ادامه کش و قوسها درباره پترومیانکاله / اصرار مجری؛ انکار محیطزیست
بهشهر - در حالی مجریان پروژه پتروشیمی مازندران از داشتن مجوز برای طرح خود سخن میگویند که سازمان محیطزیست همچنان اصرار دارد مجوزی برای این پروژه صادر نکرده است.
بهشهر - در حالی مجریان پروژه پتروشیمی مازندران از داشتن مجوز برای طرح خود سخن میگویند که سازمان محیطزیست همچنان اصرار دارد مجوزی برای این پروژه صادر نکرده است.
خبرگزاری مهر - گروه استانها: درحالیکه اداره کل محیطزیست استان مازندران بر این عقیده است مجوز زیستمحیطی برای پروژه پتروشیمی میانکاله صادر نشده است؛ اما مجریان پروژه مدعی هستند که مجوز به نام مازندران صادر شده است.
«عطاالله کاویان» مدیرکل محیطزیست مازندران درباره برخی فعالیتها در محوطه پتروشیمی میانکاله با وجود ممنوعیتهای اعلامی پیشین اظهار کرد: در رابطه پروژه میانکاله نظر محیطزیست کاملاً مشخص است؛ نه مجوزی صادر کردیم و نه مجوزی صادر میکنیم.
وی افزود: در یک سال گذشته هرگونه صدور مجوز صنایع بزرگ در استانها بر عهده سازمان محیطزیست است و در پروژه میانکاله نیز، سازمان حفاظت محیطزیست مجوزی به سرمایهگذار نداده است و سازمان مجوزی هم برای فعالیت به لحاظ زیستمحیطی صادر نکرده است.
محیطزیست: هیچ مجوزی صادر نشده است
همچنین مدیرکل دفتر ارزیابی زیستمحیطی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: هیچ مجوز زیستمحیطی در هیچ زمانی برای پتروشیمی میانکاله صادر نشده است.
سعید کریمی به تشریح آخرین وضعیت پروژه پتروشیمی میانکاله پرداخت و اظهار کرد: از ابتدای سال 1400 گزارش ارزیابیهای زیستمحیطی پروژه پتروشیمی میانکاله به سازمان حفاظت محیطزیست تحویل داده شد و این گزارش در دفتر ارزیابیهای زیستمحیطی سازمان مورد بررسی قرار گرفت و ازآنپس، در چندین نوبت اصلاحاتی به مجری پروژه اعلام شد.
وی با اشاره به 3 بار برگزاری کمیته ارزیابی زیستمحیطی صرفنظر از کمیتههای فنی برای این پروژه، گفت: در نهایت اتفاقی که افتاد این بود که سازمان حفاظت محیطزیست موافقتی با اجرای این پروژه نداشت و آنچه در خصوص صدور چنین مجوزی ادعا میشود، کذب است.
مجری طرح پتروشیمی مازندران: مجوز به اسم مازندران است
این اظهارات در حالی است که متولیان پروژه بر این عقیده هستند که مجوز پروژه به نام پتروشیمی مازندران صادر شده است.
قاسم خلیلی نماینده سهامدار پتروشیمی مازندران با اشاره به دغدغههایی که فعالان محیط زیستی درباره پروژه پتروشیمی دارند، گفت: بههیچعنوان پتروشیمی میانکاله نبوده؛ بلکه نام پروژه پتروشیمی امیرآباد مازندران بوده و مجوز به این نام است.
وی با عنوان اینکه پتروشیمی ارتباطی با میانکاله ندارد، اظهار کرد: محل اجرای طرح با میانکاله فاصله 4.5 کیلومتری دارد و پروژه در محیط حفاظت شده واقع نشده است.
خلیلی با بیان اینکه پتروشیمی مازندران حامی محیطزیست است، ادامه داد: پتروشیمی مازندران از ابتدا دغدغه محیط زیستی داشته و انتظار داریم بداخلاقی صورت نگیرد!
محمد محمدی مشاور محیط زیستی پروژه پتروشیمی با بیان اینکه مطالعات زیستمحیطی پروژه چهار ماه طول کشید، درباره تأمین آب افزود: قرار است آب از دریا تأمین شود و مشاور نقطه آبگیری و تخلیه آب را بر اساس مدلهای موجود انجام داده و به تأیید سازمان حفاظت محیطزیست رسیده است.
وی عنوان کرد: از فاصله 11 کیلومتری از ساحل، آب گرفته میشود و در فاصله 15 کیلومتری آب تخلیه میشود و حدود هفت هزار مترمکعب آب در ساعت از دریا گرفته میشود و آب حاصل در مسیر بسته گردشی استفاده میشود.
بنابراین گزارش، موضوع پتروشیمی مازندران طی حدود دو سال گذشته موضوع اول استان بوده و با مخالفتهای زیادی مواجه بوده است. مخالفان موضوع تخریب زیستبوم و آلایندگی آن را مطرح میکنند و موافقان به اشتغال و توسعه صنایع در استان اشاره میکنند.
پناهگاه حیاتوحش میانکاله از دو اکوسیستم آبی با وسعت 44 هزار هکتار و اکوسیستم خشکی با وسعت 24 هزار هکتار، 2.8 درصد مساحت کل استان مازندران را به خود اختصاص داده است. با وجود قرار داشتن در حوزه استحفاظی سیاسی دو استان مازندران و گلستان، بهصورت یکپارچه تحت مدیریت محیطزیست استان مازندران قرار دارد.
این منطقه در سال 1348 با تصویب شورایعالی شکاربانی و نظارت بر صید وقت، بهعنوان منطقه حفاظت شده انتخاب و در سال 1353 به پناهگاه حیاتوحش میانکاله ارتقا یافت. همچنین به جهت برخورداری از معیارهای کنوانسیون رامسر در سال 1354 به همراه تالابهای همجوار بهعنوان یکی از سایتهای مهم کنوانسیون رامسر ثبت و متعاقب آن در سال 1355 بهعنوان یکی از ذخیرهگاههای زیستکره به کمیته برنامه انسان و کره مسکون یونسکو (MAB) معرفی شد.