چهارشنبه 30 آبان 1403

اختلاف بهره‌برداران عرفی روستاهای صدبار و سیوچ در بانه سابقه 70 ساله دارد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اختلاف بهره‌برداران عرفی روستاهای صدبار و سیوچ در بانه سابقه 70 ساله دارد

سنندج - ایرنا - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بانه گفت: بر اساس اسناد موجود اختلاف بهره‌برداران عرفی روستاهای صدبار و سیوچ این شهرستان سابقه‌ای 70 ساله دارد و علیرغم برگزاری جلسات متعدد برای حل مشکل تعیین مرز ممیزی، اقدامی از سوی طرفین انجام شده است.

«هفته گذشته بروز نزاع و درگیری بین بهره‌برداران عرفی 2 روستای صدبار در بخش مرکزی و سیوچ در بخش نمشیر از توابع شهرستان مرزی بانه بر سر بهره‌برداری از اراضی ملی موجب مصدوم شدن 20 نفر از اهالی این روستاها شد».

عثمان صالحزاده روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اختلافات بهره‌برداران عرفی این روستاها بر سر بهره‌مندی از مراتع مشهور به میدانان اظهار داشت: براساس قوانین جاری کشوری، مرز و محدوده عرفی و مراتع و جنگل‌های روستاهای کشور، طبق نقشه‌ها و اسناد و مدارکی که به عنوان پرونده‌های ممیزی مراتع در اداره منابع طبیعی و آبخیزداری وجود دارد کاملا مشخص بوده و به عنوان مرجع قانونی و اسناد دولتی قابل استناد و اجرا برای موضوع دامداری است.

وی اضافه کرد: طبق همین اسناد و مدارک که در سال 70 توسط هیات ممیزی مراتع کردستان تنظیم شده مراتع مورد اختلاف روستاهای سیوچ و صدبار جزو اراضی ملی روستای «بابا حسین» در شهرستان همجوار سقز است که برابر نقشه‌ها و کروکی پرونده ممیزی مراتع برای روستاهای سیوچ و صدبار به عنوان مراتع عرفی در راستای بهره‌برداری و چرای دام برابر ظرفیت مرتع و پروانه‌های چرای دام به نام مرتعداران تفکیک و تعیین شده است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بانه یادآور شد: برای رفع اختلافات میان اهالی این 2 روستا، موضوع بارها در مراجع قضایی مطرح شد اما بدلیل به نتیجه نرسیدن، اختلافات همچنان ادامه دارد و تعیین مرز مراتع عرفی برابر پرونده‌های ممیزی اجرا نمی‌شود.

صالحزاده افزود: به منظور رفع اختلافات سال گذشته و امسال جلساتی با حضور نمایندگان 2 روستا، مسوولان منابع طبیعی و آبخیزداری بانه و سقز، فرمانده انتظامی، بخشداران مرکزی و نمشیر، نماینده فرمانداری بانه و معتمدین محلی برگزار شد که هیچکدام از طرفین از مواضع خود عقب نشینی نکردند تا اختلافات لاینحل باقی بماند.

وی با اشاره به اتهامات وارده از سوی برخی افراد به کارکنان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بانه گفت: اتهام و جانبداری از طرفین صرفا تصورات ذهنی تعدادی از افراد منفعت طلب است چون ملاک قانونی امور چرای دام، پرونده‌های ممیزی مراتع است.

صالحزاده تاکید کرد: پرونده این اختلاف اکنون در مراجع قضایی شهرستان بانه مفتوح در حال رسیدگی است و هر گونه رای قطعی صادره از سوی مراجع قضایی برای طرفین دعوا لازم الاجرا است.

شهرستان مرزی بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

*س_برچسب‌ها_س*