چهارشنبه 7 آذر 1403

استان سمنان، قطب عرفان کشور است / شیخ علاءالدوله با یک واسطه استاد حافظ بوده است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
استان سمنان، قطب عرفان کشور است / شیخ علاءالدوله با یک واسطه استاد حافظ بوده است

مدیرعامل انجمن حامیان و دوستداران توسعه پایدار بیابانک گفت: مسئولان دولتی باید همکاری کنند تا اعتباراتی از طریق یونسکو برای برگزاری کنگره بین‌المللی شیخ علاءالدوله جذب شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مدیرعامل انجمن حامیان و دوستداران توسعه پایدار بیابانک در گفتگو با خبرنگار مرآت با اشاره به وجود برخی نابسامانی‌ها در نگهداری از بنای ارزشمند آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی اظهار داشت: یکی از عوامل این نابسامانی احتمالا می‌تواند وجود دو دستگاه متولی برای مجموعه آرامگاه شیخ علاءالدوله باشد؛ محوطه بنا موقوفه است و نگهداری از بنا بر عهده میراث فرهنگی است و طبعا این دو نهاد از یکدیگر انتظاراتی دارند!

محمدهادی ایزدفرد با بیان این که بخش‌هایی از بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله نشست کرده است گفت: نهادهای مسئول باید به طریقی جلوی نشست بنا را بگیرند؛ ظاهرا طرح‌هایی نیز در این زمینه تدوین شده است، طرح مرمت بنا نیز توسط سازمان میراث فرهنگی استان تهیه شده است و باید برای اجرا تأمین اعتبار شود.

مدیرعامل انجمن حامیان و دوستداران توسعه پایدار بیابانک تلاش‌ها و مکاتبات بسیار با مسئولان برای برگزاری کنگره بین‌المللی شیخ علاءالدوله سمنانی را یادآور شد و افزود: من از مدت‌ها قبل پروپوزالی برای برگزاری این کنگره تهیه کردم و موضوع را با استاندار، مشاوران انجمن مفاخر استان، فرمانداران و نماینده سمنان مطرح کردم؛ بنا بود این مسئولان نشست مشترکی بگذارند اما متأسفانه هنوز این اتفاق نیفتاده است.

ایزدفر گفت: کار پیگیری برای برگزاری کنگره در دفتر نماینده گره خورد؛ چراکه نماینده سمنان در پاسخ به درخواست‌های من وعده برگزاری جلسه‌ای با حضور مسئولان ارشاد و میراث و... را داد؛ در صورتی که من با تمامی مسئولان ذیربط جلساتی داشته‌ام و هیچ مانعی برای برگزاری این کنگره وجود ندارد.

وی ادامه داد: بنای آرامگاه شیخ ثبت ملی شده است و از طرفی می‌توان از یونسکو نیز برای برگزاری کنگره مذکور اعتباراتی گرفت؛ برای این منظور مسئولان دولتی باید همکاری کنند.

ایزدفر با بیان این که شیخ علاءالدوله به عنوان یکی از شاعران و عارفان قرن ششم و هفتم و وزیر ایلخانیان، یکی از شخصیت‌های برجسته ایرانی به شمار می‌رود گفت: با این پیشینه، لازم است به شخصیت این عارف بزرگ و بنای آرامگاه او بهای بیشتری داده شود.

وی با تصریح بر این که شیخ علاءالدوله تنها در هندوستان 13 هزار مرید دارد گفت: استان سمنان قطب عرفان کشور است؛ از یک‌سو از وجود شیخ علاءالدوله بیابانکی در قرن‌های ششم و هفتم بهره‌مند بوده است و از سوی دیگر از بایزید بسطامی و شیخ ابوالحسن خرقانی در شرق بهره‌مند است.

مدیرعامل انجمن حامیان و دوستداران توسعه پایدار بیابانک با بیان این که شیخ علاءالدوله حدود 400 مجلد کتاب داشته است گفت: این عارف، چهل چله عرفانی را گذرانده است؛ از طرفی ایشان با یک واسطه استاد حافظ بوده است.

ایزدفر افزود: خواجوی کرمانی شاگرد بلافصل شیخ علاءالدوله بوده است و 7 سال در خدمت ایشان بوده است و پس از درک مراتب عرفانی و ترک محضر شیخ، استادی برخی از دوستداران عرفان از جمله حافظ را عهده‌دار شده است.

وی با تأکید بر این که توجه به سه عارف نامی این دیار می‌تواند استان سمنان به برندی در حوزه عرفان تبدیل کند گفت: به این واسطه می‌توان گردشگرانی را از سراسر جهان به استان سمنان فراخواند؛ پرسش من این است که آیا الزاما باید بر درآمد نفت تکیه کرد؟

انتهای پیام /