جمعه 20 مهر 1403

ارسال 398 تقاضانامه از سوی فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان به کانون پتنت ایران

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
ارسال 398 تقاضانامه از سوی فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان به کانون پتنت ایران

سال 1400 مجموعاً 398 تقاضانامه از سوی فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، به کانون پتنت ایران ارسال شده است که با وجود کاهش کمیت تقاضانامه‌های ارسالی نسبت به سال 1399، کیفیت تقاضانامه‌ها افزایش یافته است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ بررسی یک اختراع در ادارات ثبت اختراع معتبر خارجی دارای پیچیدگی‌های فنی و حقوقی است، کانون پتنت ایران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تلاش می‌کند تا دستاوردهای فناورانه ایران‌ساخت را در ابعاد بین‌المللی ثبت کند.

دریافت تأییدیه‌ها و استانداردها یکی از لازمه‌هایی است که احتمال مردود شدن یک پتنت را کاهش می‌دهد و کانون نیز ناظر بر همین ضرورت‌ها، از دریافت تأییدیه‌ها حمایت می‌کند.

افزایش کیفیت تقاضانامه‌ها

سال گذشته مجموعاً 398 تقاضانامه از سوی فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، به کانون پتنت ایران ارسال شده است که نسبت به سال 1399 با 426 مورد، 7 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

بررسی آمار کانون پتنت ایران تا پایان سال 1400 و مقایسه با سال قبل آن، بیانگر این است که با وجود کاهش کمیت تقاضانامه‌های ارسالی، کیفیت تقاضانامه‌ها افزایش یافته است. به طوری که 76 تقاضانامه تأیید شده با میانگین 18 درصدی از تمامی درخواست‌های دریافت شده و 78 تقاضانامه برابر با 19 درصد از پرونده‌های ارسال شده در سال 1400، از این قابلیت برخوردار بودند که مورد داوری کانون پتنت قرار بگیرند.

تجاری‌سازی اختراعات

توانمندی در تجاری‌سازی از جمله معیارهای اصلی این کانون در پشتیبانی و بررسی درخواست‌ها است. تقاضاهایی مورد بررسی و حمایت قرار می‌گیرند که ضمن برخورداری از قابلیت ثبت اختراع، از پتانسیل‌های تجاری مناسبی نیز برخوردار باشند. از این‌رو، کانون پتنت در اقدامی همواره در سال‌های گذشته، فناوران را تشویق به تجاری‌سازی اختراعات کرده است.

در سال 1400 حدود نیمی از تقاضانامه‌های تأییدی مربوط به شرکت‌های فعال در حوزه فناوری‌ها بوده است که نسبت به سال قبل خود، رشد قابل قبولی داشته است.

کانون پتنت ایران زمینه را برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق با هدف ورود محصولات ایران‌ساخت به بازارهای صادراتی فراهم کرده است و این زمینه با کمک به حوزه مالکیت فکری شرکت‌ها تحقق می‌یابد.

تشریح جزئیات حمایت از "اختراعات" در دانشگاه آزاد اسلامی اختراع دستگاه "ساکشن جراحی" با صرفه‌جویی 10 لیتر آب در دقیقه توسط مخترع ایرانی اختراع "سیستم‌های ماژولار خورشیدی" توسط نخبگان ایرانی ایران رتبه 21 ثبت اختراعات دنیا را در اختیار دارد