دوشنبه 19 خرداد 1404

ارز باید تک‌نرخی باشد / دو خودروساز با بیش از 500 هزار میلیارد تومان زیان انباشته + فیلم

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ارز باید تک‌نرخی باشد / دو خودروساز با بیش از 500 هزار میلیارد تومان زیان انباشته + فیلم

رئیس سازمان بورس گفت: زمانی که ارز تک نرخی نباشد، نمی‌توان انتظار شفافیت حداکثری از اقتصاد داشت

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور - حجت‌الله صیدی رئیس سازمان بورس گفت: در فروش اوراق سبز، قرار بود مصرف‌کننده پرمصرف از کم‌مصرف بخرد تا برقش قطع نشود. اما وقتی استاندار محلی اجازه اجرا نمی‌دهد، کل سازوکار بی‌اثر می‌شود. این دخالت‌ها پیش‌بینی‌پذیری بازار را از بین می‌برد.

در ادامه او به ماجرای افزایش سرمایه دو خودروساز بزرگ بورسی اشاره کرد و گفت: این شرکت‌ها با بیش از 500 هزار میلیارد تومان زیان انباشته، قرار بود با استفاده از ماده 141 و از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها افزایش سرمایه دهند. مشروط به ارائه برنامه خروج از زیان با سه تعهد که حل مسأله قیمت‌گذاری دستوری، واگذاری دارایی‌های مازاد و ورود خودرو به بورس کالا این تعهدات بود.

او افزود: هر سه برنامه در مسیر اجرا بود، اما از نهادهای مختلف، مانع‌تراشی شد. یکی اجازه ورود خودرو به بورس کالا را نداد، دیگری واگذاری سهام تودلی را متوقف کرد. در این شرایط، نمی‌توان از بازار سرمایه انتظار ایفای نقش در تأمین مالی داشت.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

در ادامه او به بحث ارز اشاره کرد و گفت: زمانی که ارز تک نرخی نباشد، نمی‌توان انتظار شفافیت حداکثری از اقتصاد داشت؛ اختلاف نرخ ارز آزاد و ارز رسمی به بیشتر از بیست درصد رسیده و این نمی‌تواند به سرمایه‌گذار در بلندمدت این اعتماد را بدهد که می‌تواند در تشکیل سرمایه در بازار سرمایه مشارکت داشته باشد.