دوشنبه 5 آذر 1403

آیا بیماری ایدز با نانوذرات قابل درمان است؟ / از واکسن کرونا در دل سالاد‌ها تا استفاده از گیاه به‌عنوان چراغ مطالعه!

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
آیا بیماری ایدز با نانوذرات قابل درمان است؟ / از واکسن کرونا در دل سالاد‌ها تا استفاده از گیاه به‌عنوان چراغ مطالعه!

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

*س_استفاده از گیاه به‌عنوان چراغ مطالعه!_س*

محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) با استفاده از نانوذرات تعبیه شده در برگ گیاه، یک گیاه ساطع‌کننده نور ایجاد کردند که می‌تواند توسط یک LED شارژ شود. پس از 10 ثانیه شارژ، گیاه به مدت چند دقیقه می‌درخشد و می‌توان آن‌ها را بار‌ها و بار‌ها شارژ کرد.

*س_واکسن کرونا در دل سالاد‌ها / گیاهان مقابله‌کننده با ویروس کووید پرورش می‌یابند_س*

محققان دانشگاه کالیفرنیا ریورساید، در حال کار روی راهی برای رشد گیاهان خوراکی هستند که داروی مشابه واکسن mRNA را حمل می‌کنند. به لطف کمک 500000 دلاری بنیاد ملی علوم، محققان اکنون به دنبال دستیابی به سه هدف هستند. ابتدا تلاش می‌کنند DNA حاوی واکسن‌های mRNA را با موفقیت به سلول‌های گیاهی برسانند، جایی که این مواد زیستی می‌توانند تکثیر شوند. در مرحله بعد، آن‌ها می‌خواهند نشان دهند که گیاهان می‌توانند mRNA کافی برای جایگزینی تزریق سنتی تولید کنند. در مرحله پایانی نیز، پژوهشگران باید میزان مناسب مصرف افراد برای جایگزینی مناسب واکسن را تعیین کنند.

*س_تولید هیدروژن تجدیدپذیر تنها با آب و نور خورشید!_س*

شرکت سانهیدروژن (SunHydrogen) طی فعالیت‌های خود فناوری جدیدی ارائه داده است که از آب و نور خورشید برای ایجاد هیدروژن تجدیدپذیر استفاده می‌کند. این شرکت به تازگی اعلام کرد که قرارداد تحقیقاتی مورد حمایت خود را با دانشگاه آیووا تمدید می‌کند. تعهد مجدد با دانشگاه به شرکت سانهیدروژن اجازه می‌دهد تا به کار خود برای توسعه فناوری هیدروژن مبتنی بر نانوذرات سبز و تولید آن در مقیاس تجاری ادامه دهد.

*س_آیا بیماری ایدز با نانوذرات قابل درمان است؟_س*

محققان کالج پزشکی هربرت ورتهایم (HWCOM) پیشگام استفاده از فناوری نانو برای ارائه دارو‌های ضد HIV فرای سد خونی مغزی است. در سال 2013، محققان این کالج به سرپرستی مادهاوان نایر، رئیس گروه ایمونولوژی و نانوپزشکی، یک روش انقلابی را با استفاده از نانوذرات مغناطیسی الکتریکی برای انتقال داروی ضد HIV موسوم به AZTTP به مغز توسعه دادند.

*س_رنگ پودری الکترواستاتیک نانویی 99.99 درصد باکتری‌ها را نابود می‌کند_س*

رنگ پودری با روش الکترواستاتیک روی سطح فلزی نشانده شده، در کوره با دمای 180 تا 200 درجه تبدیل به یک لایه فیلم یکنواخت با خواص فیزیکی و شیمیایی جالب توجه خواهد شد. این محصول با استفاده از نانوذرات مؤثر، توانایی نابود کردن 99.99 درصد باکتری‌های گرم مثبت و منفی از خانواده‌های E.Coli و استافیلوکوکوس‌ها را دارد که به عفونت‌های بیمارستانی معروف هستند.

*س_رشد و درمان تومور‌های مجازی گامی هم در درمان سرطان_س*

توانایی رشد و درمان تومور‌های مجازی گامی مهم به‌منظور توسعه درمان‌های جدید برای سرطان است. نکته مهم این است که دانشمندان می‌توانند از تومور‌های مجازی برای بهینه‌سازی طراحی دارو‌های مبتنی بر نانوذرات قبل از آزمایش در آزمایشگاه یا روی بیماران استفاده کنند.

*س_رهایی از بیماری‌های لثه و پوسیدگی دندان با نانوالماس_س*

محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه هنگ‌کنگ در مقاله‌ای با عنوان «مهار بیوفیلم در عوامل بیماری‌زای دهان با نانوالماس» برای اولین‌بار تأثیر نانوذرات الماس روی بیوفیلم‌های بیماری‌زای دهان را به میزان زیاد نشان دادند. تحقیقات این گروه نشان داد که نانوالماس‌های بسیار کوچک می‌توانند سازوکار‌های ژنتیکی در عوامل بیماری‌زا را دستکاری کرده و از اتصال آن‌ها به هر سطحی جلوگیری کند و از این طریق تشکیل بیوفیلم در حفره دهان را مهار کنند.

آیا بیماری ایدز با نانوذرات قابل درمان است؟ / از واکسن کرونا در دل سالاد‌ها تا استفاده از گیاه به‌عنوان چراغ مطالعه! 2
آیا بیماری ایدز با نانوذرات قابل درمان است؟ / از واکسن کرونا در دل سالاد‌ها تا استفاده از گیاه به‌عنوان چراغ مطالعه! 3