگرفتهاند؟ این استعدادها تشنه کمی اعتماد هستند و خیلی از آنها حتما میتوانند کارهای بزرگی را انجام دهند. تنها کافی است بودجه خرید چند بازیکن خارجی بیکیفیت صرف تقویت تیمهای پایه شود تا خروجی آن، همه را به وجد بیاورد.
در همین پرسپولیس طی سالهای گذشته پدیدههای جوانی مثل همین مهدی عبدی، احمد نوراللهی و مهدی طارمی مورد اعتماد قرار گرفتند و نتیجه کار درباره آنها حیرتانگیز بود. یکی مثل طارمی به شهرت عالمگیر رسیده است، در حالی که ارزش نخستین قرارداد پرسپولیس با او فقط 150 میلیون تومان بود. حالا مقایسه کنید با آنتونی استوکس که 150 هزار دلار از سرخپوشان گرفت و تعداد دقایق حضورش در این تیم، به یک مسابقه کامل فوتبال هم نرسید. وقتی پرسپولیسیها با اعتماد به نوراللهی سالها میانه میدان خود را بیمه کردند، چرا این تجربه درخشان را تکرار نمیکنند و یک ماه معطل مذاکره با یک بازیکن اسم و رسمدار در همان پست میشوند؟ در استقلال هم بازیکنی مثل مهدی قائدی از لیگ یک جذب شد. باشگاه بابت استخدام او هزینه بسیار اندکی پرداخت، اما حالا چند سال پس از استفاده از این مهاجم بوشهری، او را با قیمتی نزدیک به دو میلیون دلار به الاهلی امارات فروخته است. آیا سرمایهگذاری سودمندتر از این ممکن است؟ این تجارت از همه طرف به سود باشگاههاست، فقط کمی جسارت و شهامت لازم است.»
انتهای پیام