آیا با تعطیلی لیگ، بازیکنان تمام مبلغ قراردادشان را میگیرند؟
براتی در این مورد گفت: بهترین راه حل این است که باشگاهها، مربیان و بازیکنان این موضوع ویژه را در قالب تفاهم و توافق با یکدیگر حل و فصل کنند
به گزارش وبسایت نود، حالا که به خاطر شیوع بیماری کرونا بحث تعطیلی لیگ نوزدهم مطرح شده، برای برخی این سوال ایجاد شده که آیا بازیکنان و کادرفنی تیمها باید تمام مبالغ قرارداد خود را دریافت کنند، یا راه دیگری باید در پیش گرقت. دراین باره یکی از کارشناسان حقوقی فوتبال به اظهار نظر پرداخته است.
احمدرضا براتی در پاسخ به این سوال که با توجه با تعطیلی مسابقات فوتبال به دلیل شیوع بیماری کرونا، تکلیف قراردادهای مربیان و بازیکنان فوتبال چه خواهد شد؟ گفت:«با توجه به این که هنوز ابعاد و دامنه این بیماری به صورت کامل مشخص نشده است بنابراین به صورت قطعی نمیتوان در این خصوص اظهار نظر کرد اما بنده نظرات شخصی خود را با توجه به اصول کلی حقوقی برای شما خواهم گفت و باید تاکید کنم که اینها صرفا نظرات شخصی من هستند و ممکن است نظر مسوولان تصمیم گیرنده در فدراسیون و سازمان لیگ با نظرات بنده موافق نباشد. در تفسیر قراردادها و حل اختلافات، علاوه بر مقررات و آییننامهها، باید به مفاد قرارداد و اراده واقعی دو طرف قرارداد توجه کرد. یعنی باید بررسی کرد که خواست و توافق دو طرف واقعا چه بوده است؟ آیا دو طرف قصد داشتهاند تا پایان فصل با هم همکاری کنند یا روز و تاریخ مشخصی را در نظر داشتهاند. در غالب موارد، خواست و اراده مشترک مربی، بازیکن و باشگاه، همکاری تا پایان فصل است و بنا براین باید این گونه قراردادها تا تاریخ جدیدی که برای ادامه رقابتها و خاتمه آن مشخص میشود تمدید شده فرض شوند.»
براتی همچنین در مورد تعهدات مالی باشگاهها در قبال مربیان و بازیکنان در شرایط فعلی ادامه داد:«اصل کلی حقوقی که در اکثر نظامهای حقوقی دنیا مورد پذیرش قرار گرفته این است که اشخاص در قبال کار و خدمتی که ارائه میکنند باید حقوق و دستمزد دریافت کنند و خلاف آن قابل پذیرش نیست و اگر کسی بدون انجام کار و ارائه خدمت، پول یا امتیاز مالی دریافت کند به آن استفاده بلاجهت یا دارا شدن ناعادلانه میگویند که مورد تایید و حمایت قانون نخواهد بود. از دیگر سو باید به قرارداد و حقوق بازیکنان و مربیان نیز توجه کرد و احترام گذاشت؛ بنابراین باید راه حل بینابینی را در نظر گرفت تا کمترین ضرر متوجه دو طرف شود. در شرایط موجود به نظر میرسد بهتر آن است که اجرای تعهدات مالی باشگاهها موقتا و تا هنگام عادی شدن شرایط متوقف شود. البته این تعلیق، نباید شامل تعهدات قبلی باشگاهها یعنی تعهداتی که موعد اجرای آنها قبل از شیوع کرونا و تعطیلی مسابقات بوده است بشود و صرفا باید ناظر به تعهداتی باشد که سررسید و تاریخ اجرای آنها مربوط به دوره زمانی توقف و تعطیلی مسابقات بوده است.»
این کارشناس حقوقی در ادامه تاکید کرد: «البته باید توجه کرد بهترین راه حل این است که باشگاهها، مربیان و بازیکنان این موضوع ویژه را در قالب تفاهم و توافق با یکدیگر حل و فصل کنند چرا که این بحران و آثار آن برای هیچکس قابل پیشبینی و پیشگیری نبوده است و شکی نیست که کرونا مصداق بارز و غیرقابل انکار فورس ماژور است که تعهدات دو طرف در اجرای قراردادها را تحت تاثیر خود قرار میدهد. تاثیر کرونا در فوتبال حرفهای مطمنا خیلی بیشتر از این دو موضوع خواهد بود و موضوعاتی از قبیل دعوت بازیکنان به اردوهای ملی، قراردادهای اسپانسری، قراردادهای راجع به حق پخش تلویزیونی و بسیاری دیگر از موضوعات تحت تاثیر این بحران خواهد بود.»