جمعه 9 آذر 1403

احیای کتابخانه‌های سیار تلاشی برای زدودن محرومیت فرهنگی در مازندران

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
احیای کتابخانه‌های سیار تلاشی برای زدودن محرومیت فرهنگی در مازندران

ساری - ایرنا - تلاش برای احیا کتابخانه‌های سیار و از سرگیری فعالیت دوباره آنها و ساخت فضاهای فرهنگی مورد نیاز جامعه از جمله اقدامات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران در دولت یازدهم و دوازدهم بود که در این استان جان دوباره گرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مازندران بیش از سه هزار روستا دارد و پراکندگی روستاها در این استان ایجاب می کند تا مجموعه های فرهنگی و هنری سیار در این مناطق فعال شوند تا از این طریق چتر خدمات برای کودکان و نوجوانان این مناطق گسترده شود.

با همین نیت طی سالهای دهه 60، 15 کتابخانه سیار در روستاهای مازندران فعالیت می کردند که با حضور هر یک از این کتابخانه ها برنامه های فرهنگی هنری کانون از قبیل کتابخوانی، قصه خوانی و اجرای نمایشنامه برای کودکان و نوجوانان این مناطق اجرا می شد.

اما با گذشت زمان و با فرسوده و از رده خارج شدن خودروهای کتابخانه های سیار پرونده این بخش از فعالیت های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری در برخی روستاهای مازندران بسته شد.

نگاه و دیدگاه عادلانه دولت تدبیر و امید برای گسترش فعالیت های فرهنگی، هنری و بهره مندی تمامی کودکان و نوجوانان از این بستر باعث تزریق اعتبار برای خرید و تامین خودروهای مورد نیاز شد و فعالیت و احیای دوباره کتابخانه سیار روستایی در سوادکوه فراهم شده است.

کتابخانه های سیار، یار مهربان کودکان روستایی 

مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مازندران با اشاره به اینکه در دهه 60 تعداد کتابخانه های سیار استان به حدود 15 کتابخانه می رسید، گفت: طی سالهای دهه 60 تا 70 این کتابخانه ها کاهش یافتند و بیشتر آنها از فعالیت بازماندند.

محمد علی یزدان شناس جابجایی و فرسودگی خودروها و نبود نیرو برای انجام فعالیت در این بخش را اصلی ترین عامل در کم شدن تعداد کتابخانه های سیار روستایی در مازندران اعلام کرد و افزود: با این وجود در هفت سال اخیر تلاش هایی برای احیای این بخش از حوزه فعالیت کانون پرورش فکری در استان صورت گرفته است.

وی ادامه داد: به همین منظور با تامین اعتبارات و منابع مالی کتابخانه سیار روستایی سوادکوه فعالیت خود را آغاز کرد تا کودکان و نوجوانان 20 روستا بتوانند از خدمات این کتابخانه برخودار شوند.

مدیر کل کانون پرورش فکری مازندران اضافه کرد: در سال 1397 و در زمان آغاز فعالیت این کتابخانه سیار 500 میلیون ریال اعتبار از منابع استانی برای خرید خودروی مورد نیاز آن هزینه شد و در حال حاضر این کتابخانه سیار به روستاهای مورد هدف خود مراجعه می کند.

وی تعداد کتابخانه های سیار روستایی موجود در مازندران را پنج کتابخانه اعلام کرد و گفت: هر یک از این کتابخانه با چهار تا پنج هزار جلد کتاب به روستاهای زیر پوشش خود می روند و به نوعی کانون پرورش فکری را به روستاها برده اند.

در حال حاضر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مازندران 27 کتابخانه ثابت، پنج کتابخانه سیار و یک کتابخانه پستی در اختیار دارد که براساس آخرین آمار 25 هزار نفر عضو این کتابخانه ها هستند.

جبران کمبود سینما با راه اندازی سینما کانون 

یزدان شناس همچنین از راه اندازی سینما کانون به عنوان یکی دیگر از اقدامات انجام شده در این دولت نام برد و افزود: برای این منظور 2 میلیارد ریال اعتبار استانی و موسسه سینمایی هزینه شد.

وی ادامه داد: این سینما با ظرفیت 200 نفره روزانه پنج سکانس انواع فیلم های روز را به نمایش می گذارد تا کمبودهای سینمایی در ساری، مرکز استان مازندران بدینگونه برطرف شود.

به گفته مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران این سینما که از 2 سال قبل فعالیت خود را آغاز کرده است ضمن اینکه زمینه شناسایی هر چه بیشتر کانون به جامعه را فراهم کرده است توانسته بخشی از کمبودهای سینمایی این استان را پوشش بدهد و کانونی برای حضور افراد و دیدن فیلم ها شده است.

وی بیشترین توجه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در زمینه ارتقابخشیدن و کیفیت دادن به فعالیت ها دانست و گفت: افزایش کمی نیز در این زمینه مورد توجه قرار دارد به طوریکه افزایش امکانات و فضا باعث افزایش تعداد اعضای کانون های پرورش فکری مازندران شده است.

یزدان شناس اضافه کرد: در حال حاضر کانون پرورش فکری مازندران با در اختیار داشتن 2 سینما کانون، خدمات سینمایی به افراد را انجام می دهد و با توجه به تعطیلی برخی سینماهای استان یاریگر این بخش از فرهنگ استان هستند.

بنا به اعلام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران، طبق آخرین آمار و اطلاعات تعداد اعضای این کانون حدود هشت هزار نفر است.

*س_برچسب‌ها_س*