چهارشنبه 3 بهمن 1403

استفاده از ظرفیت‌های فناوری در زمینه قاچاق سوخت در کشور

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
استفاده از ظرفیت‌های فناوری در زمینه قاچاق سوخت در کشور

استفاده از فناوری‌های نوین و شرکت‌های دانش بنیان نقش بسیار موثری در کاهش حجم قاچاق سوخت دارد.

قاچاق سوخت در کشور همواره یکی از بزرگترین و اصلی ترین مشکلات در حوزه انرژی کشور بوده که زمینه ساز ایجاد مشکلات بسیار زیادی در حوزه سوخت کشور به شمار می رود.

پیش از این همواره کارشناسان در این بخش اعلام کرده بودند که استفاده از ظرفیت فناوری های نوین و همچنین هوش مصنوعی در جلوگیری از قاچاق سوخت کشور بسیار اثرگذار بوده و زمینه ساز کاهش اثرات این بخش خواهد شد.

گفتنی است در راستای کاهش‌حجم قاچاق سوخت وارائه راهکارهای برای جلوگیری از انجام این اقدام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی فراخوانی داده است تا از ظرفیت شرکت های فناور در این حوزه استفاده کند.

براساس این گزارش با توجه به اهمیت و لزوم پیشگیری و مبارزه با قاچاق سوخت، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در نظر دارد طرح‌های فناورانه مبتنی بر فناوری‌های نوین را به منظور پیشگیری و مبارزه با قاچاق فرآورده‌های نفتی در بخش‌های تولید، انتقال، توزیع و مصرف با محوریت بازه کوتاه مدت تا پایان امسال (آموزش و اطلاع‌رسانی، افزایش و نظارت و پایش اولیه) بازه میان مدت تا پایان سال 1405 (تحلیل داده و شناسایی الگوهای قاچاق، توسعه و تکمیل سیستم‌های پایش و تقویت ظرفیت انسانی) و بازه بلندمدت تا پایان سال 1407 (پیشگیری هوشمند از قاچاق سوخت شامل ساخت تجهیزات هوشمند مربوط به تحلیل کلان داده) بررسی و طرح‌های منتخب را حمایت و مقدمات تجاری‌سازی آن‌ها را فراهم کند.

ضروری است طرح‌های پیشنهادی متقاضیان دارای مطالعات امکان‌سنجی فنی و اقتصادی، میزان سرمایه‌گذاری موردنیاز و نیز ارائه نحوه تأمین مالی طرح (ترجیحا از محل کاهش مصرف / صرفه‌جویی سوخت) با سطح بلوغ فناوری TRL بالا باشد.

گفتنی است تجربه نشان داده که استفاده از ظرفیت های این بخش نقش بسیار موثری در کاهش حجم قاچاق سوخت دارد.