یک‌شنبه 4 آذر 1403

اختصاص 60 هزار هکتار از دیم‌زار‌ها به تولید گیاهان دارویی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
اختصاص 60 هزار هکتار از دیم‌زار‌ها به تولید گیاهان دارویی

حسین زینلی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار سال گذشته سطح زیرکشت گیاهان دارویی حدود 137 هزار و 915 هکتار بوده که نسبت به سال 1401، 40 هزار هکتار افزایش داشتیم. همچنین سال گذشته حدود 436 هزار و 542 تن عملکرد گیاهان دارویی بوده است.

او با بیان اینکه سال گذشته سطح زیرکشت زعفران از 121 به 127 هزار هکتار افزایش یافته است، افزود: سال گذشته حدود 238 تن تولید زعفران داشتیم که امسال افزایش چشمگیری در تولید خواهیم داشت.

زینلی سطح زیرکشت گیاهان دارویی را 295 هزار هکتار اعلام کرد و گفت: بنابر آمار از این میزان سطح زیرکشت، 499 هزار و 764 تن گیاهان دارویی تولید شده است. گفتنی است 30 هزار هکتار از مجموع سطح زیرکشت گیاهان دارویی به گل محمدی اختصاص دارد که از این میزان 62 هزارتن تولید داریم.

کشت گیاهان دارویی در دیم‌زار‌ها افزایش می‌یابد

مشاور وزیر جهاد کشاورزی از توسعه سطح زیرکشت در دیم‌زار‌ها خبرداد و گفت: با همکاری معاونت زراعت، 60 هزار هکتار از دیم‌زار‌ها را به گیاهان دارویی تخصیص خواهیم داد. سال گذشته سطح زیرکشت دیم‌زار‌ها 52 هزار هکتار بود، درحالیکه در سطح 53 هزار و 500 هکتار اقدام به کشت کردیم.

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد ادامه داد: ما به دنبال افزایش بهره‌وری هستیم، از این رو بهره‌وری در 3 جنبه پیش می‌رود؛ یعنی به جای بذر، نشا را انجام دهیم تا زمان تولید کاهش یابد، همچنین امسال استفاده از ارقام و واریته‌های داخلی اعم از چند واریته آویشن، گل محمدی و رازیانه وارد بحث گیاهان دارویی اصلاح شدند که امیدواریم با تکثیر آنها تحول ایجاد کنیم.

مبارزه با آفات و بیماری در کاهش عملکرد تولید گیاهان داویی نقش بسزایی دارد

به گفته او، استفاده از روش‌های صحیح و مناسب کاشت، از کار‌های اساسی است که باید انجام شود، اما امسال با تغییر روش به هزار کیلو می‌رسانیم که براین اساس یک افزایش 50 برابری در شرایط آبی یا در شرایط دیم ایجاد می‌شود که با آبیاری تکمیلی این کار را انجام خواهیم داد.

او با بیان اینکه روش مناسب کاشت در گیاهان دارویی در حال تغییر است، افزود: استفاده از مکانیزاسیون با استفاده تولید نشا، نهال و کاشت گیاه در زمین مناسب و با فاصله مشخص می‌خواهیم از گیاهی استفاده کنیم که از حداکثر فضا استفاده کنند تا هزینه نیروی کارگری کاهش یابد یا زحمات آنها کمتر شود.

مجری طرح گیاهان دارویی ادامه داد: در خیلی از محصولات کل زنجیره مکانیزه است، هرچند مکانیزه کردن ممکن است به حد مدرن نرسیده باشد، اما خیلی از مشکلات رل حل کرده است.

او با بیان لینکه مبارزه با آفات در افزایش عملکرد و بهره وری نقش بسزایی دارد، افزود: در حوزه گیاهان دارویی بدنبال افزایش بهره وری و ارزش افزوده هستیم، لذا بدنبال فرآوری گیاهان دارویی هستیم که براین اساس امکان فرآوری 90 درصد محصول وجود دارد چراکه در شرایط بسته بندی ناشی از نبود صنایع تبدیلی پیشرفته و بازار مشکل اساسی وجود دارد که بنابر طرح‌های برنامه ریزی شده در حوزه بازار امیدواریم دولت در مدل‌های مشارکتی بیشتر نقش آفرینی کند و با انجام بخش خصوصی کار را به انجام برسانیم.

زینلی گفت: امسال مقرر شده شرکت‌های تعاونی زیرمجموعه سازمان تعاون روستایی نسبت به خرید گیاهان دارویی با نرخ توافقی اقدام به خرید با نرخ توافقی کند تا به کشاورز لطمه‌ای وارد نشود.

خبرنگار: آزاده محبی