استاد دانشگاه: سرمایهگذاری خوبی در زیرساختهای معدنی انجام شد
بیرجند - ایرنا - استاد زمین شناسی دانشگاه بیرجند گفت: سرمایهگذاری خوبی در بخش زیرساختهای معدنی طی سالهای اخیر انجام شده و ریلگذاری مناسبی صورت گرفته است.
محمد مهدی خطیب روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تامین زیرساختهایی مثل راه، برق و گازرسانی به معادن و واحدهای صنعتی استان از جمله اقدامات موثر در دولت تدبیر و امید بوده که قابل تقدیر است.
وی گفت: تامین جاده، آب و ارائه تسهیلات بانکی در این دولت به بخش صنعت و معدن استان تعلق گرفت و زمینه رشد این بخش فراهم شده است.
مشاور استاندار خراسان جنوبی در امور آمایش سرزمین، محیط زیست و توسعه پایدار اظهار داشت: ایجاد زیرساخت نقش موثری در تسهیل و گسترش فعالیتهای معدنی داشته که امروز شاهد پیشرفت بخش معدن در خراسان جنوبی هستیم.
وی افزود: در حال حاضر باید بر روی فراوری مواد معدنی کار شود که هم ایجاد اشتغال کرده و هم ارزش افزوده دارد و این برنامه درازمدت است.
خطیب گفت: این روند مناسبی که در سالهای اخیر برای ایجاد زیرساختهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایجاد شده است باید ادامه یابد و به مرور آثار خود را نشان میدهد.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند بیان کرد: در حال حاضر زیرساختهای معدنی به شکل نسبی فراهم شده و باید به سمت تبدیل محصول معدنی در داخل استان باشیم.
خراسان جنوبی از استانهای معدنی کشور به شمار میرود و براساس آخرین آمار رسمی از 65 نوع ماده معدنی شناخته شده در ایران، 42 نوع آن در خراسان جنوبی وجود دارد.
این استان ظرفیتهای شناخته شده خوبی دارد که از جمله آن میتوان به وجود بیش از 70 درصد ذخایر زغالسنگ کشور در خراسان جنوبی و شهرستان طبس اشاره کرد.
بیش از 70 درصد ذخایر شناخته شده منیزیت در این استان است و بیش از هفت میلیون تن ذخایر قطعی دارد.
همچنین با انجام عملیات ژئوفیزیک هوایی که از سال 92 در استان خراسان جنوبی آغاز شد و شناسایی ظرفیتهای معدنی در عمق زمین تاکنون 200 نقطه امیدبخش معدنی با مساحت بیش از 20 هزار کیلومتر مربع حاصل مطالعات پهنههای اکتشافی در این استان شناسایی شده است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*