یک‌شنبه 30 دی 1403

آیا جرائم رانندگی واقعا 500 برابر می‌شود؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
آیا جرائم رانندگی واقعا 500 برابر می‌شود؟

انتشار خبری مبنی بر افزایش 500 برابری مبلغ جرائم رانندگی اشتباه رسانه‌ای بوده و منظور افزایش 500 درصدی یا همان پنج برابری بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، پلیس راهنمایی و رانندگی به دنبال انتشار خبری مبنی بر «افزایش 500 برابری جرایم راهنمایی و رانندگی» این موضوع را تکذیب کرد و توضیحاتی را ارائه کرد، توضیحاتی که نشان می‌دهد که منظور از افزایش 500 برابری در واقع افزایش 500 درصدی یا همان پنج برابری بوده است.

ایسنا در خبری نوشت: پس از انتشار خبری در برخی از رسانه‌ها به نقل از رئیس پلیس راهور فراجا مبنی بر «افزایش 500 برابری جرایم راهنمایی و رانندگی»، پلیس راهور فراجا ضمن تکذیب این موضوع توضیحاتی ارائه و اعلام کرد که «به منظور بازدارندگی جرایم و کاهش تصادفات و جانباختگان و مصدومین ناشی از آن برخی از تخلفات حادثه ساز تا پنج برابر افزایش یافته است.» این موضوع نشان می‌دهد که احتمالا انتشار خبری افزایش 500 برابری مبلغ جرائم رانندگی اشتباه رسانه‌ای بوده و منظور افزایش 500 درصدی یا همان پنج برابری بوده است.

همچنین در ادامه اطلاعیه پلیس راهور آمده است: «براساس ماده 22 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی و ماده 28 قانون مجازات اسلامی میزان جریمه‌های مقرر در این مواد متناسب با افزایش یا کاهش تورم هر سه سال یک بار به پیشنهاد پلیس و وزارت دادگستری و تصویب هیئت وزیران قابل تعدیل است.» این درحالی است که از سال 96 هیچ افزایشی در مبلغ جریمه‌ها اعمال نشده بود.

موضوعی که سردار سید تیمور حسینی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا نیز به آن اشاره کرده و روز گذشته گفته بود: «مجازات‌ها یا همان جرایم رانندگی باید بازدارندگی داشته باشد و ما بر این موضوع تاکید داریم. در سال 1389، قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی در مجلس وقت شورای اسلامی، تصویب و ابلاغ شد و از ابتدای سال 90 هم به اجرا گذاشته شد، در این قانون پیش بینی شده بود که جرایم در هر سال بر اساس تورم و نرخ جریمه‌ای که می‌تواند اعمال بشود، به روز شود تا بازدارندگی لازم را داشته باشد. اما خوب است بدانید که آخرین آمار به‌روزرسانی شده در این حوزه، برای سال 1396 است و بعد از آن به دلایل مختلف ما شاهد این به روز رسانی و افزایش نرخ جریمه‌ها با توجه به شاخصی که وجود دارد، نبودیم.»

سرهنگ عین‌الله جهانی، معاون اجتماعی پیشین پلیس راهور فراجا نیز پیش از این با دفاع از افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی گفته بود: «بر اساس پژوهش‌های انجام شده و تجربه 35 ساله من در پلیس راهور، افزایش جریمه‌ها می تواند سالانه سه تا سه هزار و 500 نفر از تعداد متوفیان تصادفات را کاهش دهد. من معتقدم میزان مبالغ جریمه‌های تخلفات حادثه‌ساز مانند سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، حرکت مارپیچ، حرکت دنده عقب در بزرگراه‌ها و رانندگی در حالت مستی و... که منجر به تصادفات با آمار بالای کشته‌های تصادفات می‌شود؛ باید افزایش پیدا کند.»

233236

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1892694