احمد کامرانی از متهمان ترور محمدرضا پهلوی درگذشت + عکس
به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، شهرت احمد کامرانی با واقعه ترور نافرجام شاه در تاریخ 21 فروردین 1344 رقم خورد. او دوست دوران تحصیل و بچه محل شهید رضا شمسآبادی سرباز گارد شاهنشاهی بود. سربازی که در کاخ مرمر آتش رگبار به روی محمدرضا پهلوی گشود. شاه از صحنه ترور گریخت، اما دو محافظ وی با نامهای استوار بابائیان و استوار لشکری کشته شدند. شمسآبادی گرچه در تعقیب شاه موفق به ورود به سرسرای کاخ شد، اما در آنجا توسط گروهبان اصلانی (عضو گارد جاویدان) به شهادت رسید.
احمد کامرانی در سنین جوانی
احمد کامرانی متولد 1318 کاشان بود. او که به سبب دوستی نزدیک با شمسآبادی از برنامه وی برای ترور آگاه بود، یکی از اعضای کاشانی گروه مارکسیستی نیکخواه را در جریان واقعه قرار داد. پس از حادثه ترور این دو دستگیر شدند و پای گروه نیکخواه به پرونده باز شد. رهبر و دیگر اعضای این گروه نیز، دستگیر، محاکمه و زندانی شدند.
احمد کامرانی در دادگاه بدوی (در تاریخ 10 آبان 1344) به اعدام محکوم میشود. این رأی در دادگاه تجدید نظر (به تاریخ 24 آذر) تأیید شده، اما طی فرجامخواهی در 5 دی 1344 حکم وی به حبس ابد تبدیل میشود. کامرانی به مناسبت جشنهای دو هزار و پانصدمین سال شاهنشاهی مورد عفو قرار گرفته و در 20 آبان 1350 از زندان رهایی مییابد.
صفحه اول روزنامه اطلاعات روز پس از ترور شاه معدوم
مواجهه کامرانی و ارتباط او با گروه نیکخواه سبب شد تا در برخی منابع به ناروا و نادرست او را عضو این گروه و مارکسیست بدانند. کامرانی در هشت سال جنگ تحمیلی حضور فنی و البته داوطلبانه در جبههها داشت. او که صاحب کارگاه تولیدی دستگاههای برودتی بود، بخشی از تولیداتش را به جبههها گسیل میکرد.
احمد کامرانی (سمت چپ تصویر) در کنار محسن کاظمی، نویسنده و پژوهشگر تاریخ انقلاب
احمد کامرانی تمام خاطرات خود را به دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری بازگفته است. بنا بر تحقیق موجود در این دفتر تصریح میشود که او مسلمان بود، مسلمان زیست و مسلمان رخ در نقاب خاک کشید.
یادآور است بنا به وصیت موجود، پیکر مرحوم کامرانی امروز 12 مرداد 1401 در مزار دشتافروز شهر کاشان به خاک سپرده شد.
انتهای پیام /